« 1 2 »
Autor Zpráva
LojzoIV
Profil *
Prosím o váš názor na:
http://lojzoIV.wi.cz
Ikrk
Profil
Promiň, ale je to prakticky jen text na pozadí... Každopádně bych něco udělal s těma barvama!!! Strašně to bodá do očí. Můžeš se podívat sem, jak vybrat dobrý barvy: http://wellstyled.com/tools/colorscheme2/index-en.html
a taky sem:
http://www.sovavsiti.cz/kontrast/
Kráťa
Profil
Možná by bylo lepší ubrat počet barev, aby ten web nedostal přezdívku "Papoušek". Koukal jsem se z Opery a měls to nějaké rozhozené. Ty texty vůbec nejsou zarovnané pod sebou a jsou cik-cak. Nebo to tak má být?
LojzoIV
Profil *
Ikrk: a čo iného, než farbou na pozádí by to malo byť??
trocha som to zmenil, je to lepšie??
Ikrk
Profil
Hmm, teď to sice vypadá trochu krvelačně, ale to je věc názoru ;-) Rozhodně je to lepší než předtím.
Kráťa má pravdu, je to nějaký rozházený, jednou ti začíná text tam a pak zas onde... chtělo by to nějak zcelit, aby to vypadalo jednotně...
Asi nejlíp uděláš, když se podíváš na nějakou slušnou stránku a pokusíš se sám analyzovat, co by se dalo změnit, je tam toho fakt dost...
HeWeR
Profil *
Lojzo,
každý někdy začíná a tvé stránky jsou toho krásným důkazem. Nenamítám nic proti tomu, že web je bez obrázků - i bez složitých grafických efektů jde udělat pěkný web. Měl by sis ale přečíst něco o webdesingu. Používání stejného písma (ty tam máš 3 a možná i více různých druhů písem. Neměli bychom podtrhávat - podrhávání vzniklo v době psacích strojů a dnes by se používat nemělo (když to neví Microsoft a do Wordu dá funkci <u> tak to neznamená, že to nemusíš vědět ty). Podtrhávání na webu by se nemělo ještě tuplem, protože toto upravení textu je určeno pro odkazy.

Také nemám rád černé pozadí (to je ale možná věc názoru). Podle mě černé pozadí působí děsně amatérsky. Odděl nějak menu od obsahu. Počítadlo dej dolů - nemusí být na místě, které je normálně vyhrazené logu.

Držím ti palce, aby se ti web (po značných úpravách) povedl.
PS: Jinak tě velice šlechtí, že nepoužíváš FrontPage a postavíš se ke kódu jako chlap (což bohužel nedělají lidé, kteří si říkají profesionálové - např. Yuhů - doufám, že to za to nesmažou...
LojzoIV
Profil *
Ikrk: napríklad čo?
Spikee
Profil
HeWeR
OT Yuhu používa FrontPage len na písanie textu, pretože je to pohodlnejšie ako všade písať <p> atď.
Všetok ostatný kód písal sám.
Spikee
Profil
LojzoIV
Páči sa mi, že používaš CSS už na (asi) prvú stránku. Takže tu su moje výhrady:
- celú menu daj len do jedného divu - nemusíš potom pozicovať každú položku v menu
- to isté urob aj s textom
- skry počítadlo (display:none)
- nepoužívaj toľko fontov
- nepoužívaj toľko farieb
- zmeň farbu pozadia
LojzoIV
Profil *
Spikee:
spravil som (tuším) všetko čo si napísal, a máš pravdu, teraz to vyzerá o triedu lepšie, pozrite sa tam teraz:
http://lojzoIV.wi.cz
Spikee
Profil
Je to lepšie, ale stále tam máš tenn absolútne pozicovaný text v hlavnom texte.
Nastav tomu menu pravý okraj ( http://www.jakpsatweb.cz/css/border.html )
U triedy text zruš pozicovanie, daj mu text-align:center a nejaký horný margin.
A odstráň tie <br><br><br><br><br>...
LojzoIV
Profil *
a na miesto co mam dat namiesto tych <br>?
LojzoIV
Profil *
sorry ze som napisal blbost: a co mam dat na miesto tych <br?>
LojzoIV
Profil *
sorry ze som napisal blbost: a co mam dat na miesto tych <br>?
Spikee
Profil
....nič.
Urob to takto:
5.6.2005(16:27): Začíname prekladať Stronghold 2!!! Kto ho bude prekladť, a či....
3.6.2005(18:03): Preklad hotový a malá zmena! slovenčina do Empire Earth 2 nebude len slovenčinou, ale z väčšej časti aj češtinou...
Čiže zruš to pozicovanie
LojzoIV
Profil *
také dve otázky
1. že keď chcem aby tie dátumy boli zeleným, a to iné písmo aby bolo čierne (okrem tej možnosti čo som mal predtým)?

2. keď chcem vidieť že koľko ludí (online) je na stránke tak to tam to počítadlo musím mať, alebo sa to dá pozreť niekde inde?
HeWeR
Profil *
počitadlo:
TOPlist ve statistikách nemá kolik lidí je on-line. Taky by mě zajímalo, jestli to jde i jiným způsobem. TOPlist si možná myslí, že on-line počet uživatelů není pro administrátora důležité.

Jinak ta změna je celkem dobrá, jen bych necentroval text - proč ho vlastěn centruješ? Nevídím důvod - dej to normálně doprava. Jo a ještě ti tam uchází to počitadlo. Dej ho normálně do <p>.

Yuhů a FrontPage:
Ano jeho výmluva na to, že používá FrontPage je, aby nemusel každý tag psát zvlášť. Ano, souhlasím, že je jednoduší kliknout na B než napsat tři znaky <b>, ale i ten nejblbější textový editor (PSpad) dokáže používat uživatelské zkratky. Takže místo <b> by mus tačilo napsat např. (já požívám --b) a ono to <b> už vloží samo. Proč to dělat jednoduše, když to jde udělat složitě, že?
Spikee
Profil
LojzoIV
Dátumy daj do nejakého spanu a nastav mu vlastnosti, aké chceš.
LojzoIV
Profil *
inak, a čo vadí na pozicovaní??
bojars
Profil
LojzoIV
Poďme pekne od hlavičky titulnej stránky:
napíš si titul stránky:
<title>Lojzo IV - preklady pre hry Stronghold 2 a Empire Earth 2</title>
(toto ber ako príklad, podľa titulky stránky Ťa nájdu vyhľadávače -> napr. google)

<link rel="stylesheet" href="css.css">
nahraď napríklad týmto:
<link rel="STYLESHEET" href="css.css" type="text/css">
(predpokladám, že tento súbor máš v tom istom adresári ako indexový súbor)

V kóde stránky máš "kopec" definícií CSS, ktoré by mohli byť v tomto externom súbore.

Príklad:

<div class="menu" style="width: 20% ; height: 0% ; position: absolute; left: 1%; top: 50%" align="left" bgcolor="green">
dáš do externého css takto:
.menu {
width: 20% ;
height: 0% ; -> toto je podľa mňa nonsens -> vyhoď to z tade,
position: absolute;
left: 1%;
top: 50%
}

HTML kód pre menu bude:

<div class="menu">
<a href="index.php">index</a><br>
<a href="onas.php">O nás</a><br>

...atď. ...

..."TOPlist" width="88" height="60" /></noscript></a>
</div>

Je tam toho mnoho, čo by mohlo byť v tomto externom súbore.

Robíš jednu veľkú chybu nepoužívaš štandardné formátovanie písma v texte. Ty formátuješ text pomocou tagu <div></div> a nie tagmi <p></p>, <h1></h1> až <h6></h6>.

<h1> až <h6> sú úrovne nadpisov. Predstav si, že ideš do knikupectva a kupuješ si knihu. Prvé čo si po designu knihy všimneš je nadpis knihy (<title>), potom nadpisy kapitol, alebo jednotlivých častí (<h1>), potom nadpisy odstavcov (<h2>), vo webových stránkach máš šesť úrovní nadpisov. Akýmisi nadpismi kapitol sú aj odkazy v texte a v menu. Takto si raz príde prečítať a vybrať si to postatné z Tvojej stránky vyhľadávací robot (napríklad od google), aby to mohol prípadne ponúknuť niekomu, kto si do jeho vyhľadávania napíše nejaké slovo (napríklad: Stronghold 2). Robot si prečíta nadpisy a spočíta slová v texte. Podľa toho si zaeviduje, o čom je stránka....

Ja som Ti to len tak polopatisticky načrtol, prečítaj si radšej toto:

http://www.jakpsatweb.cz/vyhledavace.html

Preto si ten súbor, znovu otvor v PSPad editore, a použi tieto úrovne napisov pre jednotlivé časti textu. V tom externom súbore si potom definuj ako by mohlo to písmo vyzerať, aby bolo lepšie. Môj príklad:

Ty tam máš:

<div class="text" style="width: 20%; position: absolute; left: 35%; top: 5%" align="center">
LojzoIV
</div>


a tie dve vlajky.

Ja by som to spravil takto:

css.css :

.obal {
display: block;
width: 100%;
height: 80px;
}
.text {
position: absolute;
left: 35%;
top: 5%;
}
.sk {
display: block;
width: 100px;
height: 70px;
}
.cz {
display: block;
width: 100px;
height: 70px;
float: right;
}
h1 {
text-align: center;
}

<div class="obal"><div class="sk"><img src="slovenskavlajka.jpg alt="slovakia"></div><div class="text"><h1>Lojzo IV - československé preklady pre hry Stronghold 2 a Empire Earth 2</h1>"></div><div class="cz"><img src="ceskavlajka.jpg alt="czech"></div>

ber toto len ako námet, o definíciách CSS sa lepšie dočítaš:

http://www.jakpsatweb.cz/css/css-vlastnosti-hodnoty-prehled.html

->1. že keď chcem aby tie dátumy boli zeleným, a to iné písmo aby bolo čierne (okrem tej možnosti čo som mal predtým)?

Ja by som to spravil takto:

HTML:

<h5>5.6.2005(16:27):</h5>
<p>Začíname prekladať Stronghold 2!!! Kto ho bude prekladať, a či lokalizácia bude slovenská alebo česká sa dozviete...</p>

css.css

h5 {
color: green;
}

p {
color: black;
}

Ostatné atribúty si pozri na tej stránke o CSS...
Spikee
Profil
bojars
Niečo také som chcel s tou stránkou dosiahnuť, ale písať sa mi to nechcelo :-)
AMD
Profil
~ 1024*768 a mám tam scrollbar...
~ chtělo by to pozadí
~ menu by mohlo být trochu výš
FantomX1
Profil
To Hewer:

Na tom, ze skuseny webdesigner pouziva FrontPage nie je nic spatne. Taketo editory su prave urcene skorej pre profesionalov ako pre zaciatocnikov, pretoze ja si myslim ze Yuhu mas uz zaklady za sebou a teda nie je od veci ulahcit si pracu, kto robi stranky zastaralymi metodami ide sam proti sebe.

Ja som doteraz tiez pouzival len Notepad ale minule som presiel na Frontpage a zistil som ze je rychly a ma pre mna mnoho vyhod, napriklad aj okamzity nahlad a zvyraznovanie syntaxe, k tomu ma este aj intuitivne ovladanie.

Nemysli si ze ho pouzivam ako Wysiwyg, ja ho pouzivam len na zdrojovy kod, ale aj tak je to pre mna zatial ten najlepsi editor.
HeWeR
Profil *
fantomX1
OK - když to nepožívá jako wysiwyg tak je to možná dobré, ale exituje řada jiných editorů, které ti také nabízejí náhled a mají intuitivní ovládání a k tomu ještě fůru věcí, které FP nemá. Tvé tvrzení, že bychom neměli dělat stránky zastaralými metodami (a myslíš tím Notepad) je nepravdivé. FP není žádný pokrok, není to ždáný nový vynález budouctnosti díky němuž začnou všichni psát ve FP. FP je prostě něco jako IE. Je používaný jen díky tomu, že se dodává s Windows, ale na internetu je mnoho LEPŠÍCH editorů (klidně i wysiwyg). Microsoft ví, že jeho produkt má monopol a vykašle se na nějáké zlepšování. Proč se necháváme utlačovat monopolem Microsoftu (FP, IE), když všechny programy, které Microsoft vytvořil jsou v mnohem kvalitněším provedení. To je to, co mi na FP vadí. FP může používat jen člověk, který nikdy neviděl jiný wysiwyg editor.

Vykašli se na FP stáhni si (již zmiňovaný) PSpad. Zvykneš si na ně a když se posléze podíváš na FP tak se až udivíš, jak si mohl dělat něco v tomto wysiwyg editoru.
rOMIK
Profil
HeWeR:

jj, PSPad rulezz :-)))
Spikee
Profil
HeWeR
Trošku off topic
pyty
Profil
web na pohlad vyzera dobre, mozno by chcel trochu ozivenia, ale vyrovna sa to obsahom/resp. ucelom.
OT : ten limk na EE2 (asi to je cestina) neide.
ale keby ste to niekto chceli je to na rapidshare - http://rapidshare.de/files/1989491/empire_earth_2_CZ.rar.html (thx to
majstersveta). EE2 je inac SUPER (tak ako WC3 a HOMM :)
na strongholda 2 kamarat tiez shana cestinu takze sa tesim.. (aj on, len o tom este nevie ;)
LojzoIV
Profil *
pyty: uz to ide
a nechces nieco prelozit, nejaku hru, alebo program?? Stronghold 2 preklada FantomX1 a jam nema čo. keby si vedel tak na mail: lojzoIV@wi.cz
Spikee
Profil
OT: Ja som kedysi prekladal Nero Burning Rom, ale bolo tam veľa textu, tak som sa na to vykašľal :-)
LojzoIV
Profil *
ten je už preložený
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0