Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
JohnBruk Profil |
#1 · Zasláno: 4. 11. 2004, 20:26:26
...yo..v tom případě..good..to je dobře..
jinak tu úpravu asi, jak to vypadá zvládnu pozdějí..jaj..už zase málo času :.-// |
||
llook Profil |
#2 · Zasláno: 5. 11. 2004, 14:37:39
Z pár důvodů opravdu používám často 800x600. Třeba proto, že jsem si ještě nenašel čas koupit si grafickou kartu a když jsem si našel čas, nenašel jsem si těch pár stovek co stojí (jsem student == věčně bez peněz). A ta integrovaná má pouze 1MB, tedy 1150 a 256 barev, nebo 800 a 65535 barev. Na většině stránek, které navštěvuji s tím není žádný problém, protože si autoři uvědomují, že 20 až 30% (tedy pětina až třetina) není zanedbatelná skupina.
Chápu, že ve fórech o grafice a flashi ti to pochválí. Protože tam hodnotí pouze grafický design. Ale webdesign není jenom o grafice, ta dokonce imho ani není na prvním místě (u většiny prezentací). Psal jsi, že tě jako designéra obtěžují ovládací prvky prohlížečů - uživatelům ale pomáhají, kdyby uživatelům překážely, tak by si je nejspíš sami vypnuli a výrobci prohlížečů by jim je nepodsouvali. |
||
JohnBruk Profil |
#3 · Zasláno: 6. 11. 2004, 14:23:06
to llook : teda člověče já tě vážně lituji,...nechápu, jak můžeš na 800x600 vůbec existovat....škoda, nedávno jsem se zbavil přebytečné 4MB graf. karty....jsem ti jí mohl i klidně dát.... :-/ N, abych pravdu řekl, tak mně moc ta "třetina" nemrzí, ale udělám tedy i možnost vstupu.... 800x600 i 1024x768, ať nevypadám, jak nějaký hardwarový despota :-)))´
S těmy fóry máš vlastně pravdu...v grafice hodnotí grafiku i design...ve flashi jakbysmet+Actionscript...no to je ale jedno... No s těmy ovládacími prvky....já ti ani nevím...prostě je nemám rád (proto to vyskakující okno)...ale když se proti tomu všichni tak horečně bouříte....tak od toho ted odstoupím...víš co...je to už můj dlouhodobě zažitý styl...no znáš to, jak se člověk nerad vzdává svých zvyků-návyků....mno..zřejmě na to lidé ještě nejsou připraveni...přijimát prezentace jako celistvou aplikace bez rušivých (omezujících) vlivů...a zatím je to spíše bráno jako znásilňování uživatele...takže se tedy v tomto (!) komerčním případě (!) přizpůsobím... díky llooku za připomínku... |
||
Časová prodleva: 1 rok
|
|||
Miloš Profil |
#4 · Zasláno: 27. 11. 2005, 20:32:46
K těm oknům — v 95% otevírám stránky do nového tabu, takže url typu javascript:JSL('html.htm?OpenElement','',800,600,'yes'); je veselá, můhehebůhehe.
|
||
quinux Profil |
#5 · Zasláno: 27. 11. 2005, 21:22:19
Omlouvám se, že přispívám tak pozdě a do uzavřené diskuze :o)
Budu reagovat pouze na původní příspěvek - tedy co změnit: Zrušil bych vyskakovací okna, nejsou potřeba a jen zbytečně obtěžují uživatele. Flash: u intra bych dodal "přeskočit intro" - jen to zdržuje a při opakované návštěvě se již stejně nikdo nedívá i kdyby bylo sebelepší. ;o) Celkově mi tam chybí vypnutí hudby - poslouchám muziku a když mi do ní začnou znít nějaké pazvuky (bez urážky), které nemůžu vypnout dost mě to štve. Stáhnutí animace sice netrvalo dlouho, ale jednotlivé přesuny mezi sekcemi díky velkým prodlevám přímo v animaci a taky vysvětlováním jak vlastně ten web používat. Celkově bylo procházení flashe dosti časově náročné a nepřehledné. HTML: Příliš nahuštěný a dlouhý text ze kterého rychle nezjistím o co vlastně jde - většina uživatelů to po prvním odstavci zavře a ten zbytek bude zmateně pobíhat po textu, aby možná našel nějaké uspokojující informace. Ty však asi nenajde, prtože HTML verze jak upozorňujete neobsahuje všechny informace - což je IMHO chyba. Shrnul bych to asi takhle: Web je vytvořen s pěknou grafikou (samozřejmě jak pro koho), ale po informační stránce je to s ním hrozné - buď odcházím bez informací a nebo ztrácím čas hledáním a zjišťováním kde co vlastně je. Pokud bych byl uživatel, který má připojení na net placené podle objemu přenesených dat tak se toho moc nedozvím, protože flash nebudu mít ani nainstalován natož abych ho na netu použil. No z toho vyplývá, že u kokurence se budu mít lépe. ;o) |
||
Huggi Profil |
#6 · Zasláno: 27. 11. 2005, 22:21:00
jeste malej dodatek.u toho flashe pri tom prvnim nacitani to vybehlo do 120% ...nebo do 99...11?...12? a pak to preskocilo..proste po 99 tam skocila ta 11(mozna prave 110 pac tam nebylo ni '%' ze se tonak neveslo..?..)
|
||
Zelda Profil |
#7 · Zasláno: 27. 11. 2005, 22:47:33
Jenom malá připomínka skorolaika. Já jsem si to prhlídnul, hodně zběžně a rychle jsem to zavřel. Nelíbí se mi jak je to pro mě takový zmatený. Po tom co jsem se zorientoval ve směsi vizuálních vjemů, klikl na html verzi, vyskočilo na mě okno kde se na mě něco nahrnulo, flash verzi jsem vypnul po zobrazení nějaký grafiky. Nelíbí se mi jak je to pro mě zmatený, neříká mi to o čem to celý je. Technicky toho umíš hodně, ale celek je takovej ... e-e. Nemyslím to zle, prostě by ty stránky měly být kompaktnější. Nechci se dlouho orientovat a chci najít co potřebuju co nejdřív.
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0