« 1 2 »
Autor Zpráva
Bzuk
Profil
Zajímal by mě váš názor na mojí stránku, předem vám chci říct že to že je text na středu je proto že to chci a tlačítka nahoru, přidat k oblíbeným apod. taky... Stránky jsem udělal tak jak sám nejvíc chci. http://www.bzuk.php5.cz
Matty
Profil
Bzuk
Ten text vlevo nahoře ti leze do hlavičky. Hover u té hlavičky mi přijde zbytečný, za to bys ho měl dát do "menu" - chvilku trvalo, než mi došlo, že toto je menu.
že je text na středu je proto že to chci
Když to tak chceš, tak klidně. Ale odrazuješ si tím zákazníky. Špatně se to čte, vypadá to blbě. Možná zkusit zarovnat do bloku. Stejně tak to vpravo nahoře.
About - česky by to nešlo?
Jentak jsem nakoukl do kódu a ... co je tohle <h1>Novinky</h1>? To by určitě nemělo být v h1.
Někdo by nemusel unést, že ten header má půl mega.
Bzuk
Profil
1) s tim testem to nějak ještě vyřešim třeba s pozadím
2) hover tam nechám ten vypadá dobře
3) menu mi přijde normální a hover jsem nevěděkl jak udělat když jsem to udělal obdobně jako u loga vypadalo to strašně, na tom ještě zapracuju.
4) s tim about odkazem jsem si to ani neuvědomil :D přepíšu to na "o webu" nebo něco takovýho
5) Nadpisy nejspou zrovna moje silná stránka to přiznám
6) s velikostí souborů toho loga bych to tak neřešil....
dík za rady
Venca V
Profil
předem vám chci říct že to že je text na středu je proto že to chci
zarovnané na střed se to absolutně nedá číst, po pár vteřinách jsem zavřel. Weblog je pokud vím o tom, že by si ho měli lidé číst, a pochybuju, že ten tvůj má tak úžasný obsah, aby to lidem stálo za tu námahu s jeho čtením. Mně tedy rozhodně ne.
Hodnotím 0 z 10, hlavně za tento přístup.
Bzuk
Profil
Venca V
ok změním to
Bzuk
Profil
jak byste udělaly to zarovnání textu..pořádně nevim jak na to
Měsíček
Profil
Reaguji na uživatele Bzuk:

"předem vám chci říct že to že je text na středu je proto že to chci"

No to víme, že to bude nejspíše tím, že to tak chceš ;)

"Stránky jsem udělal tak jak sám nejvíc chci."

Taktéž důležitá informace :o)



Martin Moucha aka Bzuk/ Index = tato informace by měla být spíše v patičce a index neznalým angličtiny nic neřekne.
► Takové ty zbytečné vymoženosti nacpané v rohu trochu uvolni jsou tam hnusně naskládané a ten rámeček, který je pod nimi dávno přeskočili - udělej jim trochu místo.
► Logo až moc veliké, není špatné, ale být tebou bych ho zmenšil.
► Ikonky tužky a hodinek jsou nepěkně vyřezány, působí to jako by to udělal někdo se zavázanýma očima.
Stránky jsem udělal tak jak sám nejvíc chci. = nebude to tím, že jsi je dal v toto datum ke kritice? Být tebou bych tedy nejásal.
Nějáký info = co tak spíše "Nějáké informace" popřípadě "Nějáké info"?
► Ten text vycentrovaný v patičce je doslova hnusně přilepen na horní okraj patičky, posuň ho trochu dolů.
► Odkazy na "Validitu-invaliditu" z duše nesnáším, k čemu jsou pro návštěvníka důležité? To je jako bych si všude na kabát nechal vyditelně vyšít "Koupeny ze sekáče".
► Odkaz "nahoru" bych taky něják umístil od okrajů stránky (hlavně v IE7).
► Písmo je až moc velké, ohodně ho zmenši.
► Tohle dej pryč:

<meta name="robots" content="index,all,follow">
<meta name="googlebot" content="index,snippet,follow,archive">

jestliže nezakazuješ vyhledáváčům indexovat stránku jsou tyto metatagy naprosto zbytečné a jen zanášejí místo na tvé stránce.

► Proč má první div "class" i "id"?
► Dát faviconě příponu ".gif" je opravdu amatérský nápad, proč to tam tedy vůbec máš?
► Proč máš na své stránce interní styly a přesto i <link> odkazující na externí soubor CSS?
► Vstup do administrace je udělán zvláštně, jestli ho google zaindexoval neměl by být problém se tam jednoduše dostat, nauč se alespoň trochu PHP.

Celkově se mi tvá stránka nelíbí, protože se v ní velmi těžko orientuji, ale není to úplně ztracený případ.
Bzuk
Profil
Měsíček
Moc díky za rady, budou se hodit..
1) ty drobnosti opravím
2) s těma vychytávkama máš pravdu ale je problém že zas nevym jak udělat aby to pozadí nezačínalo od levého začátku textu
3) s tim textem v patičce bych taky moh něco udělat
4) validita :)
5) s odkazem nahoru jsem koukal do IE a nepřijde mi že by ten text nebyl vidět ale jestli budu předělávat celý stránky od základu tak to posunu trochu doleva :)
6) div "class" i "id" - to je možná překlep na nějaké stránce ale nevym o tom že by tam něco takového bylo
7) favicon bych neřešil podle mě na formátu tolik nesejde a kromě přípony v kódu se to neprojeví
8) styly taky ještě nemam tak vychytaný, nevim jak zvýraznit pořádně text
9) administrace by nevadila když tam mam nastavenej googlebotoj zákaz
10) s navigací bych to taky neviděl tak tragicky, stránka je o čtyrech částech a to ostatní je spíš jako bonus a ještě mam mapu stránek

dík dík
drasha
Profil
To menu na mě vůbec nepůsobí jako menu. Zkus to nějak odlišit od klikacího loga ...
orava
Profil
Bzuk
mas tam .htaccess ?
Ak hej tak ako si to dal na php5.cz?!
Bzuk
Profil
orava
normálně: .htaccess - ErrorDocument 404 /404.html
je to stejný jako wz skoro se všym
Bzuk
Profil
To zarovnání už jsem opravil a ještě tam nějak přidám levej okraj
Bzuk
Profil
dal jsem na vaše rady a předělal celý stránky a myslim že váš názor bude kladnější než minule...
Stránky jsou na provizorní doméně www.turn-off.own.cz , než začnu vytvářet nějaký obsah nebo vytvářet další části webu chci slyšet váš názor a zlepšit nedostatky....
matthew
Profil
Na první pohled
• Bez přečtení těchto komentářů bych nenašel menu => zmenšit, hover
• Menu do UL nebo MENU
• Přidej padding
• Nadpisy uprostřed se mi nezamlouvají
• Pořád stejný TITLE
Přehlednost...
• Je to takové hodně naplácané
• html 2/5 css 3/5 javascript 1/5 php 0/5 xml 0/5 grafika 4/5 seo 5/5 => zkus rodelit na vice radku
Celkově
• Nápad dobrý, líbí se mi, ale nedodělané...
Měsíček
Profil
matthew, prosím nepoužívej moje značky, chci, aby to bylo specifické pouze pro mě, děkuji moc.

EDIT: díky :)
EDIT2: no ani sám nevím líbilo se mi jak má yFang svou šipku a tak jsem tak dlouho zkoušel klávesy a tahle se mi zalíbila i když je ještě pár typů, které se mi líbí, tak tohle jsem se rozhodl používat :)
matthew
Profil
Měsíček
Jistě, změněno :-)

btw.. kde si tu znacku sehnal? v ASCII tabulce ji nemohu najit.. ale asi jen blbe hledam
imploder
Profil
Hlavička je hrozná - obrovská (to je asi záměr) a zprvu jsem vůbec nepoznal, že ty obří nápisy jsou menu. Ani se tam neukazuje ruka. No, ukazuje, ale to záleží na tom, jestli najedu na to přeblikávající logo nahoře... Moc se mi to nelíbí. Text je nalepený na levý okraj okna - tos taky chtěl? Chybí tam padding.
Bzuk
Profil
fajn ale kritizujete starší web, na tom jsme se všechno učil a teďka mam novou verzi ale na skušební doméně: [url=http://turn-off.own.cz][/url] myslim že k týhle verzi budete mít míň připomínek :)
web je celej postavenej odzačátku a je to jenom index stránka, obsah dělat nebudu abych moh teďka doladit co mi poradíte

-> skušební verze [url=http://www.turn-off.own.cz][/url]
imploder
Profil
Bzuk
http://www.turn-off.own.cz (samo se to změní na odkaz)
Pěkné, ale udělej něco s tou děsnou obří hlavičkou. Né že by se tam vzhledově nehodila ale rozhodně menší a menu (Portfolio, Weblog, Kniha, Profil) by mělo jasně vypadat jako menu. Sloupcové menu máš perfektní, tak to nekaž takovou obludou.
Bzuk
Profil
to velký menu bude stačit zmenšit a nahoře oddělit nějakou čárou opticky??
imploder
Profil
Bzuk
Datově jsem se tím nezabýval, ale jo, i objem dat by se měl zmenšit. Že má stránka 200 KB je v dnešní době běžné, ale tahle je tak velká i když na ní skoro nic není. S tím by se mělo něco dělat.
Bzuk
Profil
obrázky, index a styl má 160 Kb
Bzuk
Profil
stránka už je v konečném stádiu
Chamurappi
Profil
Reaguji na Bzuka:
stránka už je v konečném stádiu
To zní, jako kdyby měla brzy umřít :-)

Líbí se mi. Možná by mohlo být hlavní menu menší a písmo v obsahu světlejší.
Když už tam máš vpravo ty malinké jednorožce, mohl bys i (u HTML a RSS) odkazovat na validátor, ze kterého pocházejí.
Bzuk
Profil
Chamurappi
To né myslel jsem to jako že jí nebudu upravovat, jsme s ní spokojen.

rss validátor správnej má být http://feedvalidator.org/ ?? u html bych řek že to bude w3c???
Měsíček
Profil
Ne, ti jednorožci patří totiž Chamurappimu a jeho validátoru http://validator.webylon.info/ (+ i RSS)
Bzuk
Profil
nojo vlastně to jsem spletl tak to někdy opravím.

potřebuji poradit: http://validator.webylon.info/check?uri=http://www.bzuk.php5.cz/weblog_sms.ht ml nevaliduje mi stránka kde mam vložený flash, co s tim???
Měsíček
Profil
Nepoužívej tag <embed>, používej spíše <applet> nebo ještě lépe <object> a <param> mimochodem tady se to pěkně popisuje :

http://latrine.dgx.cz/jak-spravne-vlozit-flash-do-stranky
Bzuk
Profil
moc dík... s tim appletem se mi sekne firefox tak to nějak vychytám
Bzuk
Profil
Měsíček
http://www.bzuk.php5.cz/weblog_sms.html - nevím co s tím skoušel jsem ty tagy co si psal a hledal jsem k tomu něco ale spíš nevim co s tím?? poradíš prosímtě
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0