Autor Zpráva
terinka
Profil
Ahoj,
jsou moje prvni stranky, prosim hlavne o kritiku kodu, diky
http://www.beedeecomputers.co.uk/
Měsíček
Profil
Jak ti máme věřit, že je to tvůj web?
vertigo4
Profil
Měsíček
a jak věříme jiným? ;)
terinka
Profil
coze?
hele s tim ftp jsem se asi odvarila...:)
ne, fakt jsem to psala...
Měsíček
Profil
Něják se mi nechce věřit, že by někdo kdo nedokáže tohle dokázal tohle, ale dobrá pokusím se věřit, že web je plně tvůj.
vertigo4
Profil
Měsíček
aha už chápu ;)
terinka
Profil
no, asi takle, udelala jsem si kurs na Dreamweaver, a cetla Jakpsatweb a bylo mi jasny, ze musim zacit kodovat...toje vse co umim s PC, jo taky vypnout a zapnout cudlikem....vse se ucim za pochodu...asi bych si taky mela precit zaklady PC.
Minnoc
Profil
pro začátek to není zlé, ale nějaké chybky by tu byly.
1) velmi mnoho přebytečných <div>ů, jako např. <div class="li">, stačí nahradit <li class="something">
2) "backgroud-repeat:repeat-x;" tady máš chybku správně je to "background-repeat: repeat-x;"
3) "margin: 0px;" je nevalidní používá se "margin: 0;"
4) nedefinuj písmo v px, ale třeba v em,%.
5) nikdy nezadávej výšku prvkům ;).
6) dále myslím, že v striktním XHtml, by měly být ukončeny nepárové tagy takto <tag />, např. se to používá tuším u metatagů.
To je ode mne prozatím vše. ;)
Měsíček
Profil
No dobrá, .. tak tedy ke kódu:

1.) Pleteš si metatag "keywords" s "description" .. keywords = jsou klíčová slova, description = je popis stránky, ty máš, ale v obou dvou metatazích to samé.
2.) Toto je fuj ..

<menu>
<div class="li"><a href="index.html">home</a></div>
<div class="li"><a href="services.html">services</a></div>
<div class="li"><a href="prices.html">prices</a></div>
<div class="li"><a href="contact.html">contact</a></div>
<div class="li"><a href="links.html">links</a></div>
</menu>


snad <menu> a pak <li> ne?

3.) Také fuj &nbsp&nbsp&nbsp&nbsp od čeho máme CSS? a když už tak &nbsp;
4.) Nepiš a nehraj si se syntaxí XHTML neplynou z ní žádné výhody.
Měsíček
Profil
"3) "margin: 0px;" je nevalidní používá se "margin: 0;" "

Tak to je, ale opravdu blbost ;)

Tohle

a {
margin : 0;
}


a tohle

a {
margin : 0px;
}


je totožný a validní zápis.
terinka
Profil
-to menu je divoky, uznavam hned to jdu opravit...
-jak jinak muzu napozicovat ty modry kostky?divama?pozicovanim?
Minnoc
Profil
Měsíček
tak s tím musím nesouhlasit ;) stránka s margin: 0px; mi neprojde validací ;)
Jan Tvrdík
Profil
Minnoc
CSS validátor chybu nepsal:
a{margin: 0px;}

Zkus schávlně vyhrabat ten kód, kterej házel chybu.
Dranel
Profil
Minnoc
Opravdu je to tak, jak tvrdí Měsíček. V CSS se totiž jednotky zadávat musí. Je jen jedna výjimka: 0. Takže to co říkáš je blbost.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: