Autor Zpráva
matto
Profil *
ohodnotte pls
kodujeme
Chamurappi
Profil
Reaguji na matto:
Dôsledné dodržiavanie prístupnosti a validity.
Nejste trochu moc posedlí validátorem? I ten ilustrační obrázek vlevo nahoře hodně připomíná HTML kód W3C Validátoru.

Bez zapnutých obrázků nevidím text „kódujeme.sk“, protože nemáte vyplněný alt.
Rumcajs
Profil *
1.

Fůůůj opravde "nehezké" .
2.
Chybí mi reference (jestli žádné nemáte tak se omlouvám, ale i tak byste mohli např. ukázat šablonky svých ukázek)
3.
Chvalim validitu
i když bych to bral jako samozřejmost.
4.
Dole ta statistika by nešla schovat?

Barevn se nevyjadřuji, poněvadž nemám barvné cítění.
Rumcajs
Profil *
Omlouvám se za chyby, nejdřív odešlu poté čtu. :)
Nox
Profil
Nevím, jaký má účel to téměř neviditelné písmo...
Rumcajs
Profil *
Jenom malý tip pro matto:
dole máte mail info@kodujeme.sk být vámi tak ho dám do tzv. antispamového tvaru, (at) nebo nejlépe udělat mail form, protože až se vám na to nalepí booti tak se může stát že vám budou chodit spamy.
ze života:
Kamarád co má doma vlastní server má měl na webu co běžel na WordPressu maill v antispamovém tvaru a stejně to nepomohlo, ted mu chodí spam a musel blokovat IP jež jsou na blacklistu.
Mě se stala obdobná věc u nejmenovaného hostera. kde mi blokli i smtp kvůli hozbě z přidání na blacklist.
matto
Profil *
1. ako posadlost validatorom by som to nevidel :D

2. alty doplnam

3. obrazok som odstranil kym nebude krajsi :) (ani mne sa moc nepacil)

4. dnes to bolo spuste, referencie sa len pripravuju

5. neviditelne pismo ??? ak myslite <h2> nadpisy ktore su zelene tak na tom sa uz pracuje ...
matto
Profil *
no nieco s tym mailom spravim ... a je tam aj mailovy form hned vedla :)
mantisa
Profil
Dôsledné dodržiavanie prístupnosti a validity

možná se budete divit, ale jako zakázníka mě validita nezajímá.
Píšete, že důsledně dodržujete přístupnost, ale opak je pravdou.

V HTML a CSS sme naozaj dobrý
to naštěstí pro Vás většina zákazníků nedokáže posoudit, ale osobně, jako člověk, který už něco málo o HTML a CSS slyšel, si to nemyslím

největším nedostatkem je však téměř nečitelný text
Nox
Profil
matto
Myslel jsem oboje - i to zelené i to modré, je to opravdu hodně nekontrastní
Str4wberry
Profil
Odpovídám mattovi:
1) Kvalitnější obrázek by nebyl?
2) Položky u „6 faktov prečo naša práca stojí za to:“ mají malé odsazení od odrážek.
3) Stále stejný <title> je chybou.
4) Aktivní položka v menu by mohla být zvýrazněná.
5) Chybí mi favicona.
6) Namastit dvě věty do <h1> je trochu prasárna.
7) Proč levý dolní obrázek „kódujeme Wordpr…“ neodkazuje na kotvu „Wordpress šablóna“ na stránce „ponuka“?
8) Odešlu prázdný formulář a: „Váš email bol úspešne odoslaný, čoskoro Vás budeme kontaktovať.“
9) Proč je ve formuláři místo <fieldset> <div> — že by ukázka sémantického kódu? Navíc ho tam máte IMHO kvůli tomu, aby validátor vyhodil zelenou hlášku.
10) Ten text kolem „999,– SK“ je malý a špatně čitelný.
11) Je dobrým zvykem nastavovat pozadí barvou v podobném odstínu jako je obrázek.
12) V MSIE 6 je stránka dost pokažená — formuláře, obrázky… ale MSIE 6 asi nepovažujete za běžný prohlížeč.
13) Při zvětšení písma se web totálně rozpadá.
14) Adresa snad do tagu <address>. (No jo… zapomněl jsem — sémantický kód.)

Poměrně dost chyb, design sice neurazí, ale ani nezaujme.

___
mantiso: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=13&topic=6 2951
matto
Profil *
Str4wberry:
1) zatial som ho zrusil kym nebude nahrada
2) dakujem nevsimol som si opravujem
3) to mi je jasne este to nie je uplne dokoncene hlavne co sa tyka SEO
4) oki na tom tiez pracujem
5) hanbim sa ale na to som fakt zabudol
6) no jo :) ale to menit neplanujem momentalne
7) bude
8) ano prisiel mi email bez textu :) ale ratam s tym ze normalny uzivatel ho dokaze vypisat a vlastne spam robot tiez takze nevidim vyznam nejakeho upozornovania
9) formular som nerobil ja no ale mrknem sa na to
10) asi mam potom prilis dobry zrak ale nevidim v tom problem ...
11) ano bude
12) no jo :(
13) v IE ? pozrem sa na to
14) ok


Asi sme to spustili prilis skoro a na webe bolo treba trosku popracovat (nedockavos).. v najblizsich dnoch sa to pokusim dat doporiadku
Dakujem ze vecne pripomineky
Rumcajs
Profil *
Tak tenhle uploadovaci scipt bych na stranky nedaval. Kdyz ti sezere soubor.php tak si hodne zahravas.
matto
Profil *
je to osetrene
Měsíček
Profil
Reaguji na Matto :

1.)Ta ikonka dole v patičce by se opravdu nedala skrýt ? Kazí to celej pohled na věc .. kdyžtak ji udělej neviditelnou .., ale opravdu nedělá dobrý dojem a už vůbec ne v rohu tam to každého psychologicky přitáhne ..
2.)Všechno takové moc bílé (hodně bílého), oživ to nebo to roztáhni na celou stránku ..
3.)Ta navigace v hlavičce nevypadá jako menu, ale snůška obyčejných odkazů, vystykuj to a pohraj si s tím ..
chil_cz
Profil *
jenom se zeptam, proc se nikdo nezminil ze tomu chybi logo? aspon ja ho nevidim ... esi je to ten svisly text tak bych k nemu hodil aspon neake znaminko + nebo neco at to neni enem text ;) at se dari ja chil! :)
Railbot
Profil
Řekl bych, že kontrast písma zde je velký problém celkově. Ta modrá na bílé je minimálně nepříjemná.
Bubák
Profil
<ul class="menu">
<li class="menu">

Myslím, že je zbytečné, aby každá položka menu měla class, navíc .menu pro položku seznamu nikde v CSS nevidím.

li
{
list-style-image:url(square.jpg);
Tohle vykreslí každý prohlížeč trochu jinak, vhodnější je použít obrázek na pozadí.
http://teststranek.kvalitne.cz/odrazky1/

ol li
{
list-style-image:none;
}

Při troše uvažování je tahle deklarace zbytečná, stačilo výše zmíněnou deklaraci trochu rozepsat:
li {
margin...; padding...;
}
ul li {
list-style-image:url(square.jpg); /* nepo lepe pozadim */
}

Dodatek:
Chamurappi
Nejste trochu moc posedlí validátorem?

Já myslím že ne, CSS validátor našel neexistující CSS vlastnost (chápu "text-underline", dělá to MS Word) a překlep.
matto
Profil *
okej takze odporucite mi prosim nejaku farbu pre bezne pismo a pre nadpisy?
budem povdacny . :)
Bubák
Profil
Tady je na nadpisy zelená: www.jakpsatweb.cz
Tady je na nadpisy modrá: http://latrine.dgx.cz

Výběru barvy pro delší text se záměrně vyhnu.
matto
Profil *
no pokusil som sa niektore veci trochu pozmenit tak povedzte pls ci smerom k lepsiemu alebo horsiemu :D


1/ pridal som take flaky nalavo na ozivenie lebo sa mi tam zdalo vela bieleho miesta
2/ zmenil som farbu pisma
3/ odstranil obrazok v uvode
4/ obrazky wp a cena uz od 999 som zmenil na jpg ktore maju uz aj pozadie aby to slo aj v ie6 (aj ked nerad)

opravil som aj niektore veci ktore pisal Str4wberry
Flip
Profil
připomíná mi to slabší verzi http://superkoder.cz, ve vašich znalostech máte ještě mezery na to, abyste mohli dělat tuhle činnost...
matto
Profil *
Flip:
ano mate pravdu, aj ked superkoder.cz som nepoznal je to inspiorvane podobnymi sluzbami v zahranici.
vcera sme to len spustili a kym dosiahneme nejaku uroven tak to chvilu potrva...
ale skuste si porovnat ceny aj ked maju sice podstatne karatsiu dodaciu lehotu (my na nasej budeme pracovat a casom urcite budeme moct konkurovat superkoder.cz)
my to ponukame za 1/6 ceny superkodera ...
sofasurfer
Profil
imho *ebete ceny, ak ponukate (pardon, ponukat mozte cokolvek) ak poskytujete co ponukate

relativne celkom zaujimava (neporazitelna) kombinacia cena/kvalita/rychlost je tu http://www.psd2html.com/order-now.html
matto
Profil *
sofasurfer: *ebeme ceny?
sofasurfer
Profil
co konkretne nechapes ?

doplnam, ze mozno *ebete nie len ceny, ale aj trh samotny, kvalitou sluzby

necham sa prekvapit do buducna, kto vie co z vas vyrastie
matto
Profil *
nepoznam firmu ktora by od prveho dna vzniku ponukala sluzby na vysokej urovni, kazdy nejak zacat musi...
myslim ze podla jednej jedinej stranky je priskoro sudit kvalitu sluzieb. A k tym cenam.. to su uvadzacie ceny, casom pojde hore kvalita a aj ceny, urcite nezostaneme na tychto "podliezacich" cenach.

dakujem aspon za nejaku nadej do buducnosti "necham sa prekvapit do buducna, kto vie co z vas vyrastie"
sofasurfer
Profil
nechcel som v tebe vyvolat negativny pocit z vlastnej prace
ale pritomnost posudzujem ako som napisal
no popravde verim, ze je tvoja cesta dobra, takze keep it real a nieco z toho bude

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0