Autor Zpráva
vertigo4
Profil
čaute, udělal jsem pro kámošku jednoduchou stránku... co na ni řkáte?

http://martinka-linkbuilder.wz.cz
djlj
Profil
1. Oprav si gramatiku, především čárky před a.
2. Věta „Po registraci budete mít 90% návštěvníků z vyhledávačů“ nedává smysl: Po registraci budete mít devadesátiprocentní návštěvníků z vyhledávačů.
3. Na stránce kontakt se nedozvím, zda zpráva byla odeslána, či nikoliv.
4. Veškerý text je špatně čitelný.
5. Duplicitní adresy: http://martinka-linkbuilder.wz.cz/ a http://martinka-linkbuilder.wz.cz/index.php a http://martinka-linkbuilder.wz.cz/index.php?sekce=uvod, to samé s www na začátku adresy.
6. Proč je ICQ číslo odkazem, který nefunguje?
KGW
Profil
90 % ovšem také není správně, patří tam tvrdá mezera a jinde taky
Mistr
Profil
vertigo4
(1) Nepřehledné.
(2) Nekontrastní. Světle šedivé písmo na tmavě šedivém pozadí není úplně to pravé.
(3) Chválím klikací logo. Jen v MSIE se nad ním při přejetí myšky nezobrazuje pacička; stále je tam šipečka.
(4) U statickcých stránek by jsi měl vychytat i "s", "z" apod. na koncích řádků.
(5) Co to je za větu Po registraci budete mít 90% návštěvníků z vyhledávačů (...) říkající vlastně Po registraci budete mít devadesátiprocentní návštěvníků z vyhledávačů (...)?
(6) Políčko k odeslání formuláře ve stránce http://martinka-linkbuilder.wz.cz/index.php?sekce=kontakt naprosto splývá s ostatní, divoce rozházenou grafikou.
(7) Chybou je neustále totožný titulek stránky (tag TITLE v části HEAD).
(8) Co zamýšlíš s odkazem na ICQ číslo?
(9) Ve stránce http://martinka-linkbuilder.wz.cz/index.php?sekce=kontakt# působí svislý posuvník jak pěst na oko.
(10) V hlavičce máš mail: martinkah@centrum.cz, avšak u formuláře ve stránce http://martinka-linkbuilder.wz.cz/index.php?sekce=kontakt# máš najednou Váš e-mail:. Ujednoť si to.
(11) Běžný zákazník, který by měl o nabízené služby zájem, na první pohled netuší, co by měl předložit. Stačí jeho webové stránky? Nebo třeba výpis z obchodního rejstříku? Či něco jiného?
vertigo4
Profil
djlj
KGW
Mistr
JÁ NEJSEM AUTOREM TEXTU... dělal jsem jsem grafiku a nakódování...
Mistr
Profil
vertigo4
JÁ NEJSEM AUTOREM TEXTU
Není potřeba křičet.

JÁ NEJSEM AUTOREM TEXTU... dělal jsem jsem grafiku a nakódování
O tom tady od Tebe nepadlo zatím ani slovo. Krom toho jsme Ti napsali mnoho výtek i k jiným částem stránky. Nejen k textu. A teď můžeme doplnit další: stránka http://martinka-linkbuilder.wz.cz/index.php?sekce=kontakt nefunguje; hlásí chybu.
KGW
Profil
tak tedy k nakódování: tag <li> patří do <ol> nebo <ul>
KGW
Profil
vy jste to z tohoto: "čaute, udělal jsem pro kámošku jednoduchou stránku... co na ni řkáte?" snad poznali???
vertigo4
Profil
Mistr
KGW
jo však já to neříkám ve zlém...

Mistr
právě to napravuji
Miloš
Profil
KGW
tag <li> patří do <ol> nebo <ul>
nebo do <menu>, případně do <dir>.

vertigo4
ale do <p id="prvni"> opravdu <li> nepatří.

<div id="contact">mail: <a href="mailto:martinkah@centrum.cz">martinkah@centrum.cz</a> <span>icq:
tak to věru není vrchol sémantiky.
vertigo4
Profil
Miloš
tak to věru není vrchol sémantiky.
tak to možná, ale jak jsem to měl udělat jinak?
vertigo4
Profil
jedině tabulkou
djlj
Profil
vertigo4
Třeba <address>.
Miloš
Profil
vertigo4
jedině tabulkou
Cože??? Pitomost. Třeba obyčejným odstavcem (<p id="contact">), nebo – jak píše djlj – <address>.
Pokud jenom trochu sémanticky uvažuješ, pak si musíš uvědomit, že <div> není náhradou za žádnou značku – text nikdy nepatří přímo do <div>u. Text vždycky patří do nějakého bloku, který nese sémantický význam a vyznačuje tak úlohu takového textu.
Četl jsi pozorně snad milionkrát zde odkazovaný http://semantika.havrlant.net/? Jestli ne, tak to udělej. Není to zas tak rozsáhlé čtení a minimálně ti to neublíží.
vertigo4
Profil
djlj
já myslel ale něco jiného...
Railbot
Profil
Nakolik je název "martinka..." seriózní, aby to zaujalo nějakého zákazníka, by se dalo s úspěchem pochybovat.
Ve formuláři používat labely a provaž je s inputy. Potom bys tam nepotřeboval ani ty <br>, které nemáš uzavřené.
Fajfka jako potvrzení odeslání není příliš výmluvné, lepší by byl text odeslat a fajfka.
vertigo4
Profil
Railbot
ani ty <br>, které nemáš uzavřené
???
Railbot
Profil
vertigo4
Nezkusíš místo těch výjevů zeptat se trochu inteligentně?
<br> ve formuláři, máš je uzavřené nebo ne?
vertigo4
Profil
Railbot
mohl bys vědět že <br> je nepárový
vertigo4
Profil
<br/> ... toto tě trápí?
Ok3y
Profil
Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' in /3w/wz.cz/m/martinka-linkbuilder/index.php on line 5

moc hezká stránka ;)
vertigo4
Profil
Ok3y
taky si říkám... tedka si pohrávám s mailem
Railbot
Profil
vertigo4
Mě to ani v nejmenším netrápí, ty jsi sem dal tvůj výtvor ke kritice, tak tě upozorňuji na chyby. Tvá poznámka o <br> jako nepárovém je zcela mimo mísu, protože pokud dobře vidím snažíš se o XHTML, takže i nepárové tagy mají být uzavřené <br> nevyjímaje.

edit: měl bys to alespn expresně omrknout v IE6, protože tam je pozadí (info, co.uk...) jaksi zcela mimo svou zamýšlenou pozici.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0