Autor Zpráva
Venca V
Profil
Dobrý den, v tomto tématu jsem se názoru na nový návrh nedočkal, proto jsem návrh vzal a nakódoval. Prosím vás tedy o názory - vzhled, kód, přístupnost, použitelnost. Díky.
http://hrozen.pillowfight.cz/index.php
vertigo4
Profil
Venca V
1) - Při zvětšení písma se vyleje text z menu... nezadávej pevnou výšku k těm položkám
2) - Navíc se mi to menu moc nelíbí, resp. ten hover
3) - K těm malým položkám napravo (uvod, mapa, kontak...) bych přidal hover
4) - Nevím, jestli to máš tak schválně, ale patička je orámována a nevypadá to hezky...
5) - Navíc samotná patička není dobře udělaná, jistě by na tom šlo ještě zapracovat
6) - Nelíbí se mi ten pattern na pozadí...
7) - Určitě bych nedával aktivní položku v menu kurzívou...
8) + Chválím klikací logo
9) + Konečně někdo dělá menu tak jak se má dělat
10) + Chválím i to, že jsi myslel na variantu bez obrázků... jen bych nedával tak kontrastní červenou do hoveru v menu


Ještě bych například ten odkaz na vytisknutí stránky vypisoval samotným javascriptem, aby při vypnutém javascriptu tam zbytečně nestrašil. Grafika není nejhorší, sice to není můj šálek kávy, ale ujde...
vertigo4
Profil
Venca V
Ještě bych možná ocenil změnu adresy... myslím tím nějaké přívětivé URL... viz mod_rewrite
Railbot
Profil
Patička tabulkou? Jejda. Proč má každé li v menu třídu? Trošku zbytečné, ne?
Dranel
Profil
Venca V
U menu zruš underline a místo nože dej vidličku. Btw světlo jde na web z levého dolního rohu (mluvím o stínu)? Pravý panýlek mi tam taky nesedí. Grafický odrážky mají hroznou kvalitu, ale to snad vidíš. Provedení patičky se mi nelíbí. Jinak je to na dobré cestě.
Venca V
Profil
vertigo4
1/ zapomněl jsem tam špatnou line-height, opraveno
2/ hover jsem trochu změnil, barvu... asi věc názoru
3/ přidáno
4/ ta patička...asi jí celou překopu. Jinak schválně to je, je to takové "vtlačení" na pozadí, ne klasický border.
5/ viz bod 4
6/ trochu jsem ho "upozadil" byl asi moc výrazný.
7/ to jsem taky opravil, fakt to bylo divný:-)
8, 9, 10/ díky
Na to vypisování JS jsem myslel, ale musel bych překopat i ty ikony, do čehož se mi nechce...takže později snad;-) Hezké url udělám v případě, že to budu někdy uvádět do provozu, až budu vědět názvy kategorií a tak.



Railbot
Ty položky mají třídu proto, že se u každé položky zobrazuje pokaždé jeden náhodný obrázek na pozadí ze čtyř možných, proto... Patička sama o sobě je tvořena divem, který obsahuje tabulku. A patička v tabulce? Proč ne, v HTML se snad nesmějí používat tabulky? Šlo by to samozřejmě vyřešit pomocí ostylovaných divů/spanů, ale proč? Trochu mi to přijde jako škrábání se levou rukou za pravým uchem. IMHO je ta hysterie okolo tabulek tady na diskuzi trochu přehnaná. Jasně, tabulkový layout celého webu je děs, ale bát se použít tabulku, jen aby se to náhodou někomu nelíbilo je moc...

Dranel
S tím underline si to rozmyslím, ale přijde mi to lepší, takto jasně odlišit stav :hover, nůž každopádně zůstane, kde je - z jídelního náčiní je to nejlepší ukazovátko:-) Světlo jde z levého dolního rohu, ale nechápu, co je v tom za problém... Ty ikony už jsem trochu pořešil, viz odpověď vertigovi, odrážka mi tam zůstala špatně uložená, už jsem si toho všiml a opravil. A o patičce už jsem taky psal...

Takže díky všem za názory, jestli máte další, sem s nimi. V.
TSD
Profil *
Když jsem viděl ten návrh, tak první co mě napadlo, bylo: Probůh, snad tu vidličku nebo nůž nechce použít jako hover v menu! Ale ne, to určitě nemá v úmyslu, to mu psát nebudu.

Jinak bych navrhoval lépe zformátovat Otevírací dobu.

Jinak velmi pěkné.
Railbot
Profil
Venca V
ale proč?
Protože by to tak bylo správně.
Nerozumíš tomu, a tak plácáš. Tabulky jsou pro tabulková data, to předně. Od toho se odvýjí vše další. Říká ti něco sémantika? Pokud to s tvorbou stránek nemyslíš vážně, tak to klidně vypusť z hlavy a používej si tabulky třeba na odkazy, to je potom jedno.

Jinak pokud máš nějaký prvek a v něm jsou další a všechny májí stejnou třídu, pak ji téměř jistě mít nemusí a je zbytečná.
vertigo4
Profil
Trochu mi to přijde jako škrábání se levou rukou za pravým uchem.
tuhle větu jsem od někoho už slyšel, ale od tebe určitě ne... ;-) tak proč nevymyslíš něco vlastního?
VencaV
Profil *
Railbot
Nerozumíš tomu, a tak plácáš. Nějak ses rozohnil, co si radši zopakovat vyjmenovaná slova? ;-) Netvrdím, že nemáš pravdu, a že to jsou 100% košer tabulková data, ale myslíš, že je takový zločin použít tabulku, když je to v zájmu přehlednosti (pro uživatele v prohlížeči i pro mě v kódu) i usnadnění (pro mě:-))? Myslíš, že se prohlížeč nebo Googlebot pozvrací, až si důkladně zanalyzuje mou stránku a z jejího obsahu zjistí, že obsahuje tabulku s netabulkovými daty?:-) Co je sémantika samozřejmě vím, ale proč ty, když jsi takový sémantický guru jsi mi pořádně nevyplísnil za prázdný div s pevnou mezerou, který je tam jen pro efekt? To je přece taky sémanticky nesprávné. Nicméně abych nezakládal nějaký flame: Railbot má pravdu, použil jsem nesémanticky jednu věc (vlastně s tím divem dvě!), ovšem věšet se ani předělávat to nebudu.
VencaV
Profil *
vertigo4
to je myslím celkem otřepané rčení, jen opakuji již vyřčené:-)
Railbot
Profil
VencaV
le proč ty, když jsi takový sémantický guru jsi mi pořádně nevyplísnil za prázdný div s pevnou mezerou, který je tam jen pro efekt?
To bude tím, že div a span jsou neutrální, takže sémanticky ničemu nevadí.

Omlouvám se, že tu házím perly sviním. Jen jsem si myslel, že někdo, kdo nabízí své služby a ovládá kódování na vysoké úrovni, bude chtít také odvádět, co nejlepší práci, zmýlil jsem se.
vertigo4
Profil
VencaV
...že je takový zločin použít tabulku, když je to v zájmu přehlednosti...
no právě, že prvky jsou tu od toho, aby dávaly jejich obsahu nějaký význam. A CSS je tu od toho, abychom nastylovali dané prvky...
A nevím nevím, jestli patička má "tabulkový význam"...
TSD
Profil *
VencaV je tomto fóru za fackovacího panáka? Já vidím web, který bez debat patří do horních 10%, Railbot vidí rudě a vertigo4 se rejpe v tom, že VencaV použil běžný výraz.
Dranel
Profil
Venca V
Panebože fixed pozadí? Hned s tím pryč. K tomu stínu: většinou světlo svítí zeshora. Patička je jako z roku 95. Proč ji neuděláš ve stylu menu (myslím pozadí, rámeček)? Panýlek bych dal někam do webu... zevnitř.
VencaV
Profil *
Railbot
Omlouvám se, že tu házím perly sviním. To jste asi trochu přehnal, velký mistře, nezdá se vám?

P.S.: Div a span sice jsou neutrální tagy, ale prázdný div, který nenese žádnou obsahovou informaci do správně sémantického dokumentu také nepatří, ale to jen tak mimochodem. Prosím moderátora o LOCK.
vertigo4
Profil
VencaV
a proč to neuděláš sám?
Railbot
Profil
VencaV
Ani ne. Je to běžná hláška jako to tvé drbání za uchem. Neber si to tak osobně ;-)

P.S.: ...
Proto se tam dává ta pevná mezera. Pak je to stále v pořádku.
Venca V
Profil
vertigo4
nějak jsem si této možnosti nevšimnul, páč jsem jí nikdy nepotřeboval:-)

Railbot
zapomněl jsem na ten obrovský význam, který nese pevná mezera :-) Mír...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.