Autor Zpráva
Piranha
Profil *
Co rikate prosim na moji praci: http://racional.czweb.org?


----
Editace Mistrem: Doplnění odkazu i do textu dotazu (Měsíčku, díky) a doplnění diakritiky do titulku.
Měsíček
Profil
Zdrojový kód naprostý děs .. chceš říct chyby? Jinak grafika velmi zastaralá a nekvalitní jen obsah vypadá jaksi normálně :)
Piranha
Profil *
Ano , samozřejmě že mě zajímá co je špatně na kódu
Měsíček
Profil
1.) Zbytečně velký (kód i soubor) (i tím jak si ho sám formátuješ).
2.) K čemu ti je <head> ? Když ho stejně neuzavíráš .., ale není to chyba spíše ukázka lenosti.
3.) Pročpak děláš interní styly a nehodíš to rovnou do externího souboru?
4.) Tento tag <center> se již nepoužívá a ani se nedoporučuje ho používat, proč to neuděláš pomocí CSS?
5.) <body bgcolor="black"> zase od čeho máme CSS?
6.) Nevidím definovaný DOCTYPE což je chyba.
7.) Co tak dát do <style> atribut TYPE? (
8.) Pročpak nemáš deklaraci kódování (mohou být později problémy s češtinou).
9.) bgcolor="" pročpak to tam dáváš když žádnou barvu nedáváš jako hodnotu další zbytečnost.
10.) Mnoho tagů neukončených, zase proč?
11.) Skoro vše děláš zastaralými atributy proč ne CSS?
12.) Podle specifikace by jsi měl mít u každého obrázku atribut alt, který má o něm něco říkat, ty to tak nemáš.
13.) Pozor na tohle ;<a href='index.php?page=user_select&id=16&amp;PHPSESSID=33fabe0a8e1233afd 21a měl by jsi to udělat entitou myslím tím &amp; .
14.) <style></style> máš v dokumentu několikrát proč? Stačí to naházet do jednoho.
15.) Mnoho prázdných atributů ... například bgcolor="" width="" atd. atd. atd..
16.) Tady se snažíš o atribut i styl, ale špatně 'border-collapse: collapse bgcolor='gray'> ... víš kde je chyba?
17.) Doporučuji doplnit META tagy o deklaraci kódování, určení stylovacího jazyku a skriptovacího jazyku ovládačů událostí ...

Toť ty nejzávažnější věci ..
koumi
Profil
Jelikož toho neumím tolik, jako tady kámoš Měsíček, tak jenom dodám komentář z lajkského, uživatelského hlediska:

Web se mi líbí a s nějakou úpravou (viz. níže) designu bych se tam dokázal možná i zabydlet......

chybky designu, které mně vadí jsou následující:

1)texty ve všech sekcích v prostředním sloupečku jsou moc přilepený k okrajům a po stránce centrování textu je to celé takové nedodělanější

2)Rámečky nejsou úplně přesné, většinou jde o pár pixelů ale působí to nedodělaně (třeba v novinkách na úvodní stránce, jak tam máš Nový web tam ten oranž. rámeček, který ho obepíná je o malinko širší než okolní)

3)Nejhorší věc na celým webu: Je bez diakritiky.....což mě osobně *pípá* nejvíc
Mistr
Profil
Piranha
(1) Neklikací logo.
(2) Chybí patička.
(3) Kus anglicky, jiný kus česky. Proč to?
(4) Před dvojtečkou se nedělá mezera - chybně je to například ve stránce http://racional.czweb.org/index.php?page=registrace
(5) Proč se registrace otevírá v novém okně?
(6) Vyplňované znaky do okénka nickname a password je naprosto nečitelné. Proč je neudělat třeba bílým písmem?
(7) Neměnící se titulek (tag TITLE v části HEAD) je velkou chybou.
Piranha
Profil *
Mistr
Trošku jsem nepochopil smysl klikacího loga. V čem je to lepší. Předem díky.
Měsíček
Profil
Že se může návštěvník hned ocitnout na Index stránce :) a nehledat všelijaký odkaz v menu.
Mistr
Profil
Piranha
Přesně tak, jak napsal kolega Měsíček. Je to dnes již, myslím, takový zvyk. Stačí se podívat na stránky třeba Seznamu a tamní obrázek

či třeba na tuto stránku a na obrázek

Po klepnutí na tento obrázek, který je obvykle umisťován do levého horního rohu, se dostaneš na titulku. Bez zastavování a většího přemýšlení.
Piranha
Profil *
2)Rámečky nejsou úplně přesné, většinou jde o pár pixelů ale působí to nedodělaně (třeba v novinkách na úvodní stránce, jak tam máš Nový web tam ten oranž. rámeček, který ho obepíná je o malinko širší než okolní)

s tutou věcí jsem se trápil hodne dlouho a nevymyslel jsem ji.

kod výpisu z databáze vypadá takhle :

echo "<table width='100%' height='22' background='images/newsky.jpg' ><tr><td width='77%' ><font color='white'><small>" .$zaznam["nadpis"]. "</small></td>";


echo "<td width='23%' ><font color='white'><small> <center> " .$zaznam["datum"]. " / by <b>" .$zaznam["autor"]. "</b></small></td>";
echo "</tr></table>";

echo "<table width='100%' height='' border='0' style='border-collapse: collapse bgcolor='gray'><tr><td width='' background='images/newskystred.jpg' bgcolor='black'>";

echo "<font color='white'><font face='Arial' size='2'><br>";
echo "" .$zaznam["text_a"]. "";
echo "<p align='right'><a href='index.php?page=news_select&id=".$zaznam["id"]."'>ctete dale...</a> </p>";
echo "</td></tr></table><center>";




nechápu proč nejsou stejně dlouhé

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: