Autor Zpráva
pantondavo
Profil
Díky všem za vše na moje nové PORTFOLIO. Grafika je moje vlastní, kód je od programátora Jana Brejchy.

Do toho! |:-)
Gekon
Profil
Ten tag cloud vpravo by mohl fungovat jako tag cloud:)
Nápis grafika - webdesign v logu je téměř nečitelný.
S vypnutými obrázky sice vidím e-mail, ale již nikoliv ICQ.

Celkově mi to přijde moc fádní a nevýrazné, asi bych si to nezapamatoval. Nejsem ale grafik, ani nemám cítění, třeba kecám:)
Zdeněk Košťál
Profil
Mně by u těch obrázků pomohl hover. Je jedno jaký.
Ludivitto
Profil
pantondavo
Proč, když už tam máš lightbox, nevyužiješ rel="neco" pro procházení fotografií přímo v lightboxu?
Design je fádní, ale do začátku na wz.cz to myslím stačí ;)
shaggy
Profil
Proč, když už tam máš lightbox, nevyužiješ rel="neco" pro procházení fotografií přímo v lightboxu?
ja som používal lightbox, prešiel som na lytebox, u mňa zaberá polovicu... a tiež sa v ňom dajú robiť "prepojené galérie".

Aj keď si robil iba grafiku, dám ti radu - nájdi si iného kodera, tento zbytočne kazí tvoje dielo.
Používa XHTML (určite preto, že to je hyper-cool-moderné) a potom tam je*ne klikaciu mapu. A dá tomu ALT "klikacia mapa" + hlavičku vloží ako obrázok cez img tag, nepredpokladám... proste zvrhlosti, ktoré sa hodia na web začiatočníka, nie sem.

Stránka - nápad má, ale ako povedal Gekon, je to nevýrazné a fádne, chvíľu som sa pozeral či tam náhodou nenájdem menu.
ninja
Profil
Grafika: Ty vyrezy ukazek praci vypadaji hrozne fadne a podobne. Vubec me nelakaji kliknout. Udelal bych je vetsi, barevne a aby obsahly rovnou vetsi cast celku.

Kod: Vyborne, jsme v 21. stoleti, ale pokud si te chci pridat do ICQ, musis tve cislo ze stranek opsat, protoze to je obrazek. To same email. Uzivatele webmailu ti jeste poslou mnoho dekovnych zprav.
Kaeru
Profil
Ludivitto
Proč, když už tam máš lightbox, nevyužiješ rel="neco" pro procházení fotografií přímo v lightboxu?

shagy
1. Dobrá, nemám problém to napsat pod HTML. XHTML nás prostě naučili ve škole, tak ho používám, nevím, co je na tom špatného. Můžeš mě poučit.
2. Hlavička je funkční, ovšem, pokud se Vám nelíbí, klidně opravím. Použil jsem klikací mapu, protože to je jednoduché. Alt "klikací mapa", máš pravdu, přehlídl jsem se.
3. Nepředpokládáš...? Co? Mluv prosím jasně.
ninja
Ok, máš pravdu. ICQ přidám.
Kaeru
Profil
Na něco jsem zapomněl, promiňte.

Ludivitto
Proč, když už tam máš lightbox, nevyužiješ rel="neco" pro procházení fotografií přímo v lightboxu?
Nechápu.
Railbot
Profil
1. Dobrá, nemám problém to napsat pod HTML. XHTML nás prostě naučili ve škole, tak ho používám, nevím, co je na tom špatného. Můžeš mě poučit.
Kaeru, spíš si polož otázku k čemu je ti to dobré. Jaké výhody ti to přináší. Až si odpovíš "nevím" tak to je ta chvíle. Klidně to nech v tom pseudo XHTML, je to běžné. Jde jen o to si uvědomit, že ve škole vědí velké kulové a kdybys psal v čistém HTML (tvá stránka je prohlížeči stejně tak brána), vyšlo by to nastejno.
pantondavo
Profil
Shrnu to do jedné otázky? V čem se vám zdá web fádní? chápu, není to módní výstřelek, není to 2.0, není to klasické portfolio wedesignerů, je to čisté.

V čem fádní? Popřípadě čím oživit?

Díky |:-)
shaggy
Profil
Kaeru
Začnem od konca, za tým "nepredpokladám" mala byť nejaká veta, ale asi som ju pri písaní zmazal a netuším čo som chcel napísať :D tak na to zabudni (lebo aj ja som zabudol čo to malo byť). Asi niečo v tom zmysle, že nepredpokladám, že by ten obrázok v hlavičke bol primárny nosič informácií, čiže ten obsah, ktorý stránka prezentuje (preto to nemá byť v IMG ale ako background nejakého prvku) - to vás mali naučiť pri tvorbe XHTML stránok, oddeliť formu od obsahu.

Myslím, že prejsť z XHTML na HTML je jednoduché, stačí vymeniť pár riadkov v hlavičke a v tagoch toto / > za toto >. Aj nás učili v škole používať XHTML, ale myslím, že som úspešne zvládol prechod na HTML ;-)
Tá moja poznámka sa týkala toho, že veľa ľudí používa XTHML, lebo je to "moderné" a pritom tam máš klikaciu mapu, ktorá na takýto web nepatrí. Vieš, že sa to dá urobiť inak a lepšie?

pantondavo
v čom je to fádne? napr. v tej farebnej kombinácii. Alebo by si mohol tie náhľady urobiť farebné a hover nechať čiernobiely, resp. by sa zvýraznila iba jedna farba na tom obrázku... dá sa vymyslieť veľa toho.
Kaeru
Profil
shagy
Ok, klikací mapu odstraním, udělám to jinak. Ale až po víkendu, teď nebudu doma. Díky, vědět takovéhle věci se vždy hodí. Neboj, dobře vím, co musím udělat pro přechod do HTML. I tak si neodpustím poznámečku. Tvoje stránka userbars.sk je psaná v XHTML 1.0 Transitional také.

Hodně zdaru!
shaggy
Profil
Kaeru
áno ja viem (je to moja druhá stránka v živote, vtedy som netušil aký je rozdiel medzi HTML a XHTML a použil som tú hlavičku, ktorú som niekde našiel).
Ja som nekritizoval samotné XHTML, išlo mi o to, že veľa ľudí argumentuje za použitie XHTML práve tým, že je "moderné" a pritom sú schopní tam dať niečo tak zastaralé ako klikaciu mapu. Sú ďaleko lepšie riešenia. Ale išlo mi hlavne o to, aby si to, čo nie je súčasťou samotného obsahu nevkladal ako obsah - v tomto prípade obrázky v IMG.
Ludivitto
Profil

Ludivitto
Proč, když už tam máš lightbox, nevyužiješ rel="neco" pro procházení fotografií přímo v lightboxu?
Nechápu.


Co je na tom k nepochopení? Kliknu na náhled, spustí se mi lightbox. A konec. Můžu zavřít a klikat dál. Takhle se uklikám k smrti. S využitím rel="neco" můžeš přece propojené galerie. Otevřu jeden náhled a přímo v otevřeném LB si můžu klikat vlevo/vpravo/nahoře/dole (záleží jak si to nastavíš nebo jaký LB využiješ) na odkazy (předchozí, další apod.) čímž si ušetřím "clickfest".
Kaeru
Profil
Tak jsem opravil vše, co jste mi zde vytkli. Klikací mapa je pryč, záhlaví je jako pozadí divu, přidal jsem odkaz na ICQ a udělal jsem propojenou galerii. Najdete ještě nějakou chybku? Díky.
shaggy
Profil
záhlaví je jako pozadí divu
si si istý? Ty si iba odstránil klikaciu mapu, ale logo je stále vložené cez IMG tag (rovnako ako mail a icq v pätičke). Takto sa to nerobí, písal som tu o oddelení prezentačnej a obsahovej stránky. Jednoducho povedané - do IMG to, čo chceš prezentovať, čo je súčasťou obsahu! Logo v hlavičke je len náhrada textového názvu, čiže to sa tiež vkladá ako pozadie prvku.

A čo sa týka grafickej stránky, ešte by som u lightboxu preložil navigačné tlačidlá (Close a pod.).
loyza
Profil
Pro ty obrázky bych asi volil jiný formát než JPG, třeba tady: http://www.ivodicka.wz.cz/pic/portfolio/velke/obr-4.jpg to vytváří opravdu nepěkné fragmenty.
Jinak musím říct, že grafika té stránky se mi líbí.
shaggy
Profil
loyza
musím súhlasiť, na tento konkrétny obrázok je PNG (8bit) ako vyšité a myslím, že by to malo aj lepšiu dátovú veľkosť (malosť?) ako toto jpg.
Kaeru
Profil
shagy

Je to kompletní... Alespoň snad, po stránce kódu...
shaggy
Profil
Kaeru
zabiješ ma? :D je to lepšie, ale napr. logo:
<div id="logozahlavi">
 <a href="index.htm" target="_top"><span></span></a>
</div>


Pridaj tam aspoň alternatívny text medzi tie SPANy, takto crawler neuvidí nič (a skús tam dať čo najrozumnejší text, čiže žiadne "index" alebo "domov").
To isté platí aj pre pätičku, doplň text do odkazov.
Kaeru
Profil
Ok. Ještě jsem to takhle nedělal, takže jsem nevěděl. Promiň. Zase jsem se naučil něco nevýho :-)
Kaeru
Profil
Hele a můžu mít dotaz? Když dám do těch spanů text, tak jak to mám ošetřit, aby se neukazoval? Mě akorát napadlo zabalit je do dalšího spanu a tomu nastavit display: none;
shaggy
Profil
display: none - tak sa to dá, bude to fungovať, ale hnidopichovia, ktorí si vypínajú obrázky budú do teba hustiť, že to nie je moc prístupné (aj keď na prístupnosť má vplyv ako stránka vyzerá s vypnutými štýlmi, nie obrázkami).

Ale skús niečo takéto, v štýloch si zadefinuj:
#logo {
width: 100px;
height: 50px;
position: relative;
}
#logo a {
width: 100px;
height: 50px;
display: block;
overflow: hidden;
cursor: pointer; /* kvôli zobrazovaniu kurzora v IE */
}
#logo a:hover {
visibility: visible;
}
#logo a span {
background: url("pozadie.jpg") 0 0 no-repeat;
position: absolute;
width: 100px;
height: 50px;
}
#logo a:hover span {
background-position: 0 -50px;
}

a do html si daj:
<h1 id="logo"><a href=""><span></span>text</a></h1>


to v prípade, že máš obrázok s rozmermi 100x50px, "hover" efekt máš uložený v tom istom súbore. Tak to mám ja na johnnycash.sk (pozri si zdrojový kód).
Ak potrebuješ vložiť iba obrázok bez hover efektu, tak si pozri toto:
http://wellstyled.com/css-replace-text-by-image.html
Kaeru
Profil
Tak jsem to vyřešil jednodušeji. Dal jsem to vždycky pod obrázek, takže to je za ním schované. A je po problémech. Snad to není špatně?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0