Autor Zpráva
rorejs
Profil *
Vřele uvítám kritiku mého výtvoru www.umyslivce.cz . Předem díky za názory.
Venca V
Profil
rorejs
Takže co mě na první pohled zaujalo:
· element <br> je k vytvoření nuceného zalomení řádku uvnitř odstavce, ne abys s ním suploval margin...
· entita &nbsp; taktéž neslouží jako náhražka marginu
· "kulaté" rohy se dají udělat mnohem elegantněji přes pozadí nějakého elementu, <img> s ryze dekorační funkcí do HTML kódu nepatří
· <DIV id="menu"> se přímo nabízí nahradit elementem <menu> či <ul>
· do hlavičky by bylo vhodné doplnit meta tag description s popisem pro vyhledávače
· když zůstanu u hlavičky, tak element <title> by měl být až za informací o kódování
· změna tučnosti odkazu ve stavu hover působí rušivě, menu pak nepříjemně poskakuje - když už je to dělané obrázky, vyřeš to v grafickém editoru nějak jinak...
· jediným nadpisem na stránce je <h3>. Nadpisů je v HTML celkem 6 (h1-h6, od největšího/nejdůležitějšího po nejmenší/nejméně důležitý), je to z hlediska SEO celkem důležitá věc... http://www.jakpsatweb.cz/html/bloky.html#hn
· oproti zažitým (IMHO dobrým) zvyklostem chybí patička
· vzhled nechť posoudí povolanější.
joe
Profil
1. Nelíbí se mi jak skáče menu nahoru a dolu při najeti na jeho položku.
2. Text na podkladu se nečte moc dobře.
3. Stránka zábava má divné uspořádání.
4. Kliknul jsem náhodně na poslední fotku ve fotogalerii a nefunguje odkaz.
5. Po najetí bych nedával z černýho rámečku bílý, zdá se mi to jako moc velká změna.
rorejs
Profil *
Venca V:
Kulaté rohy - myslíš to tak, že bych ty rohové obrázky měl nahradit třeba elementama DIV, nechat je prázdné a přiřadit jim ten obrázek do pozadí?
Menu je dělané textem (kromě loga) a měním tam velikost fontu. To poskakování mi přijde celkem fajn, jen v Opeře působí opravdu rušivě protože má zpoždění a navíc trochu zasekává pohyb kurzoru...
Ostatní připomínky beru, i když UL bych na menu asi nepoužil. Děkuji velice.
joe:
1. viz výše
2. moc dobře se nečte, přitom ten podklad je docela decentní...
3. souhlas
4. no fakt - šťastná ruka, šance byla 1:18
5. ve skutečnosti je tam tmavě hnědá a sv. žlutá (jako u menu) ale není to moc poznat. Rád bych ale věděl proč tohle nefunguje v IE.
Taktéž díky za postřehy.
SwimX
Profil *
pri odkazech na kontakt a jidelni listek mi oskoci cela stranka o par pixelu doleva.
Zvyraznovani v menu je opravdu skarede a poskakuje i kdyz najedu na logo.
a nevim co ti v IE nefunguje, mne snad vsechno. Ale pokud ti nebeha ta zmena barvy ramecku tak doporucuji nedavat todle:
a.pm:hover img {border-width: 3px; border-color: white;}
ale dat tam tu barvu RGB (cili v hexadecimalnim tvaru) IE to obcas jinak nezvlada :)
rorejs
Profil *
Venca V:
Ty rohové obrázky jsem už předělal, snad je to takhle lepší...

SwimX:
Stránka odskočí doleva když je delší než okno, protože se zobrazí scrollbar. Tohle dělá Opera i Mozilla, IE nikoliv. Nevím ale co proti tomu dělat.
Odskakování menu tedy odstraním, zřejmě se nelíbí fakt nikomu. Nechci se ale vzdát zvětšení každé položky po najetí kurzoru, jen odstranit odskočení těch dalších. Takže asi budu muset každou položku zvlášť absolutně napozicovat.
V IE nefunguje změna barvy rámečku obrázku (fotky v galerii). Mám to zapsaný takhle:

a img {border-style: solid; border-width: 2px; border-color: #372B00;}
a:hover img {border-style: solid; border-width: 2px; border-color: #FFE4B5;}

je v tom někde chyba?
Díky
rampa
Profil *
tomu odskakovani menu zabranis treba takhle
a.m { display: block; height:30px; text-decoration: none; color: white; }
se zbytkem parametru si pohraj sam, tohle je jen nakopnuti.

Ty bordery mne osobne tak v tretine pripadu v nekterem prohlizeci nefunguji aniz bych vedel proc, vetsinou v IE, vlastne ve FF se mi to stalo jen jednou, v opere je to vzdycky v poradku. Asi se to bude muset brat tak, ze je to bonus pro uzivatele kteri maji prohlizec ve kterem to funguje, koneckoncu i v IE se zobrazi odkazovy kurzuor, takze user se dozvi, ze je to aktivni, podle mne neni prohresek ze to v IE nefunguje, navic IE 7 uz to umi.

Jidelak a napojak klidne udelal tak, ze co jidlo (napoj) to radek tabulky. Semanticky je to skolni pripad tabulkovych dat tak proc si komplikovat zivot? Navic kdyz udelam CTRL+C a pak v textaku CTRL+V pak se stane tohle:

500 g
100 g
1 ks
2 ks
100 g
100 g
Pečené koleno s kostí
Sekaná na grilu
Klobása na grilu
Buřty na pivu
Matesy
Pepřenky
130,-
35,-
35,-
35,-
35,-
35,-

A to bych za chybu povazoval, nekdo si to tak muze chtit ulozit nebo vytisknout. Nemluve o tom ze se tesim az to budes treba po pul roce editovat.
rorejs
Profil *
rampa:
Díky za radu, display:block, a nastavit výšku. Že mě to taky nenapadlo... Menu už funguje jak má.
Vím že tek nápoják takhle není O.K.. Předělat to by ale dalo dost práce, snad až bude víc času.
Tworec
Profil *
nice
SwimX
Profil *
Na konci napojoveho listku jsou doutniky. a ta vertikalni cara preleza pres okraj tabulky..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: