Autor Zpráva
warezov
Profil
Jsem webdesign beginner (učím se webdesig a webcoding 3 měsíce). Prosím o zhodnocení mého snažení udělat pěkný web. Je to validní stránka, která je tvořena logem,plochou s odkazy(ne všechny jsou funkční), klíčovými slovy a mým podpisem.

Odkaz: www.tvorba-webu-on-line.ic.cz

Děkuji za vaše kladné i kritické připomínky.
Tworec
Profil
Chybí ti tam PSPad, myslím, že v něm dělá většina lidí a že je z nich nejlepší. A jak jsi to dělal? WYSIWYG, nebo ručně??
piwoda
Profil
warezov

pokus se doostřit loga všech editorů
warezov
Profil
Hi Tworec:

Je to dělany V Dreamweavru, obrázky jsou dělány v Malování... No ten PSPad tam dám místo XMLSpy asi...
piwoda
Profil
warezov

obrázky jsou dělány v Malování...

aha, pak se nedivím, že nejsou doostřeny
warezov
Profil
hi piwoda
Ty loga jsou ikony který jsem vyfotil na ploše pomocí klávesy printscreen,momentáloně mě napadlo že asi použiju nějakej free programec na focení plochy aby to bylo víc ostrý a nemusel bych to doostřovat.
panther
Profil
warezov
- proč je celý obsah dělán jedním obrázkem, který potom "dělíš" na jednotlivé odkazy pomocí <map>?
- <h5 align="center"><span class="style12"><span class="style13"> - tohle také není jako zápis úplně nejlepší

Na 3 měsíce snahy to není nejhorší, každý nějak začíná, ale sám asi víš, že se musíš ještě hodně učit.. :o)
warezov
Profil
proč je celý obsah dělán jedním obrázkem, který potom "dělíš" na jednotlivé odkazy pomocí <map>?
- nic lepšího mě nenapadlo
<h5 align="center"><span class="style12"><span class="style13"> - tohle také není jako zápis úplně nejlepší
- upravím
Na 3 měsíce snahy to není nejhorší, každý nějak začíná, ale sám asi víš, že se musíš ještě hodně učit.. :o)
- pořád je co se učit

Dík
TSD
Profil
Skvěle.

Tak teď nadpis obrázkový nahraď nadpisem textovým, vyhoď tu mapu, místo ní dej ty ikony do normální tabulky (názvy textem, ne obrázkem) a po kliknutí neodkazuj na web toho softwaru, ale na svůj velmi podrobný článek o tom sw, vyhoď dole ten nesmyslný shluk hesel a bude to užitečná stránka.
warezov
Profil
PRO TSD:
vyhoď dole ten nesmyslný shluk hesel
- a co vyhledavače?Jak mě najdou?
bude to užitečná stránka
- moc si vážím tvého dobrého hodnocení
TSD
Profil
warezov
- a co vyhledavače?Jak mě najdou?

Jednak podle těch názvů programů v tabulce - když budou psané textem, ne obrázkem. Ale hlavně podle obsahu těch článků. Čím podrobnější, tím lepší. A samozřejmě záleží i na tom, jak ty články budou kvalitní. Když budou dobré, tak na tebe semtam někdo odkáže v diskusích a je to.

Příklad. Třeba tady v diskusi jpw bys našel určitě pár dotazů typu: který editor html mi doporučíte a proč. Když někdo pak chce poradit, je jednodušší dát odkaz na podobný web, než se rozepisovat. A o tom, že djpw není špatný zdroj návštěv, by ti třeba peta mohl vyprávět.

Tak mě napadá, že bys tam mohl přidat ještě možnost hodnocení .. všechno přijde časem :)
warezov
Profil
PRO TSDA:

No dám na tvoje rady a vosekám prinscreenové ikony,udělám z nich obrázky a hodím je do tabulky...Máš pravdu, že mě najdou podle těch slov v té tabulce,když to udělám normálně textem. Jakou technologií by jsi udělal ty články????Přemýšlím nad AJAXEM...
TSD
Profil
warezov
Jakou technologií by jsi udělal ty články????Přemýšlím nad AJAXEM

Není důvod si to komplikovat, udělal bych to naprosto čistokrevným html. .. EDIT: plus css, samozřejmě
Měsíček
Profil
"Jakou technologií by jsi udělal ty články????Přemýšlím nad AJAXEM..."

AJAX skripty se zaseknutými otazníky píší docela těžko. (stačí jeden)
Dranel
Profil
warezov
Stáhni si nějaký grafický editor. Třeba GIMP, který je volně ke stažení. V něm dej Soubor -> Získat -> Snímek obrazovky... a můžeš si vyřezat jednotlivá loga, která pak vložíš do předem připravené tabulky. Mimochodem nevymýšlej nic složitého. Snaž se všechno co nejvíce zjenodušit. Žádný map, žádný flash, žádný ajax. Čisté HTML a CSS.
warezov
Profil
- implementoval jsem Vaše připomínky a tady je výsledek [url=http://www.tvorba-webu-on-line.ic.cz/index2.html][/url]
TSD
Profil
- untitled document
- z ikon bych ještě odstranil tu šipku, co ti tam přidaly windows
- definici css bych vyhodil do externího souboru
<td><div align="center" class="style14">
          <h5><span class="style13">Alleycode</span></h5>
        </div></td>

to není úplně fajn, dá se to udělat i líp

ještě zapracuj, dneska můžeš mít úvodní stránku hotovou a zítra se můžeš pustit do článků o jednotlivých editorech :)
warezov
Profil
myslím....myslím ale nenapadá mě jak ty ******* šipky odstrani...
warezov
Profil
už jsem to vymyslel...což takhle použít ICON EXTRAKTOR

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: