Autor Zpráva
Fred
Profil
Můžete mi prosím mrknout na http://jiko.cz určitě jsem zase spoustu věcí zapoměl, díky.
Bobor
Profil
no podľa mňa je to moc biele, také o ničom. Ale ako sa hovorí: "V jednoduchosti je krása". Neviem veľa kritizovať, to nech ti poradia skúsenejší...
Icepoint
Profil
s tou bilosti tady mel Bobor pravdu ... skus ten sloupec s textem vybarvit nejakou sedou (nejlip nejaka ta modroseda, ktera je v tom stinovani napravo) ... dale tam je jedna chybicka, ktera pri kliknuti na kontakt posune cely menu trochu doleva a jednotlivy tlacitka se presunou k sobe ... kdyz uz mas ten kartovej styl designu, tak to udelej nejak, aby bylo treba tak, ze ta "karta" ktera je prave pouzita, byla jakoby "navrchu" ...
no to by bylo asi tak vsechno .. .sice to neni zrovna design podle myho gusta, ale pro deti to staci :-))
IP
Fred
Profil
Icepoint Hm mrknu na to. Jaký máš prohlížeč ?
Fred
Profil
Icepoint Hm, už to vidím MSIE, zajímavé naprosto stejný styl, naprosto stejný kód a přesto se to posouvá. Jediný rozdíl je kódování , mám ten formulář kvůli češtině v utf. Když jsem to nahrával, půl stylu se na té stránce nenačetlo, kvůli komentáři v css ( http://www.vitdlouhy.cz/weblog/2005/02/kouzelny-msie-bug.php ) , tak jsem z něj odstranil diakritiku. Zkusím smazat ten komentář úplně, doufám, že to zabere, protože tohle je fakt záhada.
Kráťa
Profil
Já také hlasuji pro nějaké jiné, než bílé pozadí.
Charlie
Profil
No, jako vždy mám výhrady, ode mě se nikdo ničeho lepšího nedočká :o)

~ Nepřehledné :)
~ Dej nadpisům a odstavcům mezery za, bude to přehlednější
~ Půlzáložkové menu je dost hrůzné, aspoň ty záložky udělej jinou barvou
Fred
Profil
Charlie
1/proč myslíš, že je to nepřehledné?
2/jo to jsem zapoměl - hotovo
3/ok, jdu to zkusit.
Charlie
Profil
Fred,
teď je to s tou přehledností lepší. Ještě bys mohl zaexperimentovat co se týče barev nadpisů a zkusit jim dát font-weight: normal.

Ale pořád mám jednu výhradu. Odstavení u odstavců je moc velké.
Charlie
Profil
Odsazení máš asi 2em, zkus dát 1em nebo 1.5em.
Boy
Profil
Všechno už tady řekli, ale já jsem si všiml jednoho malinkatého detailu, který mě fakticky dost sere:
Ty tam máš vpravo nahoře flashově animované logo tý společnosti.....po detailním proskoumání jsem si všim, že je to odporná bitmapa....od čeho je asi kamaráde Flash? No aby tam byly vektory a zabíral tak co nejměně místa....navíc tak jednoduchý logo máš nakreslený za pár minut.
Fred
Profil
Charlie Díky, předělal jsem to. Jinak to menu zatím nechám bejt, protože cílem je minimální objem dat a zároveň přístupnost a použitelnost v mezích možností. To "půlmenu" tam bylo ůmyslně zarovnává se vpravo a kdybych použil obrázek na celé pozadí, nastal by problém při (rozumném) zvětšování písma. Díval jsem se na listamatic a jediné co by připadalo v úvahu je tohle http://css.maxdesign.com.au/listamatic/horizontal15.htm , jenže bych musel kvůli ie sáhnout do kódu a přidat jeden div, ještě to promyslím.
Pro všechny s tou bílou toho moc neudělám, přeci jen nejsem grafik a musel bych to překopat úplně celé, takže radši zkusím alternativní styl, nebo úplně jiný. Ale něco na tom bude, když jste se tak shodli. Díky.
IcepointDíky ta chyba je záhadná a musím jí přijít na kloub, BTW IE mi na té stránce s kontakty odmítá zobrazit zdrojový kód, nic by mu však nemělo bránit. Zatím jsem nepřišel na příčinu.
Boy A pro tebe kamaráde, ten flash tam není z žádného jiného důvodu než že je to o dost menší než kdyby tam byl gif (1.77kb) , ve vektorech to není, protože není důvod, takže tě klidně může nutit návštívit toaletu dál.
Fred
Profil
Takže se zdá, že tradovaná informace, že pokud je použito kódování utf-8 nemusí se požít xml prolog je zdá se chybou, protože tohleo způsobovalo tu chybu co mi reportoval Icepoint . Po doplnění
<<?php ?>?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> to začlo fungovat tak jak má?
Charlie
Profil
Fred, jestli chceš záložky, pomůže tohle:http://www.alistapart.com/articles/slidingdoors/

Já sám tuhle metodu používám a musím říct, že je asi jedna z nejlepších. Písmo můžeš zvětšovat skoro libovolně, záleží na velokosti vytvořených obrázků.
Fred
Profil
To vypadá super, asi budu muset ten seznam obalit tím divem (proč jen jsem to neudělal v php, už jsem těch +-70 stránek jednou přepisoval, kvůli přehlédnuté chybě). Ještě zkouším verzi s menu nalevo, tam nejsem tak omezen, ale spíš to vypadá, že bude ten div navíc. Díky
Iva
Profil *
Fred:
Při přepisování cca 70 stránek možná pomůže program
BK ReplaceEm

(Už mi hodněkrát ulehčil práci.)
Victorius
Profil
Dobrý, ale na to že jste firma ta stránka působí dost neseriózně. Mám na mysli hlavně ožralého tučnáka.

A ještě k tomu logu ve Flashi, je sice fajn že je mení, ale u gifu máš jistotu, že je kompatibilní se všemi grafickými prohlížeči, kdežto na Flash je ve většině případů třeba nainstaloat plug-in a když ho někdo nemá, to logo se prostě nezobrazí a nebudí to dobrý obrázek firmy. Velikost nevelikost, dejte tam gif nebo jpg, u jpg se dá nastavit docela přijatelná komprimace.
HeWeR
Profil
No tak:
1. (nejsem si jistý) ale podle mě je blbost, že obrázek ve flashi (bitmap ve flashi) je menší než obyčejný (úplně stejný) bitmap bez flashe. Nenapadá mě, jak by to ten flash mohl komprimovat. Vlastně flash umí komprimovat, ale tak jako to umí flash, tak to umí i jiné obyčejné grafické progamy. Možná by to chtělo, aby jsi ten gif zkomprimoval sám (méně barev) a nemusíš používat flash.
2. Vypadá děsně divně, že všechny objekty mají stín v pravo a vlevo splývají. Dej tomu objektu alespoň malinkaté zabarvění (světloučce šedá).
Victorius
Profil
HeWeR
Mě ten stín připadá úplně normální, stroke by vypadal divně
Fred
Profil
Iva Díky stáhnul jsem si to :-)
HeWeR 1/statický gif má 658 bajtů, ten flash 1.77kB, nevím kolik by měl animovaný gif a bohužel neumím takovou animaci udělat. Vždy když jsem něco takového v gimpu bastlil bylo to o dost větší, protože je to vlastně několik rámečků.
2/To menu budu předělávat.
Victorius Pokud nemá někdo plugin tam je statické logo gif, takže se zobrazí vždy. Je tam použitá flash satay metoda z list apart zkombinovaná s javascriptem z quirksmode pro ie (kvůli active x).
Icepoint
Profil
jo, mam MSIE, ale ted uz to funguje dobre ... jen bych este zmeni to pozadi a taky font ... trebuchet je divnej ... skus verdanu, pokud chces bezpatkovy pismo ...
Victorius
Profil
Fred
Tak v tom případě je to v pořádku a nechal bych to jak to je, jen ožralého tučnáka bych dal pryč :)
habendorf
Profil
Menší chybka v kontaktním formuláři: pokud nevyplním více povinných položek, takže mi to vypíše více chyb (Chyba : Nevyplněno jméno odesílatele Chyba : Nevyplněn email, nebo je ve špatném formátu Chyba : Nenapsal/a jste žádnou zprávu, nebo byly použity nepovolené html tagy), tak ty chybové hlášky utečou úplně pryč z formuláře i ze screenu.
Aha, teď koukám že to tak dělá jen v Gecku.
Hmm, a v Opeře 8 je špatně ohraničení formuláře (fieldset).
Fred
Profil
habendorf Díky to mi uniklo, tady i tam :-)
Fred
Profil
BTW: snad už jsem spravil i to načítání toho flashe v MSIE, Petra měla v té druhé diskusi pravdu.Problém byl v tom, že IE neumí načíst pomocí DOM nic jako dítě tagu <object>, takže tam byl flash, ale prázdný.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0