Autor Zpráva
Jobík
Profil
Zdravím všechny programátory, kódéry, atd…..
Zhodnoťte prosím můj osobní web: http://www.b-web.euweb.cz/
Je mi jasné že moc chvály nesklidí, ale třeba se na něm najde něco co by se dalo ohodnotit kladně.
Jedná se o můj první web a musím uznat, že grafika mi moc nejde.Proto prosím trochu soucitu.

Napište mi co si o webu myslíte a co by jste na něm změnili.

Předem děkuji

Jobík
panther
Profil
Jobík
tak já začnu z pohledu kodérova:

- <div id="menu1"><a href="uvod.html" title="Úvod">Úvod</a></div> - menu patří do <menu>, nebo aspoň <ul>
- když už takhle, tak nevím, proč má každá položka menu vlastní ID, šlo by řešit .třídou
- při zvětšení písma ti vyleze text z menu
- graficky opravdu trochu slabší
- <p><b>Ukázky:</b>Žádné k dispozici. Omlouvám se!</p> - můžeš používat <strong>. Navíc, pokud není k dispozici, neuváděj vůbec tuto kolonku. A když už ji uvedeš a omlouváš se, bez vykřičníků, prosím
Nox
Profil
Jobík
Taky zdravím
Není to asi naprosto první web co si udělal, ne?

1 Jinak graficky to opravdu moc slavné není
2 Chtělo by to v hlavičce vyzdvihnout účel webu a dát ho výrazný
3 Zmenšil bych nadpisy, trochu ten celý blok uspořádal, těch různých velikostí písem je tam až moc (a taky tím
4 že jsou často jen jednou to působí divně)
5 Grafiku už sis zhodnotil sám:) tak se přesunu ke kódu

6 <meta name="resource-type" content="document"> - nemá význam
7 <meta http-equiv="pragma" content="no-cache"> - nemám rád:)
8 Chválím použití podmíněných komentářů (jakorát je všude pro ie6, ale to se asi změní)
9 Menu by mohlo být přes <menu> a odkaz by mohl vyplňovat celý prostor čtverečku (pomocí display: block)...chválím title
10 Odkaz id="menu4"...čím je každý ten čtvereček unikátní že musí mít své id, navíc to není logické pojmenování protože nejde o čtvrté menu ale čtvrtou položku jednoho menu
11 Co to <br> pod divem id="stranka" ?
12 <li><p> ten odstavec je tam zbytečný
13 Logo by mohlo být přes pozadí prvku a vyset nad <h1> alternativou (viz článek intervalu, ale teď si nevybavím jak se jmenoval)
14 Když tam máš h4, tak kde je h3? Je dobré to mít postupně, nedívej se na to jak to vypadá, vzhled si můžeš upravit v CSS podle svého
15 Těch copyrightů je v patičce hodně, takže něco nahraď tím opravdu užitečným, jako třeba duplicitním menu, kontaktem na autora, mapou webu atp.
16 Celkově je kód celkem pěkný, grafika tedy zaostává
ahmed
Profil *
Pusobi dosti neesteticky. pouzil jsi jen 4 barvy, coz by ovsem nebylo nic spatneho, ale ta kombinace tech barev v celem navrhu se mi moc nelibi. V nadpisu je napsano "PHP HTML CSS JAVASCRIPT" krom toho formulare s odesilanim komenaru na tvuj mail tam php nikde nevidim, tak si myslim, ze nema moc cenu uvadet PHP v logu, kdyz toho tam je minimum, ale to je vec nazoru. Pismo v menu bych zmenil.. zelena a zelena mi proste nejdou k sobe. Text se v menu straci a je necitelny. Tot muj nazor na tvoje prvni stranky
Jobík
Profil
panther
- <p><b>Ukázky:</b>Žádné k dispozici. Omlouvám se!</p> - můžeš používat <strong>. Navíc, pokud není k dispozici, neuváděj vůbec tuto kolonku. A když už ji uvedeš a omlouváš se, bez vykřičníků, prosím
Opraveno

Nox
6 <meta name="resource-type" content="document"> - nemá význam
7 <meta http-equiv="pragma" content="no-cache"> - nemám rád:)

Proč to tam mám : vysvětlení

8 Chválím použití podmíněných komentářů (jakorát je všude pro ie6, ale to se asi změní)
Opraveno, chtěl sem to stejně udělat

11 Co to <br> pod divem id="stranka" ?
Toho sem si nevsim smazáno

12 <li><p> ten odstavec je tam zbytečný
Mám ho tam schválně kvůli css a myslím že tam nijak nevadí ne?
13 Logo by mohlo být přes pozadí prvku a vyset nad <h1> alternativou (viz článek intervalu, ale teď si nevybavím jak se jmenoval)
To sem nepochopil

14 Když tam máš h4, tak kde je h3? Je dobré to mít postupně, nedívej se na to jak to vypadá, vzhled si můžeš upravit v CSS podle svého
Opraveno, máš pravdu je to lepší
Jobík
Profil
ahmed
Proč : PHP HTML CSS JAVASCRIPT" krom toho formulare s odesilanim komenaru na tvuj mail tam php nikde nevidim,

Na mích dalších projktech bude php až dost!
Jobík
Profil
panther
<div id="menu1"><a href="uvod.html" title="Úvod">Úvod</a></div> - menu patří do <menu>, nebo aspoň <ul>
Opraveno
Nox
Profil
Jobík
6 Tak v tom vysvětlení sem to nikde nenašel...ten resource type vlastně už možná chápu, ale nevim proč zakazuješ cachování
12 Nevadí, ale můžeš stylovat přímo <li>
Jobík
Profil
Nox
10 Odkaz id="menu4"...čím je každý ten čtvereček unikátní že musí mít své id, navíc to není logické pojmenování protože nejde o čtvrté menu ale čtvrtou položku jednoho menu
Kvůli validaci kódu když tam budu mít 4x stejné ID tak mi to veme jako chybu, jestli se to dá nějak zpravit napiš prosím jak.
Jobík
Profil
Jinak myslím že jdsem opravil všechno co bylo třeba
Nox
Profil
Jobík
class =""
místo # dáš .

ale toto se dělá spíš tak, že dáš id nadřazenýmu prvku a pak přistupuješ pomocí
#id tag{..}

<div id="menu"><menu><div id="menu1"> ...tohle je dost šílenost, navíc <menu> je seznamový prvek, navíc by odkaz měl reagovat na celou část

Takže spíš místo tamtoho dát

<menu>
<li><a href="index.html" title="úvodní stránka">Úvod</li>
...
</menu>

css:

menu{ napozicovat }
menu li{ list-style-type: none;display: block;margin-bottom: 30px;width: 200px;height: 50px;background-color... }
menu li a{ display: block;width: 100%;height: 32px;text-align: center; padding-top: 18px; }
menu li: hover, menu li a:hover{ ... }
Bubák
Profil
myslím že jdsem opravil všechno co bylo třeba
Třeba menu je pořád "divné" a zbytečně nevalidní. Pravděpodobně pak kvůli tomu ani nebude správně fungovat kontextová deklarace (viz dále)

Pokud potřebudeš něco vícekrát stylovat, slouží k tomu třída (namísto id="menu4"). Ve tvém případě je i použití třídy pro každý čtvereček zbytečné, můžeš použít kontextovou deklaraci.

Základ v podobných případech je mít položky menu v LI a blokové odkazy.
Pro inspiraci koukni na http://teststranek.kvalitne.cz/menu2/index-2.html
VENCA
Profil *
vubec se mi to nelibi... graficky chude, ale to neni to hlavni, barvy vubec neladi, menu by mohlo byt sirsi (tlačitka) pridej.. ;.)
vydrus
Profil
Teda fakt nic moc....
panther
Profil
Nox
<div id="menu"><menu><div id="menu1">
možná mám v kódování trochu mezery, ale co znamená tento zápis? Ještě jsem se s ním nesetkal ani ho osobně moc nepoužívám..

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: