Autor Zpráva
Venca V
Dobrý den,
chtěl bych vás požádat o názory ke dvěma rozpracovaným verzím webu.
verze s barevným menu
verze s jednobarevným menu (jen úvodní strana).
Nepitvejte prosím CSS, je to ještě nedodělané, jde mi spíš o váš dojem z toho menu, abych věděl, na jaké verzi potom zamakat:-) Díky, V.
orava
Menu by som dal jednofarebne ale oranzove ako je logo alebo aj trochu svetlejsie
Miloš
Subjektivní dojem:
Na úvodní stránce se mi víc líbí barevná (duhová) verze, ale na delších a hustě oranžových stránkách působí cizorodě; tak nevím.

Faktické chyby:
1) Mizerný kontrast textu v menu; vím, že se jako :hover zaostří, ale nepůsobí to dobře. Text by měl být čitelný pořád; pak asi jiný hover-efekt.
2) V menu není zvýrazněna stránka, na které zrovna jsem; také bych pouvažoval o jejím zneklikatění (hezké slovo, co ;-))
3) Drobečková navigace je nesmyslná, protože podle ní jsou všechny stránky podstránkami té úvodní:
Nacházíte se: Úvod > Diskografie
4) Vyhledávací políčko je nalepené na menu a vůbec nepůsobí jako místo, kam se dá psát.
bad_coder
Profil *
taky jednobarevny, ale njaky dalsi barvy nebo graf. doplněk někam na web pro spestření...
Venca V
Tak nakonec jsem se rozhodl pro barevnou verzi :-)

Miloš
1) menu jsem přepracoval, takže nyní je kontrast (IMHO) dostatečný
2) položka zvýrazněná byla, ale zřejmě (spíš určitě) nevýrazně, nyní by tato chyba měla být opravena
3) když dělám drobečkovou navigaci, vždycky jí začínám položkou úvod s odkazem na hlavní stránku, takže v tomto bodě si dovolím nesouhlasit:-)
4) tuto chybu jsem taky opravil, už by to mělo být jasnější.

Všem díky za názory, pokud máte další, sem s nimi. V.
Miloš
Venca V
Ad 3: Je dobře, že chceš odkaz na úvodní stránku, ale takhle je to imho dost hloupé; opravdu to působí, jako by jednotlivé stránky byly podstránkami té hlavní, což je pitomost.
Když se podíváš na drobečkovou navigaci tohoto fóra (nevyskytuje se na hlavní stránce) nebo jakpsátwebu (tam ji najdeš všude), tak uvidíš, že sice drobečková navigace na úvodní (hlavní) stránku vede, ale přitom nejsou jednotlivé stránky podstránkami té hlavní. Nejvyšší odkaz totiž vede na název webu (a to je přitom na hlavní stránku).
Venca V
Miloš
dobrá, jedno search&replace ve scriptu navigace to vyřešilo:-)
Venca V
Zdravím,
takže jsem si trochu pohrál s barvami (nadpisy a levý sloupec), budu rád za připomínky, hlavně jak to na vás působí...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0