Autor Zpráva
D.a.a.n
Profil *
Prosím o ohodnocení webu www.sadrokartony.tym.cz
předem dík
quinux
Profil
D.a.a.n
1) www.sadrokartony.tym.cz bych z hlavičky vyhodil je to tam k ničemu
2) hlavička - chtělo by jí to nějak upravit - je taková nudná, ale ten domek vpravo povedený :)
3) máš překlepy v textu


Jinak je to jen jedna stránka na které není nic moc co hodnotit. Možná by to chtělo ji víc rozšířit a rozepsat se s nabídkou, např. na plovoucí podlahy určitě existuje nějaký katalog vzorů apod.
Miloš
Profil
Vzhledem k tomu, že se prezentace skládá jen z jedné stránky, myslím, že je klikací hlavička zbytečná.
V každém případě nevím, zda je rozumné použít javascript:
<div id="header" onclick = "window.open('index.php','_self'); return false">

Text v hlavičce (www.sadrokartony.tym.cz) imho graficky neladí s obrázkovým textem.

V IE7 je <h1> o kousek výš – nemá od hlavičky odstup.
V IE6 neopak odskočí o kilometr dolů.

Design and code by Ivo Slepánek (v patičce) – proč to není jako zbytek stránky v češtině?

Aktualizováno: 6.1.08 – buď s mezerami 6. 1. 08 (případně lépe 6. 1. 2008), nebo bez mezer jako 06.01.2008.

V textu jsou překlepy:
…poměrně nově založenou firmou, jěž na trhu práce působí poměrně (ě + duplicitní poměrně)
kvalifokovaní lidé
působí převážne
Stavíte-li nebo provádíte rekonstrukci?-li tam nemá co dělat (Stavíte nebo…? je otázkou. Stavíte-li, pak jde o podmínku.)
Mistr
Profil
Miloš
Vzhledem k tomu, že se prezentace skládá jen z jedné stránky, myslím, že je klikací hlavička zbytečná.
Spíš ze zvyku bych to tam možná nechal. Návštěvník chce klepnout ne hlavičku. Klepne, nic se neděje. Tak se zastaví a bude hledat menu. Nenachází...

D.a.a.n
(1) Nad klikacím logem se Ti v MSIE 6 SP 2 nezobrazuje pacička (zůstává jako ukazovátko myši stále šipečka).
(2) Opět v MSIE 6 SP 2 máš obsah stránky až pod menu.

Zbytek již snad vystihli mí kolegové.
Miloš
Profil
Mistr
Ale jo, taky jsem napsal, že jde jen o můj pocit.
V každém případě bych ale přidal cursor:pointer (a protože je klikatelnost řešena js, kursor bych udělal týmž prostředkem, resp. obě věci naopak pomocí CSS).
ninja
Profil
Bezurazky, ale neni lepsi a jednodussi nez se patlat s vlastnim designem a kodem pouzit nejaky hezky a volne pouzitelny, treba z freecsstemplates.org?
d.a.a.n
Profil *
1) Za ty překlepy dík, sice jsem si to několikrat četl, ale nějak jsem je tam neviděl.
2) Ta hlavička by možna chtěla nějak upravit, ale grafika není moje silná stránka. Ale o něco se pokusím.
3) Ty prohlížeče musím pořádně otestovat. (zkoušel jsem IE 7, firefox a operu)
4) S tím klikacím logem zkusím taky něco udělat. Aspoň změnu kurzoru.

Všem moc dík za připomínky.
d.a.a.n
Profil *
Co udelat s timhle?
V IE7 je <h1> o kousek výš – nemá od hlavičky odstup.
V IE6 neopak odskočí o kilometr dolů.
Měsíček
Profil
margin-top: 10px;?
Miloš
Profil
d.a.a.n
Určitě by šel napsat kód tak, aby to IE (6 i 7) nedělaly, ale to bych ho musel prostudovat podrobněji.
V každém případě se to dá ošetřit alespoň podmíněnými komentáři.
Mistr
Profil
Miloš
Ale jo, taky jsem napsal, že jde jen o můj pocit.
Nikdo Ti ho nebere. Já Ti také jen napsal svůj vlastní pocit. :-)
D.a.a.n
Profil *
Tak jo na stránkách jsem provedl nějaké další změny. Snad jsou tím všechny chyby a problémy odstraněny. Pokud má ješte někdo nějakou připomínku sem s ní :)
Mistr
Profil
D.a.a.n
Snad jsou tím všechny chyby a problémy odstraněny.
Nejsou.

Pokud má ješte někdo nějakou připomínku sem s ní
(1) V MSIE 6 SP 2 je obsah hlavního prostoru zobrazen až po dokončení pravého sloupce s kontaktními údaji.
(2) Proč je v pravém sloupci vertikální mezera mezi řádky Kde nás najdete: a Nábřeží 651? Nikde jinde není.
(3) Proč nemají stránky http://www.sadrokartony.tym.cz/index.php a http://www.sadrokartony.tym.cz/odkazy.php svůj titulkek (tag TITLE v části HEAD v HTML kódu stránky) podle stejných konvencí? Nemusí. Jen mne to zaujalo.
d.a.a.n
Profil *
(2) Toho jsem si nevšimnul (jak tak pozoruju tak moc všímavý nejsem :) ), ale už by to mělo byt opraveno
(3) Titulek jsem měnil, ale na stránce s odkazy jsem na to nějak pozapomněl.

(1) Tohle je snad nejhorší. Nikde nemám MSIE 6 (všude mám nainstalovanou vistu :( ) . Budu se muset na to u někoho s MSIE 6 podivat a poupravit to. Jinak jestli má někdo nějaké jednoduché řešení tohodle problému sem s ním.
Miloš
Profil
d.a.a.n
Budu se muset na to u někoho s MSIE 6 podivat
Zkus http://tredosoft.com/Multiple_IE
d.a.a.n
Profil *
Zkus http://tredosoft.com/Multiple_IE

no jak jsem to tak nejak přelouskal moji chabou angličtinou zjistil jsem že tohle mi asi pod vistama nepojede. Pokud se mýlím tam mě opravte.
Miloš
Profil
d.a.a.n
Já sice taky angličtinou nikterak nevládnu, ale přesto jsem na té stránce dole našel:

Multiple IE doesn't work on Windows Vista. Follow the progress of running Internet Explorer 6 natively on Windows Vista here!

----------------

Krom toho je ještě jedno řešení (záleží ale na tom, které visty máš) – spouštět IE6 pod Virtual PC 2007
(Supported Operating Systems: Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86); Windows Server 2003, Standard x64 Edition; Windows Vista Business; Windows Vista Business 64-bit edition; Windows Vista Enterprise; Windows Vista Enterprise 64-bit edition; Windows Vista Ultimate; Windows Vista Ultimate 64-bit edition; Windows XP Professional Edition ; Windows XP Professional x64 Edition ; Windows XP Tablet PC Edition)
d.a.a.n
Profil *
tak snad už to je

jinak objevil jsem perfektní stránku která udělá screenshoty Vámi zadaného webu, jen to chvilku trvá.
http://browsershots.org
Miloš
Profil
d.a.a.n
browsershots.org znám, je fajn, ale ukáže ti jen, jak daná stránka vypadá; nepoznáš z ní, jestli na ní všechno funguje.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: