Autor Zpráva
will
Profil *
Zdravím,

Po nějaké delší době jsme spustili novou prezentaci našich www stránek - www.lolec.cz
Zajímá nás Váš názor na grafické zpracování i xhtml kód. Taky bych byl rád za celkem normální kritiku a ne nic neříkajicí příspěvky :) Díky.
Na stránkach neustále pracujeme a opravujeme nalezené chyby - takže o některých chybach víme.

Všem přispivajícím předem děkuju za názor :)
Nox
Profil
will
Minulá verze byla rozhodně lepší, modrá není hezká, to bílé písmo na ní není vidět,
minimálně úvodní strana mi přijde nepřehledná

Kombinace barev a design je takový odtažitý, ne úplně příjemný

Aktivní položka menu je zubatá, hover je divný a nesedí k aktivní pol. ...
Velmi lehce bych snížil line-height

Celkově to není úplně hrozný, ale když to porovnám se starou verzí, tak nevidim zlepšení, naopak

P.S.:
Podstatně zvýraznit další jazykové verze, ta možnost je téměř neviditelná
will
Profil *
Nox
No co se týče barvy je to spís otazka vkusu :) to bíle písmo souhlasim něco s tim zkusíme udělat :)

Co se týče aktivní položky v menu ještě doladím. Hover se mi zda osobně ok nevidím důvod aby aktivní položka musela byt shodna či co nejvíc podobna aktivní položce ale to je věc názoru :)

No každopádně mi zatim většina lidí říkala pravý opak, že je to mnohem lepší než minulá verze :) Uvidíme co ostatni, ale díky :)
Nox
Profil
will
No co se týče barvy je to spís otazka vkusu :) (atp.)
samozřejmě, sděluji to, jak to sám vidím

by aktivní položka musela byt shodna či co nejvíc podobna
ano, ale zase všeho moc škodí, trochu mi to připomíná kočičiku s pejskem (myslím rozdílnost, ne kvalitu)

Add - k delším textům bych možná dal text-indent, nějaké malé nadpisky nebo občasné strong/em třeba
jjv
Profil
Trochu bych zapracoval na stránkách při zvětšení textu
- dost se to rozpadá, jinak v MSIE a jinak V Mozille
- z pod obrázků vyčuhují texty (takové ty alternativní)
- některé textové boxy se nenatahují s písmem, ale písmo prostě mizí např "Co je nového" na úvodní straně

-také jsem si v některých textech všiml nepěkných pravopisných chyb!
-v kontaktu by se hodil kontaktní formulář
-tady http://www.lolec.cz/nabidka/redakcni-system-cms/ odkaz "Chcete spravovat své www stránky jednoduše?" nefunguje
-jazykové verze už byly zmíněny

-design na mě moc nezapůsobil

-ještě toho bude asi víc :)
will
Profil *
Nox
Co se týče textu ještě nad něma zapracujeme, text-indent jsem tam už měl ale na radu zase jiného člověka jsem to dal pryč - těžko si vybrat :))

jjv
Na to zvětšování textu se podívam. O pravopisných chyb víme taky bude se to opravovat a text postupně přidávat:) Kontaktní formulař taky bude. Odkaz na strance s redakčním systémem jsem opravil - díky za připomínku.

Jazykové verze upravime zatim jsou bez obsahu.

Mrzí mě, že design nezapůsobil avšak dle mého názoru a názoru některých lidi je doposud nejlepší ze všech realizovaných :)

Díky :)
Čvachta
Profil
Tohle je hezká URL pro čtenáře?
http://www.lolec.cz/nabidka/tvorba-www-stranek-webdesign/dynamicke-ww  w-stranky/
www.lolec.cz
Profil *
Čvachta: Tohle je hezká URL pro čtenáře?
no, sice to nevypadá úplně nejlépe, spíš jde o ukázku toho, že náš lolec.cms umí hezké url ("nabidka" je lepsi nez treba "index.php?id=34") a taky, že je možné mít i podstránky, což některé cms neumí.
Minnoc
Profil
Ahoj,
ke grafice:
1) Souhlasím s Noxem, ta modrá je do očí "bijící".
2) Úvodní stránka je velmi chaotická, vůbec se v ní nevyznám.
3) Menu v sekci Nabídka, je také velmi nepřehledné, myslím, že to způsobují zvolené barvy.
4) Celá sekce Kontakt, se mi zdá velmi "humpolácká", tzn. příliš veliké písmo, zaoblení kontaktů,
moc násilné, zarovnání textů nepřehledné.....
ke kódu:
1) Na stránce by měl být pouze jeden nadpis h1.
2) Neměli byste používat CSS hack.
3) Tagy <small> a <strong>, se dají vyřešit pomocí CSS.
4) Odkazy na reference, na úvodní stránce, by se měli řešit přes seznam, a ne přes několik odstavců.
To je prozatím vše, co mě napadlo.
S pozdravem Lukáš Nulíček aka Minnoc ;)
Mistr
Profil
will
(1) Nemýlím-li se, píšeme spíš MySQL než MYSQL, ne? Viz titulní stránka.
(2) V patičce vypadají vizuálně naprosto stejně texty, na které klepnout lze, i ty, na něž klepnout nelze.
(3) Chci poslat vaší společnosti peníze. Proč musím bankovní účet ručně opisovat?
(4) Odkaz Archív aktualit (z titulní stránky) vede na neexistující stránku.
(5) Na titulní stránce píšeš Ceny www stránek již od 5 900, ve stránce Kompletní www stránky zas Za jednotnou cenu 8500 Kč získáte (...). Proč nepíšeš částky ve stejné podobě?
(6) Ve stránce Tvorba www stránek - webdesign zas píšeš zřizujeme neomezený hosting za 2000Kč/rok či o kus dál 2 700 . Ujednoť to.
(7) Mnoho stránek nemá ostatní jazykové mutace, ač jsou v patičce nabízeny. To je chyba.
(8) Těch překlepů je ve stránce vůbec poměrně požehnaně.
(9) Oprav si v patičce text Mapa strony.
(10) Přiznám se, že níže uvedená stránka, mne skutečně hodně rozesmála...
will
Profil *
Mistr
1) Mas uplnou pravdu, nemylis se pise se MySQL vsude na webu to je uvodni stranka preklep, opravime. diky:)
2) pravda - odkazy upravime aby byly zretelne:)
3) Opet mas pravdu, nad tim jsem neuvazoval tohle urcite taky projde upravou:)
4) Stranky nejsou komplet. Odkaz bude funkcni :)
5) Opravime
6) Nejspis ses prehlidnul :) hosting zrizujeme za 2000kc/rok ... cena 2700kc se vztahuje k webu "vizitce"
7) chyba to je - ne nadarmo jsem psal ze na strankach pracujeme a nejsou kompletni - na priapdny dotaz proc jsem zde uverejnil odkaz kdyz jeste stranky nejsou uplne kompletni odpovidam predem ze jsem chtel ihned znat nazory lidi na pripadne upravy :)
8) vme pracujeme na tom:)
9) Mapa strony? Tohle ma byt na strance v polskem jazyce nevim tedy co je spatne?
10) moc nechapu co te na te strance rozesmalo?:) Normalne pracujeme na nekolika projektech ktere brzy uverejnime, zaroven nabizime pomoc jinym firmam ktere nestihaji :)to ze na necem pracujeme prece neznamena ze nestihame? nebo moc nechapu v cem vidis problem:) kdyz tak vyjasni:)

Jinak diky za vecne pripominky :)

Minnoc
Co se tyce grafiky nevim co na to rict spis mi to prijde otazka vkusu :)

Co se tyce pripominek k kodu
H1 porpavde sam nevim cetl jsem par clanku ale nikde jsem nenasel na tohle tema 100% odpoved...Nicmene upravit to neni problem:)

small a strong - ano pravda vse lze resit pomoci css ale nemyslim zeby namisto tagu small a strong bylo lepsi <span class="tucne">tucny text</span> nebo ano? :)

co se tyce referenci je to vskutku velice dobry napad diky tohle urcite upravime :)

Taky dekuju za vecne pripominky :)
Manq
Profil
ano pravda vse lze resit pomoci css ale nemyslim zeby namisto tagu small a strong bylo lepsi <span class="tucne">tucny text</span> nebo ano? :)
Určitě ne. Z hlediska semantiky je určitě lepší strong, než span.
will
Profil *
Manq
Prave to si myslim taky, takze to snad bude jedna z evidentne mala veci ktera je vporadku :)))

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: