Autor Zpráva
Obin
Profil *
Nazor na layout + jak jeste vic sladit barevne kombinace?

http://hns.wz.cz
KGW
Profil
No tu modrou barvu, která blikne, než najede hlavička určitě pryč
KGW
Profil
<li><a href="index.php?str=aktuality">Úvodní stránka &nbsp </a> </li>
K čemu pořád &nbsp, když už tak &nbsp; ale raděj to dej pryč

Zvětšování písma: písmo v menu zůstává, mezery se mění.

Design vůbec nelíbí, ani samostatně, ani ve spojení se školou.
gyoja
Profil
Je to trochu OT, ale podle adresy webu jsem čekal nějaký hnusácký web, asi jsem zblblý z ICQ akronymů. Uvažujete o změně?
LKdreamer
Profil
gyoja
Pripajam sa k nazoru, tiez som cakal nieco "HNuSne" :))

Co sa designu tyka...no je to dost prazdne/mrtve ,skus to niecim ozivit, najlepsie s farebou hlavickou (daj tam napr. foto tej skolky ,trosku to uprav a bude hned sviezejsie)
Obin
Profil *
je to jen docasne uloziste. Jeste nemam pristup na jejich disk

&nbsp tam je proto, aby to bylo odsazene od kraju. Kdyz tomu dam padding, tak to blbne ve firefoxu. Matrjosku delat nechci, uz takhle je tam predivovano

foto tam taky bude, je na nej vyhrazene misto vlevo od te svisle cary. Dekuju za kazdej nazor, je to muj uplne prvni web a v rozlozeni a grafice dost tapu.
Obin
Profil *
Je to vsechno tak nejak splacane dokupy a jeste tam hodne veci pribude, tak bych vas poprosil pokud mozno klidne o detailnejsi rozbor - pokud teda je co rozebirat :D
morpheus
Profil
vsem obrazkum nastav v css prislusnou barvu pozadi, aby byl web prehlednej i bez nich.
klikaci logo by bylo fajn a hlavne aby melo alt text. Pac kdyz skryju obrazky tak nevidim kde jsem.
menu lze vycentrovat i bez pevne mezery &nbsp;
text dej do odstavcu <p>
nadpisy seradit od nejvysiho, nemuzes zacit <h6>
a proc mas paticku v <h6>

To je prvni co me trklo. K celkovymu dojmu se vyjadrovat nebu, pac jsem sam zacatecnik ;-)
Obin
Profil *
Poprosim pokud mozno - podivejte se na to jeste nekdo. Potreboval bych nazor, co doplnit, co predelat atd. Tenhle navrh layoutu mi predlozila skola - hlavicka, leve+prave menu, navigacni lista, text, paticka. Vetsina lidi tu odsoudi klasicky postaru udelany design, ale ja si myslim, ze je stejne ze vsech nejprehlednejsi. Kdyz se podivate, jake layouty tu dostavaji nejlepsi hodnoceni, tak to jsou vzdy ty, ktere se nejak vymykaji - vetsinou maji nezvykle umistenou navigaci. Dale mam zakazane aby stranky jakkoli - svitily, blikaly, a nesmim pouzit zadne vysovaci menu. Na strankach se musite dostat k pozadovanemu cili na 2. klik, nejpozdeji na 3.

Jinak dekuji za poznamky, co tu zatim mam, urcite na mnoha vecech zapracuju. Akorat mi neni jasny, jak pomoci <p> odsadim text ktery je zarovnany doprava. Lepe receno - tusim jak, ale to uz mi prijde lepsi tam dat pevnou mezeru.

Btw - osobne jsem se nesetkal s nikym, kdo by si zvetsoval text v prohlizeci. Pokud si ho nekdo zvetsi, pak holt riskuje to, ze stranky nebudou tak hezke. Prijde mi to stejne, jako bych se mel trapit s tim, co kdyz si nekdo bude prohlizet web pri rozliseni 640x480. Lepsi nez se s tim patlat asi bude dat dostatecne velky font, tak, aby ho nemusel nikdo zvetsovat
Railbot
Profil
Btw - osobne jsem se nesetkal s nikym, kdo by si zvetsoval text v prohlizeci. Pokud si ho nekdo zvetsi, pak holt riskuje to, ze stranky nebudou tak hezke. Prijde mi to stejne, jako bych se mel trapit s tim, co kdyz si nekdo bude prohlizet web pri rozliseni 640x480. Lepsi nez se s tim patlat asi bude dat dostatecne velky font, tak, aby ho nemusel nikdo zvetsovat
Toto není kvalitní přístup k věci.

Akorat mi neni jasny, jak pomoci <p> odsadim text ktery je zarovnany doprava. Lepe receno - tusim jak, ale to uz mi prijde lepsi tam dat pevnou mezeru.
Kaskádové styly - CSS, konkrétně padding. Říká ti to něco?

&nbsp tam je proto, aby to bylo odsazene od kraju. Kdyz tomu dam padding, tak to blbne ve firefoxu.
Tak to děláš blbě. Přečti si něco o box modelu, abys pochopil jak tvořit stejně pro IE a FF.
kralpet01
Profil
Obin
osobne jsem se nesetkal s nikym, kdo by si zvetsoval text v prohlizeci.
mohl by jsi se divit, kolik to muze byt lidi, nemysli si ze vsichni jsou bez hendikepu a pokud vim u organizaci a instituci, musi byt web ze zakona pristupny i hendikepovanym

Lepsi nez se s tim patlat asi bude dat dostatecne velky font, tak, aby ho nemusel nikdo zvetsovat
dalsi spatny nazor, nikdy nemuzes vedet jak to ten clovek potrebuje zvetsit

precti si doporuceni na tehle strance : http://pristupnost.nawebu.cz

web muze byt celkem dobry az ho dokoncis ,dej na moje rady o par radku vyse

nemohu nic nez souhlasit s ostatnimi
kralpet01
Profil
Railbot

jak vidim uz jsi mne predbehl
welis
Profil *
gyoja

hehe taky me napadlo ze to bude hnus... :-D

jinak co se webu tyce je to takové nudné hněda žlutá nic nikde trochu by si to chtělo pohrát přece jen záklaní škola by tu hněď unesla ale mateřská školka by zasloužila aspoň trošku patelových barviček přece jen tam to není zase tak na škodu ;) modra červená žlutá oranžova :) zelená hmm co ?
kralpet01
Profil
mozna to hns je skratka toho jmena mesta (hradec na svitavou)


ale taky mne napadlo ze je to neco s hnusem
welis
Profil *
jasny to me napadlo az kdyz sem otevrel ten web ze to bude zkratka :-D toho mesta ale každopadne to mesto ma blbou zkratku :-) takovou "HNuSnou"
Chamurappi
Profil
Reaguji na KGW:
K čemu pořád &nbsp, když už tak &nbsp; ale raděj to dej pryč
Středník netřeba.


Reaguji na Obina:
Kdyz tomu dam padding, tak to blbne ve firefoxu
Přidej do stylopisu:
* { -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; }
— pak budou používat prohlížeče stejné box modely.

Akorat mi neni jasny, jak pomoci <p> odsadim text ktery je zarovnany doprava. Lepe receno - tusim jak, ale to uz mi prijde lepsi tam dat pevnou mezeru.
Menu do <p> nedávej, to nech v seznamu.

Pokud si ho [písmo] nekdo zvetsi, pak holt riskuje to, ze stranky nebudou tak hezke.
KGW ti vytknul, že v Exploreru zakazuješ zvětšování písma v menu, nikoliv to, že při zvětšení nevypadá web hezky. Definuj velikost písma v procentech, ne v pixelech.

Btw - osobne jsem se nesetkal s nikym, kdo by si zvetsoval text v prohlizeci.
Zbytečně tu budíš vášně, tvůj layout zvětšování docela dobře přežije.


Reaguji mimo téma na kralpeta01:
Proč máš ve svých příspěvcích takový průvan? Nevypadá to hezky.
Obin
Profil *
dobra, navrhnu tady nekolik reseni a zeptam se vas - zkusenejsich, jestli jsou vhodna>

Vymenit &nbsp; za padding s tim, ze si poradim takto:
Cele to umistim jeste do jednoho divu a az tomuto divu dam padding
Pouziju neco jako - lmenu { NezobrazovatVExploreru; padding-left: 5px;}

Pohrat si s barvickama - to bude jeste zajimavy

Kazdemu oddilu nastavit background

Vyresit zvetsovani textu. Bohuzel jsem nejak nezaznamenal, v cem je pri tom zvetsovani problem. KGW pise - pismo v menu zustava, mezery se meni. Ja to zkousel a meni se vsechno, stranka po zvetseni zustane konzistentni. Co teda konkretne upravit

Jinak vam opravdu dekuju, ze se tu zabyvate mym slepencem tagů a výrazů. :D
Obin
Profil *
jsem ti zavazan Chamurapi, moc hezka reakce
Obin
Profil *
btw, kdyz jsem psal ty navrhy zmen, tak jsem jeste necetl Chamurappiho rekci, takze neco bude jinak...
kralpet01
Profil
Chamurappi

trochu sem to prehnal sorry, opraveno
koumi
Profil
Coto?...mě se to naopak velice líbí...jednoduché...možná trochu moc, ale stále pěkný web
Obin
Profil *
Tak jsem to prodiskutoval se "zakaznikem" a tohle z toho vzniklo. Zakaznikovi se to libi. Pokud si nekdo najdete cas, dejte mi sem prosim dojmy z grafiky toho webu. Zatim opravdu nemusite zkouset zvetsovat pismo a studovat kod. Jde mi hlavne o barvy a tvary. Pri hodnoceni mejte na pameti, ze zakaznik si preje co nejjednodussi web. V zadnem pripade nechce nic napaditeho ani zvlastniho. A tak se ptam. Hodi se barvy a tvary k zakladni skole?
Obin
Profil *
woops - novy design
Obin
Profil *
nechci zakladat nove tema, mrknete na to prosim. Muzete se pustit jak do rozlozeni a kodu, tak do grafiky. Budu vdecnej za kazdej nazor...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: