Autor Zpráva
Miroslav Hradilík
Profil
Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit o kritiku hlavně zakódování mých prvních stránek :
http://webovky.over.cz/

Kostrbatá vyzitka,obálka atd. je kvůli úspoře místa.Jinak původní graf.návrh vypadal takto : http://lhotacup.wz.cz/oz/Online-hry.png

U těch měnících se okrajů sem něvěděl jestli to jde nějak udělat bez JS,tak jsem to udělal pomocí blogů.
Měsíček
Profil
Nediskriminuj Internet Explorer umí toho mnohem více než si umíš představit ;)
Str4wberry
Profil
Odpovídám Miroslavu Hradilíkovi:
1. Úvodní strana — nejen bych ji zrušil, ale když už tam je, proč se, když kliknu na ikonu mého oblíbeného prohlížeče, zobrazí jakási stránka plná nesmyslů?
2. Proč jsou ty obrázky takové zubaté?
<meta name="author" content="Grafika - Jakub Krčmár">
3. To je Tvé druhé jméno? :–)
4. Vytvořil bych nějaké menu, které by bylo na jednotlivých podstránkách.
Lexter
Profil
Miroslav Hradilík
Že ty máš knihu praktický webdesign?
Mistr
Profil
Miroslav Hradilík
(1) V MSIE mají obrázky na Tvém webu nepěkný panýlek při najetí myškou:

(2) Překvapuje mne, s jakou lehkostí se zbavuješ obrovské spousty uživatelů, kteří používají MSIE.
(3) Nemělo by tam být spíš Vyberte? Myslím v textu Vybere Váš prohlížeč.
(4) Proč je logo Opery výrazně menší než MSIE?
fandaa
Profil
Miroslav Hradilík
Jak již bylo řečeno. Co znamená tá úvodní stránka?

Jinak design vcelku pěkný, až na ty kostrbaté obrázky.
Miroslav Hradilík
Profil
Str4wberry

- Když najedeš na ikonu svého oblíbeného prohlížeče,měl by se Ti přes něj objevit křížek.Je to proto,že IE nepodporuje spoutu věcí a já to pro něj nechtěl upravovat

- Ta stránka "plná nesmyslů" je od toho,aby sis uvědomil,co používáš za nesmyslný prohlížeš.

- Nejspíš sis dobře nepřečetl druhý odstavec toho prvního příspěvku

- 3. Na to navazuje Lexter :)

- Šlo mi spíš ale jak jsem říkal o zakodování

Lexter

Ano mám :)

Mistr

1.Právě,další důvod,proč jsem to nedělal pro IE
3. Překlep
4. Kdybych hledal trochu díl,možná bych našel lepší. (jinak je menší o 62 px.)

fandaa

- Ta úvodní stránka byla na jiném webu mého kamaráda,tak sem si ji vypůjčil (se svolením)
- Design jsem boužel nedělal já. Ty kostrbaté obrázky jsem vysvětlil :

Mohl bych to udělat přesně tak jak je to na tom návrhu ,ale de facto všechno,co tam je má stínek a podřebuje průhledné pozadí,takže by velikost webu byla příšerná.


Pokud někdo máte jiný návrh na zakodování (jen HTML,CSS) ,rád si ho poslechnu
Měsíček
Profil
"Ta stránka "plná nesmyslů" je od toho,aby sis uvědomil,co používáš za nesmyslný prohlížeš. "

A ty by jsis měl uvědomit, že tady píšeš blbosti.

"Je to proto,že IE nepodporuje spoutu věcí a já to pro něj nechtěl upravovat "

Podporuje jich více než si myslíš, jde vidět, že o něm nevíš zhola nic.

"1.Právě,další důvod,proč jsem to nedělal pro IE "

Tady nebude ani tak chyba v tom, že to IE vykresluje jinak jak v tom, že neumíš kódovat a děláš to prasácky není zas takový problém to nakódovat tak, aby se to zobrazilo korektně i v nejpoužívanějším IE.

A teď tě prosím ty ikonky dej pryč, protože tím jen klameš ostatní, spíše se starej o hlavní kořen webu než o úvodní stránku.
Bubák
Profil
body, p {font-family: Arial}
Proč deklaruješ font i pro odstavec? Pokud vím, tak se tato vlastnost dědí. Na konci chybí generický font, v tomto případě sans-serif.

<p class="prvni"><span style="font-weight:bold;font-family: Arial ,Arial">
Zbytečné použití SPANu, navíc s přímým stylem, na tučný text je tag <b>, na zdůraznění <em> a <strong>.

Vybere Váš prohlížeč
Co když to je Safari, Konqueror, nemluvě o takových specialitách, jako Lynx, Links, Dillo, a ať nezaponenu, podle mého názoru nejpodivnější prohlížeč, Amaya.

Co je to za značku?
<a/>
Tím jsi validátoru celkem pěkně zamotal hlavu.

Použít 4× po sobě stejnou třídu, to je fuj! To jde jinak a lépe.
Dranel
Profil
Bubák
Proč deklaruješ font i pro odstavec? Pokud vím, tak se tato vlastnost dědí.
http://www.jakpsatweb.cz/css/css-omezeni.html#dedicnost

Na konci chybí generický font, v tomto případě sans-serif.
To máš pravdu. Miroslave Hradilíku přečtěte si tohle.
Měsíček
Profil
Moc jsem Draneli nepochopil co tím chceš říct aneb co jsi tím myslel ...
Bubák
Profil
Dranel
To je historicky cenný text a mám za to, že zrovna odstavec je ve výčtu zařazený omylem. U seznamů si nejsem jistý, pamatuji, že tabulky "kdysi" nedědily, kterých verzí prohlížečů se to týkalo, si nevzpomenu, pravděpodobně NN4.x a IE3/4.
shaggy
Profil
OMG, otrasná stránka...
Ale asi nie som spôsobilý na jej prezeranie, pretože mám viac ako 1024x768 a na úvodnej stránke som klikol na logo IE (aj keď používam Firefox).
Ak by si všetok čas, čo si venoval tej zbytočnej úvodnej stránke a odkazovaniu na nejakú "noIE" stránku venoval obrázkom, vyzeralo by to lepšie.
Momentálne tam vidím iba niekoľko veľmi zle orezaných obrázkov a k tomu zodpovedajúci zlý kód.
Na stránke ******** sa mi páči napr. tá bodka na začiatku stránky, nechápem celkom význam tohto kódu:
<div id="a">.          </div>

ale ty určite vieš, prečo to tam máš.
Miroslav Hradilík
Profil
Stahni operu ,zobraz si kod ,oddělej ji a to pozadi se nezobrazi.
Měsíček
Profil
Jinak když už tak

<style type="text/css">
Miroslav Hradilík.
Profil *
To sem psal zpaměti a nebyl sem si jistý všemi těmi uvozovkama atd.
Jinak teď si uvědomuju,že sem z GuestBooku nesmazal všechny ty blbosti,co sem tam napsal jako zkouška :D,doufám,že si to nikdo nepřečetl
Mistr
Profil
Miroslav Hradilík
1.Právě,další důvod,proč jsem to nedělal pro IE
Jak Ti již psali kolegové. Stránky lze upravit tak, aby se i v MSIE zobrazovaly pěkně. Jak třeba odstranit zmíněný panýlek? Do kódu stránky stačí doplnit jediný jednoduchý řádek.
Dranel
Profil
Měsíček
Moc jsem Draneli nepochopil co tím chceš říct aneb co jsi tím myslel ...
Tím jsem odkazoval na problémy dědičnosti a potíže typografie... a to jsem si myslel, že jsem ta napsal srozumitelně.

Btw zvýrazňuj prosím přezdívky v textu, ať se to snáze louská. Díky :)
Měsíček
Profil
Reaguji na Dranela:

"Tím jsem odkazoval na problémy dědičnosti a potíže typografie... a to jsem si myslel, že jsem ta napsal srozumitelně. "

Ano, ale ber v potaz, že na JPW je spousta chyb, v co nejbližší době pošlu Yuhůovi seznam, ale zatím to ještě pečlivě probírám a testuji.

"Btw zvýrazňuj prosím přezdívky v textu, ať se to snáze louská. Díky :)"

Ano přezdívky obvykle zvýrazňuji, ale tady jsem spěchal .. vlastně spíše byl lenivej :o)
Miroslav Hradilík.
Profil *
Mistr
-Ano, o tom vím,ale vyřešilo by to pouze jednu věc. Ty průhledné pozadí PNG atd. ne !
Bubák
Profil
Miroslav Hradilík.
IE6 nemá s průhlednými PNG problémy, to už tu bylo mockrát. Problém mu dělá alfakanál, tedy průsvitnost, ale i to lze elegantně vyřešit.
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=5&topic=61 388

atd. ne !
Nejlépe bude, když z jednotlivých "atd." uděláš dotaz do sekce "Problémy s prohlížeči".
Ale základní problémy a jejich řešení je popsána, třeba:
http://ie-brouci.dero.name/
imploder
Profil
"Mluvím-li o ostatních, mám namysli nadstavby IE. "

To o žádných jiných nevíš? Co třeba Lynx? Existuje jich ještě dost, ale asi nemá cenu je používat když jsou FF a Opera kvalitní a zadarmo. IE si možná nevede dobře ve srovnání s těma dvěma, ale rozhodně se nedá říct, že by nic horšího neexistovalo.
Měsíček
Profil
"IE si možná nevede dobře ve srovnání s těma dvěma"

Ale vede :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0