Autor Zpráva
cejn
Profil *
Staré stránky nalaznete tady, nový návrh je tady: návrh.
Fotky v hlavičce budou jiný, jen co je nafotím. Zatím jsem tam použil tyhle ze starého webu.
baru jakoukoliv radu nebo nápad. Dík ...
vertigo4
menu teda dosti nevydařené
celkově se mi to nelíbí... nedokáži co přesně ale jako celek to na mě nepůsobí dobře
chtělo by to domakat... určitě by šlo zapracovat na více detailech atd
cejn
Profil *
vertigo4
jasan, chápu .. Já vím že to dost šulim, ale nikdy nevim co přesně udělat abych se pohnul z místa .. jak bys to dělal třeba ty? Co je průser a co chce změnit? Proč myslíš že je menu opruz?

Potřebuju spíš kritiku která mě někam posune, než "Je to divný, chce to jinak, nevíš jak se to dělá ..."
Měsíček
Například ten stín dělá dojem, že se stránka propadá a to není dobře, patička nemá žádnou důležitost, naprosto scvrklá místo toho, aby byla normální a to v patičce ještě k tomu nic není jen jakýsi trapný "Cejn Copyright 2008" tím neyvstrašíš ani novorozeně, spíše kdyby jsi místo takových to blbostí uvedl třeba e-mail na sebe nebo něco podobného ;), text v menu má nepravidelné odsazení, také by neuškodilo nějáké uzavřené menu s položkami, protože v textových se velmi špatně orientuje, jinak to písmo mi připadá jak z programu "Malování" :)
cejn
Profil *
No, dík za názor, to menu už začínám chápat, ale co třeba ta hlavička? Dá se s ní pracovat ??
cejn
Profil *
To písmo je Arial.
Měsíček
Jinak hlavička by jakž takž ušla.
shaggy
Celkovo to je pekné, hlavička sa mi páči aj to pozadie (tie čiary, štvorčeky). Menu je nepodarené, trošku ho prerobiť. A hlavne, urobiť to väčšie ako 800x600, je to strašne malé na dnešnú dobu, skús to optimalizovať aspoň pre 1024x768 (ak to bude mať fixnú šírku), čiže obrázok urobíš tak 980px široký (maximálne).
Mistr
cejn
Ještě poznámka k menu: Podívám-li se na menu, vidím na bílém pozadí Domů, O nás... Následně zahlédnu jakousi modrou kostičku s textem Spolupráce. To mi tam nějak nepasuje. Co tam dšlá ta modrá kostička? Vím, má to spojitost s popiskem Navigace, který je také uvozen modrou kostičkou. Jenže ten je v šedivém proužku nahoře a není tedy na první pohled patrný. Jakoby nepatří do menu, protože je již v šedivém proužku, takže si jej na první pohled nevšimnu.

Logo BOSCHe mi tam také padne trochu jak pěst na oko. Jak barevně (s čímž ovšem nelze nic dělat), tak zjevem. Nešlo by jej třeba dát do nějakého obdélníčku? Nebo třeba do patičky? Jen píši poznámky k Tvé inspiraci. Netvrdím, že to pak bude hezky vypadat. Muselo by se to pak vidět.

Chválím zvýraznění položky v menu. Jen bych to zvýraznění udělal patrnější.

Na menu bych celkově zapracoval. Ovšem to zde již zmínili mí předhodnotitelé. Opět bych možná zkusil pohrát si s rámečky u jednotlivých položek. Využít se dá i nějaký strojařský motiv (ozubené kolo?).

Do loga lze doplnit i adresu, případně kontaktní údaje (telefon).

Jen řipomenu, že se zjevně nejedná jen o stránky Střední školy technické v Jihlavě, nýbrž i o střední odborné učiliště strojní a o učiliště. Nestálo by za úvahu zahrnout tyto údaje do loga, jakkoliv na stávající verzi nejsou?
cejn
Profil *
Mistr
Jo, s tim menu ještě něco udělám. K tomu Boshi, je tam potřeba viditelnej odkaz, protože ta škola je na tu spolupráci dost hrdá. Když ses podíval na starý stránky, tak tam bylo vidět hned pod nesmyslnejma statistikama jako druhej nejdůležitější prvek stránky. To je ale jen další z chyb starejch stránek...
Důležité je, že to tak chtějí lidé pro které stránky jsou, a ti to budou bohužel hodnotit jinak než vy, nebo já. ...
To by bylo na polemiku ...

Jinak s tim logem kde by mělo být víc informací máš pravdu, taky nad tím přemýšlím. Trochu se bojím tam vymýšlet cokoliv novýho co není na starých stránkách.

shaggy
Jo, s těma rozměrama máš asi pravdu. Já začínám takle v malým, ale je to chyba ... předělám to do většího ...

A k tomu písmu, které písmo je vhodné používat do návrhu? Teď nemyslím třeba do menu, které může být složeno z obráků, ale do nadpisů a do textů apd ... ??
Mistr
cejn
Svou poznámkou k úpravě loga BOSCHe jsem měl na mysli to, aby vypadal třeba jako položka z výpisu obrázků vpravo ve stránce obchodního domu Mall.cz v části Naše obchody.
cejn
Profil *
Tak jsem s tim zase něco udělal. Myslím že je to te´d o dost lepší, jestli tam jsou ještě pořád nějaký věci který bijou do očí tak říkejte. najdete to tady!!
Měsíček
Ano to už je mnohem lepší :)
vertigo4
cejn
určitě, sám musíš uznat, že tohle menu vypadá lépe než to předchozí ;) ... je nbych trochu to podmenu posunul (odsadil) trochu doprava (asi tak aby ten černý čtvereček byl na úrovni prvního písmenu v menu) a zároven u toho podmenu zmenšil o trošilinku písmo aby bylo znatelné, že to je podmenu
text v patičce bych zmenšil

jen mi v tom návrhu pořád chybí jak budou vypadat odkazy například...
ta ozubená kola jsou nějak (zubatá ) ;-), víš ale jak to myslím
no a jak se tak dívám, tak je i ten nápis nekvalitní... možná je to jen na tomto obrázku a ve výsledku to nebude, nevím
Mistr
cejn
Tak jsem s tim zase něco udělal.
To je dobře. :)

Myslím že je to te´d o dost lepší
Souhlasím.

jestli tam jsou ještě pořád nějaký věci který bijou do očí tak říkejte
Raděj napíšu. Až to budu říkat, asi mne neuslyšíš. Tak tedy:
(1) Proč je položka Domů podtržená? Tak budou vypadat při přejetí ukazovátka myšky?
(2) Nadpis stránky O nás / kontakt v modrém pruhu bych ještě zvýraznil. Větší písmo? Proložení?
(3) Logo BOSCH bych v rámci sloupečku horizontálně vycentroval.

Pak takové detaily, které pak lze odstranit až po nakódování:
(4) Píšeme Telefonní seznam.
(5) Položky v menu by měly počínat stejnou velikostí písmene.
(6) Úprava mezer v patičce - to se pak dá dotvořit až po nakódování.
cejn
Profil *
Mistr
(1) Jo jo, to je hover ...
(2) Zvýraznit? Mělo by to nějak souviset s nadpisama v všech těch modrejch proužkách (Navigace, spolupráce), musel bych je zvýraznit všechny ne?
(3) Jo, s tim něco udělám, myslim že už jsem na to koukal ale nějak pozapoměl.

Detaily co se daj změnit po nakódování změnim hned, protože ten návrh v pondělí nesu zadavateli, tak aby to bylo pěkný po ovšech stránkách (nemusí si ten návrh vybrat) :-).

Finální verzi už jsem asi umisťovat nebudu, považuju to za uzavřený, takže všem děkuju. myslim že se nám to podařilo dotáhnout k dobrýmu konci. :-)
Mistr
cejn
ad 2)
Ano, zvýraznit, neb se jedná o nadpisek stránky. To ostatní jsou pouze podružné nadpisy sekcí, ale toto je název stránky.

návrh v pondělí nesu zadavateli
V pondělí? Na velikonoční pondělí? :)
cejn
Profil *
Mistr
Chyba, v úterý ... :-)
cejn
Profil *
Sory že se k tomu ještě vracím, ale jen tak pro zajímavost. Kolik by jste si za takovejhle návrh řekli?
Kolik za grafiku? kolik případně potom za nakódování atd ...
Měsíček
Málo.
cejn
Profil *
Hm, z toho hodně vim...
Měsíček
Víc jak 500,- i s nakódováním bych za to nedal ..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0