Autor Zpráva
scrape
Profil
Ahojte,

rozhodol som sa, ze vam tu dam jeden web, nech sa naucim niecomu novemu.

http://www.restauracia-fontana.sk/

Vopred dik za vsetky vase postrehy a rady.
Railbot
Profil
Graficky moc pěkné, kód podprůměrný.
joe
Profil
scrape
Moc pěkný design, zrovna před pár dny jsem ti koukal do referencí a prohlížel weby, tenhle patří k těm hezčím, co jsi udělal, ale přesto mi tam trošku vadí pár věcí:
1) Skleničky, které visí dolů + ty co jsou postavené na poličce pod nimi. U těch skleniček je vidět skoro jen nožička...
2) Nelíbí se mi čárkované ohraničení obrázků, dal bych plnou čarou.
3) „Koniec“ v lightboxu se mi zdá odfláknutý.
4) http://www.restauracia-fontana.sk/Terasa/ - text je nalepený na obrázku. Předložka by měla být se slovem na novém řádku, měla by být tedy spojená nedělitelnou mezerou.

Jinak moc povedené.

Railbot
Zajímalo by mě, podle čeho můžeš říct výborný/průměrný/podprůměrný... kód ;)
Railbot
Profil
joe
Podle vlastního uvážení, posoudit to snad dokážu.
J
Profil *
Railbot
Ad kvalita kódu - můžeš být konkrétnější? (Pro ty z nás, co se sem chodíme něco přiučit.)
scrape
Profil
Railbot
Pomohli by nejake rady, cim by som kod mohol aspon zpriemernit.

joe
dik, co sa tyka skleniciek, nevidno ich preto lebo su zo skla:), a mozno som im dal prilis maly kontrast a cele ich vidim iba na svojom monitore.
Ostatne veci beriem a budem sa to snazit doladit.
Railbot
Profil
Namátkově.

- title před uvedením znakové sady
- pár jistých zbytečných meta tagů (title, revisit-after...)
- pár zbytečných DIVů
- DIV v H2
-    
Chamurappi
Profil
Reaguji na scrape:
Též chválím originální grafiku.

Reaguji na Railbota:
- title před uvedením znakové sady
Není pravda, <title> má až v těle dokumentu, znakovou sadu v hlavičce Content-Type.
Bubák
Profil
http://restauracia-fontana.sk/images/2.jpg 98,3 kB (100 687 bajtů)
Není to trochu moc na jeden malý JPEG obrázek (z NIKONa D80)?
scrape
Profil
Railbot
Diky za konkretnosti, zbytocne divy si uvedomujem, len v tomto designe sa mi tazko obmedzovali.

Chamurappi
s tym title sa s tebou stotoznujem:)
Railbot
Profil
<head>

<title>Reštaurácia Fontána</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"/>


Vidím snad špatně?
Railbot
Profil
scrape
len v tomto designe sa mi tazko obmedzovali.
Zkus příště využít například element <html>, dá se s ním pracovat jako s každým jiným blokovým elementem. Čím méně divů, tím lépe.
joe
Profil
Railbot
Aha, takže sleduješ věci, na kterých nezáleží (i když tam nejsou, tím líp, samozřejmě, ale ...) a podle toho napíšeš podprůměrný, taky dobrý :)

scrape
:) Mozna je to mym monitorem, vic jasu si davam jen kdyz pracuju na grafice nějakého webu, by mě jinak bolely oči :)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Railbota:
Vidíš dobře, ale nekoukáš na správné místo.
HTTP/1.1 200 OK
…
Content-Encoding: gzip
Content-Length: 1725
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Plaváček
Profil
J

Ad kvalita kódu - můžeš být konkrétnější?

1. Tohle je, prosím, co?

<h2>
<div class="nadpish2">
Reštaurácia Fontána Dubnica nad Váhom
</div>
</h2>


Proč nevyužít třeba SPAN?

<h2><span>Reštaurácia Fontána Dubnica nad Váhom</span></h2>


2. Levá navigace trpí poměrně zásadní chybou snižující použitelnost. Aktivní (tedy klikací) by mělo být celé tlačítko, nikoliv jen text (IE 6)

3. Opravdu je nutné u takto jednoduchého layoutu načítat extra styly pro IE6 a IE7?

Nicméně podprůměrným kódem bych celé dílo asi nenazval.

Mimochodem - hlavička se mi zdá "přepálená" a rozbíjí celý pozitivní dojem z prezentace. Vidím v podstatě jenom prázdnou bílou plochu a pár obrysů skleniček, či co to je. Což je špatně a grafikovi bych tohle dílo s díky vrátil k dopracování.
Nox
Profil
Pěkný design, zvýraznil bych menu, je tam takové utopené, hlavička je opravdu přepálená, ať ot byl záměr nebo ne
Jen patička se mi nelíbí, textura, to písmo na ní není moc vidět atp.
J
Profil *
Nicméně podprůměrným kódem bych celé dílo asi nenazval. - proto jsem se ptala, že h2-div class a &nbsp; mi připadly jako snadno opravitelné zapomenuté zbytky po nějakých pokusech.
scrape - hlavička - při tom jak je "prázdná" by mohla být nižší, a snad výrazně oddělená - horní desku baru a kousek prkýnek nechat přes celou šířku (podobně jak je dole)?
scrape
Profil
Railbot
O tom s elementom <html> som nevedel, dik, uctite sa mi to bude v buducnosti hodit.

Chamurappi
Dakujem, ze si to za mna vysvetlil:)

Plaváček
Na vymenovane nedostatky budem mysliet, dik. Jednine co mi nie je velmi jasne je bod 2, ale mozno pochopim, ked sa na to blizsie pozriem.
Spolu s Noxom mi davate dalsi dovod na kupu noveho monitora. ;)
joe
Profil
scrape
Plaváček tím druhým bodem myslel, že v IE6 není to menu blokové, tedy že musíš najet přímo na text, aby si najel na odkaz. V novějších prohlížečích můžeš najet i vedle a už jsi na odkazu:)

Mělo by stačit nastavit položky seznamu <li> a odkazy v nich <a> jako plaváčky:) float: left
vydrus
Profil
scrape
Celkem to jde
scrape
Profil
joe
Diky za pekne vysvetlenie aj so slovnou hrackou:).

vydrus
To som rad.
scrape
Profil
joe
Diky za pekne vysvetlenie aj so slovnou hrackou:).

vydrus
To som rad.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0