Autor Zpráva
petrnson
Profil *
Snažil jsem se udělat web pro známého, který by byl trošku graficky pestřejší než můj minulý.
Nemám moc grafické cítění, a tak bych jsem se chtěl zeptat co mám změnit či předělat. Odkaz na Zámečnitví

Obsah není hotový, a obrázek vpravo v tom šedém rámečku se bude načítat pokaždé jiný.

Předem děkuji za každou radu.
Miloš
Profil
Celkový dojem – hezké.

Ovšem:
— Neklikací hlavička,
— Menu v Opeře při :hover odsouvá zbytek stránky; hádám na nějaká margin/padding, který stačí dopsat i pro :hover.
— Jak bude vypadat běžný odkaz v textu?
— Kód – trocha sémantiky neublíží, vřele doporučuji pozorně pročíst http://semantika.havrlant.net/
yFang
Profil
petrnson
Docela pěkné, ale něco se vytknout dá:
1) Zklamal mě hover při vypnutých obrázcích.
2) <img class="dolprav" src="dolprav.png"> - tohle by šlo řešit CSS a když už takhle, tak tomu chybí alt.
3) <div class="hl"></div>

<div class="hp"></div>

<div class="dl"></div>

<div class="dp"></div>

Tohle je taky "pěkné".
4) Pak trochu nechápu ty šedé pruhy - 1. pod menu a 2. nad patičkou.
Rae
Profil
petrnson

1) jak poznám na jaké stránce jsem?
2) nemusím tu oranžovo-bronzovou barvu, ale to je jen můj názor.
jinak je to pěkné.
petrnson
Profil *
Miloš

1. Klikací hlavičku přidám.
2. Operu si asi budu muset nainstalovat a zkouknout to vní
3. Odakaz přidán.
4. Až budu mít více času tak pročtu
Rodrigo
Profil
petrnson:

Operu si asi budu muset nainstalovat a zkouknout to vní

Nemusíš, stačí si nechat udělat "screenshot" ( http://www.totalvalidator.com/validator/ValidatorForm ).
oogi
Profil
petrnson
Nezdají se mi zvolené barvy - černá je vhodnější pro pohřební ústav.
Šikmé čáry na pozadí ruší.
Textový název stránky by mohl být v h1 a jako odkaz na úvodní stránku.
Grafika je na firemní web moc jednoduchá, ale jako web pro známého to není špatné.
Nox
Profil
petrnson
Když to budu hodnotit upřímně, tak po grafické stránce se mi to moc nelíbí
...celé to pojetí mi nesedí k tématu a zpracování není dobré

Kód už je určitě lepší
Chybí meta tagy description, příp. keywords
Chybí mezera <img class="ruzobr"src="obr1.jpg">

Máš docela zvláštní pořadí atributů v tazích, není to chyba, jen se to málo vidí (class, až potom src; alt, až potom href)

Trochu víc roz<h#>čkovat

Obrázek napravo by mohl být rozkliknutelný na větší

Opera:
Při najetí na položku menu zbytek stránky pod tím odskočí dolů
Miloš
Profil
oogi
Šikmé čáry na pozadí ruší.
To bude asi individuální, poněvadž mě neruší (nehýbají se a nejsou pod textem).
Miloš
Profil
petrnson
Výše uvedené rady:
   yFang: <div class="hl"></div> <div class="hp"></div> <div class="dl"></div> <div class="dp"></div> Tohle je taky "pěkné".
   oogi: Textový název stránky by mohl být v h1
   Nox: Trochu víc roz<h#>čkovat
mají výše uvedeného společného jmenovatele, sémantiku.
Zmíněný odkaz http://semantika.havrlant.net/ se proto pokus prostudovat co nejdřív. Ten web není nikterak rozsáhlý (29 stran A4 a vešlo by se to i na míň), takže si ho můžeš klidně i vytisknout a pročítat v tramvaji a pod. (jezdíš-li MHD) či v jiné příhodné situaci.
petrnson
Profil *
yFang

1. Hover upraven
2. Jěšte uvidím nejspíš to do css hodim
3. Jak to myslíš? Použil jsem návod z intervalu na kulaté rámečky.
4. Ty "šedé pruhy" mněly být stíny, aby to mnělo nějaké ukončení.

Rae

Na to jsem skoro zapomněl díky za připomínku v dohledné chvíli opravím.


oogi

Když jsem hledal na internetu podobně zaměřené stránky, tak jsem našel pár (1, 2, 3, 4 a další.
Po pravdě řečeno jsem toto moc nepochopil : Textový název stránky by mohl být v h1 a jako odkaz na úvodní stránku.


Nox

Nic jiného mně nenapadlo, pokud by jsi věděl něco lepšího tak to sem napiš. Mezera doplněna. Obrázek byl v plánu aby se zvětšoval.
yFang
Profil
petrnson
1) Teď ti ještě ve FF vylézá barva pod obrázkem při hoveru.
3) Tak samozřejmě to lze řešit takto, ale v kódu to působí trochu komplikovaně.
4) Aha. Teď jak na to koukam, tak jsem si všiml, že nahoře je mezi stínem a textem mezera, ale dole už ne. Tam je text nalepený na stín.
Rodrigo
Profil
Velmi divně je udělán text v hlavičce podle mě až velice velký stačil by nějákej malej a k němu ještě odraz.
tozi
Profil
nevýrazné bez nápadu,skúsil by som spraviť nový vzhľad.ale ako napísal oogi
Grafika je na firemní web moc jednoduchá, ale jako web pro známého to není špatné.
petrnson
Profil *
tozi
No už je to podruhé co jsem dělal novou grafiku, a já ji prostě neumím ( Starší)
Stačilo by změnit barvu pozadí (třeba na modro bílý přechod?), či jen změnit hlavičku?
tozi
Profil
tak vráť sa skôr k tomu staršiemu návrhu a daj tam nejaké svieže pozadie.skús tu modro bielu čo to spraví. +sa ešte pohraj z tým nadpisom v hlavičke
petrnson
Profil *
Takže jsem přidal to "svieže pozadie" Zde

Jinak s hlavičkou nevím co udělat, napadlo mně použít tuto barvu bez přechodu
A nápis dát do jednoho řádku(za sebou) (nevím v jaké barvě), a pod ním nenápadný odraz.

Nemáte nějaké lepší , originálnější nápady?
Měsíček
Profil
a na písmo v hlavičce jsi se vykvákl.
petrnson
Profil *
Tak já se polepším ale dnes už to asi nebude
oogi
Profil
petrnson
Textový název stránky by mohl být v h1 a jako odkaz na úvodní stránku.
Jde o to, že při zobrazení bez stylů tam je jen obrázek, bez obrázků člověk neví vůbec kde je.
V h1 to není úplně nutné, ale když tam dáš odkaz s názvem stránky vedoucí na úvodní stránku webu, tak tím chybu určitě neuděláš.

Když má konkurence jednoduché webové stránky, neznamená to, že je to nejvhodnější řešení i pro Vaše stránky.
petrnson
Profil *
Tak jsem si pohrál s hlavičkou (i ten textový název stránky) Zde , a taky jsem si pohrál s kulatýmy rohy pod obrázkem vpravo, tady si vůbec nejsem jistý jestli je to hezké...
Pokud by to bylo možné tak mi provedené změny ohodnotte a popřípadně napište co změnit. Dík
petrnson
Profil *
Ppřípadně co říkáte na menu (už tam není ta bronzová ) Menu
Měsíček
Profil
jo to už je lepší.
petrnson
Profil *
A co hlavička?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0