« 1 2 »
Autor Zpráva
vertigo4
Profil
Ahoj, tak jsem konečně po dlouhých dnech strávených nad Wordpressem dokončil můj nový blog Jimmy Hayek. Zatím jsem na něj hodil staré články pro ukázku, jak bude blog vypadat. Prosím nehodnoťte a nekomentujte použité patkové písmo Georgia. (nevýhody atd...)

Budu rád, když zkusíte ohodnotit nějaký článek pomocí hvězdiček ať vím, že jde vše ok... ;-)

Link: Jimmy Hayek.cz
vydrus
Profil
Ale to písmo vůbec není špatné....
Nox
Profil
Graficky se mi to líbí, přehledné
Scroll bych dal buď mnohem rychlejší a lineární nebo instantní
Nedával bych hover na texty
Cursor: pointer na hvězdičky
vydrus
Profil
jen bych se chtěl zeptat: co je to
<link rel="home" href="http://www.jimmyhayek.cz/" />
<link rel="search" href="http://www.jimmyhayek.cz/hledani/" />
<link rel="author" href="http://www.jimmyhayek.cz/o-autorovi/" />
?

má to nějaké praktické využití?
vertigo4
Profil
Nox
Ok dám scroll rychlejší, cursor - no vidíš, to mi vůbec nedošlo, dík
vertigo4
Profil
vydrus
například v Opeře to má využití, ale více dočteš zde: http://www.jakpsatweb.cz/html/hlavicka.html#link
yFang
Profil
vertigo4
Mě se to líbí. Ale nedělal bych hover nad článkem, to mě trochu rozčiluje, spíš bych ho udělal u sekce a komentářů.
Nevím, zda je nejlepší zarovnání do bloku. Sice to pěkně vypadá na konci článku, ale ty mezery jsou takové divné.
Nox
Profil
vertigo4
Pořád se mi to nějak nezdá, aspoň v Opeře to nevypadá moc hezky, asi bych dal ten přesun okamžitej

Zrovna na té stránce tyhle tagy na který se vydrus ptal nejsou vůbec vysvětlený;)
oogi
Profil
Pěkný. Viditelně se zlepšuješ, oproti Tvému portfoliu je to o několik tříd výš.
Horní menu se při zvětšení textu trochu rozpadne a stává se nečitelným.
Použité písmo mi nevadí.
Jak již upozornil yFang, zarovnání do bloku trochu znepříjemňuje čtení.
ondrej012
Profil
vertigo4
po grafickej stranke celkom dobre...
Měsíček
Profil
Jediné co bych z kódu vytknul je asi atribut s hodnotou .. dir="ltr" zdá se mi zbytečný, když je jako defaultní, ale jinak je to po kodérské stránce uděláno velmi dobře (nekontroloval jsem CSS, jen HTML část), co se týče designu .. dal bych patičce větší odstup (ze spodu) a scroll element bych něják zakulatil zdá se mi jak nic neříkající obdélník, no a nakonec jak již zde bylo řečeno - opravdu ten hover u článků je hrozný :)

Celkově je, ale práce odvedena velice dobře.
Ghosting
Profil
Pěkná práce :)
Až na ten hover u těch článků. Jinak je to pěkné.
<ot><small>Nevím jak ty, ale Reflex bych moc do kvalitního čtiva nedával. Ale do toho ti kecat nebudu. </small></ot>
vydrus
Profil
u toho hledání když kliknu na lupu, tak se posune doleva a nic se nestane, musím na ni kliknout podruhý
vertigo4
Profil
vydrus
v kterém prohlížeči, prosím?
vydrus
Profil
Iceweasel na Linuxu..... ale je to vlastně jen přejmenovanej Firefox
vertigo4
Profil
vydrus
To je divný, ale já to s windowsama moc neotestuju...

Ghosting
Nevím jak ty, ale Reflex bych moc do kvalitního čtiva nedával. Ale do toho ti kecat nebudu.
V globále je Reflex kvalitní čtení a rád ho čtu... konkrétní autory jako Jiří X. Doležala či Ferteka nebudeme rozebírat ;-)
vydrus
Profil
vertigo4
http://browsershots.org/
vertigo4
Profil
vydrus
Znám, ale to mi moc nepomůže zjistit, co se stane při kliknutí na lupu ;-)
vydrus
Profil
:-) tak se stane to, co jsem říkal.... chceš screen??

Jako potom, když se na to klikne.
vertigo4
Profil
Ne to je stejně jedno, stejně u jiných webů co jsem dělal je třeba podobný problém a přece mi nebudeš dělat screeny všech mých webů... prdím na to ;-)
vydrus
Profil
Kdepak, už jsem ho stejně udělal :))


vertigo4
Profil
vydrus
tak dík ;), zkusím prokouknout css, jestli tam nemám nějakou zásadní botu, která by to mohla způsobit, ale jak jsem říkal, kašlu na to ;)
Ghosting
Profil
V globále je Reflex kvalitní čtení a rád ho čtu... konkrétní autory jako Jiří X. Doležala či Ferteka nebudeme rozebírat ;-)
Sem téhož názoru. :)
vertigo4
Profil
Ted jsem zjistil, že v IE6 mi nejde označit text. Něco jsem zde na diskusi o tom našel, ale nejsem z toho moc chytrej... a taky mi v IE6 nejde psát do vyhledávacího políčka. Pak jsem ale zjistil, že nemůžu psát ani do vyhledávače Seznamu (další jsem nezkoušel), tak nevím... Jsem jediný, komu tohle "blbne"?
joe
Profil
Nevím jak vypadal web minulý, každopádně tento se mi nelíbí.
vertigo4
Profil
joe
Nevím jak vypadal web minulý
Takto
Měsíček
Profil
Reaguji na uživatele vertigo4:

Mohu se jen zeptat proč tam máš ještě pořád ten zbytečnej atribut? :)
vertigo4
Profil
Měsíček
No, já bych to tam nedával, jde o to, že to vypisuje wordpress (tento atribut spolu s atributem lang) ... buď si můžu zrušit vypisování těchto atributů, nebo poupravit php... časem se k tomu snad dostanu ;-)
Str4wberry
Profil
Reaguji na uživatele říkající si vertigo4:
Musím trochu souhlasit s kolegou říkajícím si joe — také se mně web ne zcela líbí. Ale je jednoznačně nejhezčí z webů, kterých jsem od tebe viděl.

1. Písmo hodnotit nemáme, vím, ale přesto by se mi web mnohem více líbil např. v Arialu.
2. Hlavička webu je poměrně hezká, ale odpustil bych si ten dolní přechod v černou. Mimochodem… nějak se mi nezdají ty kulaté rohy.
3. Pravý sloupek by mohl začínat zároveň s obsahem, proč to tak není?
4. Nevypadalo by lépe, kdybys zrušil některé kulaté rohy? Zkoušel’s to?
5. To „posouvátko“ bych dal pryč. Podle mě by dole stačil „výtah“ nahoru. Pokud ho chceš nechat, zajisti si alespoň, aby nahoře byl vidět pouze odkaz dolů a naopak.
6. Odkazy „Celý článek“ by mohly být oproštěny od očka pro provázek, případně je „přivaž“.
7. Už to některý z kolegů psal, ale zopakuji, pod posledními boxy dole by mohl být větší odsazení.
8. Kdyby ti tu přispěl kolega Miloš, určitě by zmínil něco takového.
9. Tlačítko, kterým se potvrzuje hledání nemá alternativní text.
vertigo4
Profil
Str4wberry
Musím trochu souhlasit s kolegou říkajícím si joe — také se mně web ne zcela líbí.
OK, však já to tobě ani joeovi neberu, ostatně, kdybych nechtěl znát kritiku, tak sem web nedávám...

1. Ano, já vím, ale budu tvrdohlavý... ;-)
2. Ten přechod tam mám, protože jsem nechtěl halvičku "useknout"
3. Přišlo my to moc konvenční ;-)
4. No zkoušel... při vypnutých obrázcích.. Ne, vážně: nevím, kde přesně bych neměl dát kulaté rohy... když jsem na jednom návrhu jiného webu měl něco kulaté a něco ne, tak mi bylo vytknuto, proř vše nedělám kulaté...
5. Ee, tak v tomhle také nepolevím...
6. OK, beru na vědomí, více si s tím pohraju...
7. Ano, zapomněl jsem na to... napravím.
8. Díky, určitě napravím, mně to přišlo také divné, napravím.
9. A value nestačí?

Jinak díky za zhodnocení.. a mimochodem, nevíš, proč ten text nejde označit v IE6? Pozicováním to sotva bude (tedy myslím)...
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0