Autor Zpráva
Dummy
Profil *
Prosim o hodnoceni stranky INFO-Zone dekuji. je jeste v rekontrukci
bobor
Profil *
neviem čo by som ti mal vytknúť, mám len 13. Ale jednu vec som ti našiel. Tú reklamu od wz si radšej presuň dole. Inak prehladné, pekné odtiene farieb. Dávam ti zo 100 bodov 91 a to je super.
halogan
Profil
Na stránku budu nahlížet jako na profesionální, protože to je taky uvedeno v nadpisu - že se jedná o profesionální práci.

1. Trochu mě zarazilo patkové písmo, řekl jsem si, že autor asi nechtěl patkové, kouknu do CSS a hle - první chyba, jako font nastaven jen Tahoma, tu já na systému nemám...
2. Velikost písma - 15px - hrubá chyba
3. Scrollbary na mě neplatí a považuji je za prasárnu, každý uživatel má právo nastavit si je jaké chce
4. 0px - stačí 0
5. Špatné pořadí :hover, :visited a :active, je to - :link, :visited, :hover, :active.
6. background: #B6B6B6; - nemá to být background-color?
// konec CSS
7. Nějaké ty .:..:::::..:. jsou otřesné, není to známka profesionality
8. <div class="nadpis">? Heh...
9. Menu by se hodilo jako seznam, aby bylo přehlednější
10. Fieldset je určen AFAIK na formuláře, ne na klasické boxy
11. Typografická chyba: 05.06.2005, píše se 5. 6. 2005
12. Nepíše se 20:11, ale 20.11
13. Používání minusu v nematematických vzorcích
14. <b> a XHTML? Ani <strong> by nepomohl, protože to je ve smyslu zvýraznění vizuálně, nikoliv zdůraznění.
15. Titulek špatný a neměnný
16. Neklikací logo
17. Duplicitní index
// obsah
18. Reference - Jak můžete říkat, že jste použil PHP5 na webzdarma, kde je pouze PHP4?
19. Opravdu mají profesionálové stránky na WZ?
20. Profesionálové píší s diakritikou
21. "je me 14 let" - Tohle není 4. pád, ale 2.
22. Nepodtržené odkazy neodděleny vizuálně od klasického textu
23. "PHP - Tato zkratka znamená Personal Home Pages." - neznamená, neznamená
24. Před tečkou není mezera.
25. <? je špatný způsob začátku PHP scriptu, lepší použít <?php
26. $jidlo = Svíčková; - A kde jsou uvozovky nebo apostrofy?
27. echo "Nejlepší jídlo je ".$jidlo.""; - co ty "" na konci?
28. Než thumbnaily v hrozné kvalitě bez odkazu na velký obrázek radši nic.
29. Šedý text na šedém pozadí je žůžo (menu)
30. Trochu bych vylepšil patičku (odkaz nahoru, na kontakt, rss, ...)

Mno, na profi webu zpravidla nenajdu 30 chyb, takže si můj závěr vyvodíte sám.
Plaváček
Profil
Uberu dvě chyby a opravím autora předchozího příspěvku:

ad4 - skutečně není nutné zadávat 0px, ale také to není žádná chyba

ad5 - správné pořadí je toto: a:link, a:visited, a:active, a:hover

ad 6 - není nutné zadávat background-color, background:barva je korektní zkrácený zápis, takže v tomto případě má pravdu autor webu
halogan
Profil
Plaváček:
ad 4: Není to chyba, ale zbytečnost
ad 5: A co proslavené LoVe HAte? Zde jsem si jist, že pravdu mám já.
ad 6: Pardon, asi máte pravdu, sám jsem používal tento zápis jako autor, ale pak mě někdo na Interforu upozornil, že to je špatně, tak jsem si zvykl na background-color
wizard
Profil
Pokud vím, tak PHP původně znamenalo Personal Home Page. Móda rekurzivní akronymů přišla později :)
halogan
Profil
wizard
To já vím, ale když už tomu tak není, tak tomu tak není.
halogan
Profil
1. Písmo je stále špatně nastaveno
2. Písmeno I jako oddělovač? WTF?
3. Tu patičku jsi nějak špatně pochopil, nechci tam druhý menu, jen nutné prvky (Mapa webu, odkaz nahoru, rss, kontakt)

To jen nějaké neopravené chyby, až opravíš, povím zbytek.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0