« 1 2 3 »
Autor Zpráva
Railbot
Profil
Jdu po delší době s kůží na trh. Nová osobní prezentace. Jediná stránka, hodnocení zabere jen chvilku. Takže, tedy nový, hodnocený web.

S díky Railbot
Zdeněk Košťál
Profil
Pěkné (hlavně kódově), jen by mi při vypnutých stylech bodly nějaké <hr> :-).
Ludivitto
Profil
Railbot
Neoriginální, ale pěkný. Pro kódera ideální.

Možná trošku předivováno.

<a href="http://www.hratelne.cz/"">Hratelně.cz</a> ;)
Dero
Profil
1/ Příliš mnoho classes
2/ Nadbytečné keywords (nebo pokud znáš praktický význam, pak se omlouvám)
3/ Neboj se pseudoprvku :first-letter
4/ Iniciály ti rozhazují řádkování (FF 2.0)
5/ Výška řádku v "Navštěvuji" a "Další odkazy" není dostatečná, překryv při zvětšení písma
6/ "zlomyslné náhody, jste se dostali" (bez čárky)
7/ "dobru dávám několik mých prací" (svých)
8/ Obrázek reference má hover, ale není klikací

Tohle jsou jen nesourodé postřehy na první pohled. Každopádně dobrá práce.
sTeeVe
Profil
Mně na první pohled vadí ten sytě hnědý svislý pruh.
Vlastně i samotné barvy se mi příliš nelíbí, ale to je spíš subjektivní hledisko.

Jak již zmínil Dero, změny řádkování v důsledku použití iniciál nevypadají příliš dobře.
Jinak to není špatné, jako kodérská prezentace fajn, nicméně nad samotným designem a vizuálním stylem bych ještě být Tebou popřemýšlel.
Měsíček
Profil
Já bych ještě Railbote podotknul, že ty nálepky vypadají jako by se měli co nevidět odlepit ... nechceš místo nich dát sponky? (tak jak u toho kontaktu).
Railbot
Profil
Zdeněk Košťál
Vše je dostatečně odděleno nadpisy, hr myslím netřeba.

Ludivitto
Díky, opraveno.

Dero
1) můžeš být prosím konkrétní?
2) pravda, starý zvyk
3) geniální připomínka, předěláno
4) asi to tak nechám, malicherný detail
5) opraveno
6) opraveno
7) opraveno
8) ani neměl být

Díky ti mockrát.

sTeeVe
Díky za názor. Vizuální styl je konečný.

Měsíček
Nechci. Tak ať se odlepí. Až se je naučím lépe, pak možná budou držet :o)
ninja
Profil
Railbot: meail neni klikaci schvalne?
Railbot
Profil
ninja
Na to jsem nějak nevzpomněl. Může být.
vertigo4
Profil
Railbot
líbí se mi to, i když mi přijde, že spousta prvků je již zažitých
přiklonil bych se k použití hr
vertigo4
Profil
Railbot
jo a například <div class="stranka"> by měla mít id...
Railbot
Profil
vertigo4, důvod?
vertigo4
Profil
Railbot
většinou se přirazuje prvkům, které jsou na stránce 1x id... ale jestli ti vyhovuje class tak to tam nech, jen říkám co bych změnil
mantisa
Profil
vertigo4

A je to tady, nedá mi to, ale na Tvoji odpověď bych klidně vsadil celou výplatu.
Až začneš pracovat s JS, případně s PHP, tak poznáš, jak je výhodné všude psát class.
Měsíček
Profil
Až začneš pracovat s JS, případně s PHP, tak poznáš, jak je výhodné všude psát class.

V čem je ta výhoda?
Railbot
Profil
vertigo4
ID mám ve zvyku přiřazovat jen prvkům, s kterými pracuje javascript nebo jiný jazyk. Je to jeden z několika důvodů, proč ID nepoužívat "jen tak", i když uznávám, že na statickém webu je to zcela šumák.
Railbot
Profil
Měsíček
V čem je ta výhoda?
Programátor javascriptu/PHP má volné ruce při používání ID, záleží jen na něm, nemusí se ohlížet jestli náhodou už není nějaké někde použité. A tím bych to uzavřel. Rád bych zůstal u hodnocení svého webu.
mantisa
Profil
Měsíček

viz Railbotovu odpověď...


vertigo4

I když má Railbot statickou prezentaci, používá class prostě ze zvyku a je to dobře, rozhodně to není důvod k "penalizaci".


Co se týká webu, pěkné a pěkné. Neklikací hover mi taky trochu vadil. Zvětšení řádků prvními písmeny mi nevadí a nějak to nevnímám. Nevšední a hezké. Trefil ses Railbote do mého vkusu.
vertigo4
Profil
mantisa
a je to tady! Tak milý mantiso, ten Railbotův web je (zatím, nevím co na tom později změní) pouze jedna stránka, statická, html a pokud mě zrak nešálí, tak bych řekl že tam ani ten javascript není.... a proto jsem reagoval na takovýto stav webu, kde bych jednozančně použil id

No a tak to bych taky vsadil svoji výplatu na moji odpověď...

krom toho se id používá k navigaci na stránce, takž to není jen tak nazdařbůh

S Bohem a díky za poučení mantiso, díky tobě asi začnu pracovat s php a js...
Manq
Profil
Možná mě, Railbote, zatratíš, ale ve FF 1.0.7 se nezobrazuje pozadí pod patičkou.
Myslím, že by pro tisk neuškodilo zanechání obrázků referencí, možná jen trochu menší. Mimochodem, měl jsem kapánek problém přečíst poslední slovo na visačce v pravo. I když je z kontextu jasné.
mantisa
Profil
vertigo4

Milý webdesignere,

čteš co píšu, nebo se jen chceš vztekat?

I když má Railbot statickou prezentaci, používá class prostě ze zvyku a je to dobře, rozhodně to není důvod k "penalizaci".


...kde bych jednozančně použil id

Jediný rozumný důvod? A s tou hloupou poučkou na mě nechoď.
Děkuji.
Plaváček
Profil
mantisa
vertigo4

Nemůžete si, prosím, své spory vyřešit někde soukromě? Děkuji.
Railbot
Profil
Manq
Vzhledem k zastoupení tohoto prohlížeče to asi v blízké budoucnosti řešit nebudu.
S obrázky se to má tak. Jejich informační hodnota je nulová, vypovídají to samé jako nadpis reference. Takže jsem se rozhodl je do tisku nezahrnout. Díky za tvé postřehy.
Měsíček
Profil
Mantiso už mi začínáš lézt na nervy a ty vertigo použij e-mail.

Jestli bych mohl poprosit nějákého moderátora, aby vymazal příspěvky 12, 14, 15, 17, 18, 20, 21, 22 myslím, že Railbotovi určitě nepomohou a nemají tady zde co dělat (22 můj).
vertigo4
Profil
OT: o penalizaci tu mluvíš ty a krom toho, jsem to sděloval Railbotovi jako moji připomínku, ale pokud má Railbot důvody k tomu, aby používal třídy tak ať si je používá, není to věc na které by stál web

ale najednou se přiřítil mantisa a začal dělat chytrého... tak to se ti povedlo, webdesignere
Plaváček
Profil
Railbot

Jenom drobnost - v IE 6 nejde kliknout na "Tuto stránku si můžete vytisknout". Nejspíš nějaký problém s absolutní pozicí. Jinak se mi to líbí, byť je to graficky tak trošku okoukané klišé. Classů tam i podle mého názoru máš zbytečně moc :)
Railbot
Profil
Plaváček
Podívám se na to, díky. Něco konkrétního ohldně těch tříd? Dívám se na to už asi příliš dlouho, nenapadá mne, kde lze na třídách ubrat. Snažil jsem se mít jen nezbytné minimum.
Plaváček
Profil
Railbot

Hele to máš jedno. U jednostránkové prezentace a navíc statické se tím netrap.
Plaváček
Profil
Railbot

Ještě koukám, jak sis pohrál s first-letter. Problém tvého řešení je v tom, že zvětšením prvního písmena jsi úměrně natáhnul i výšku řadku. Takže první řádek je od druhého odsazen víc a vypadá to nepěkně. Řešením je pro first-letter snížit výšku řádku.
Railbot
Profil
S neklikacím "vytisknout" to zatím vzdávám, box měl pro IE6- filtr pro průhledné pozadí, což odkaz zmrvilo. Kompromisem je pouze barva.

Plaváčku, děkuju za nápovědu, opraveno.
« 1 2 3 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: