Autor Zpráva
TiLK
Profil
Ahoj.

Pracujem na webe www.europrefa.sk. Učím sa od základov hlavne podľa návodov na tomto webe, ale i inde. Sú to moje prvé stránky, na ktorých robím. Snažím sa si všetko písať ručne.

Mohli by ste mi prosím povedať, prečo sa táto stránka (hlavne index.html) zobrazuje blbo v IE5,6,7? Vo všetkých ostatných (Opera, Safari, FF) je to OK.

Ďakujem
Ghosting
Profil
Použij http://browsershots.org/ ale IE7 - blbne podklad
TiLK
Profil
Áno, blbne podklad. Div "telo" nepokrýva celú výšku textu a obrázkov, ako by podľa kódu mal (aspoň si myslím). V ostatných to robí správne. Mám priložiť CSS templatu?
repetep
Profil
Na zaciatocnika velmi pekne by som povedal..

-pri tom stroj, vozik, piesok prerob obrazky z velkeho .JPG na male .jpg
-v IE to blbne kvoli tomu float: left; v dive .text ale neviem presne ako to upravit teraz, skusim nato poziret a mozno sa podari
-k tym obrazokm ti staci dat triedu, netreba tam <div class="img">
staci <img ... class="img">
- menu sprav cez ul a <div class="links><a href=""><b>...</b></a><a href=""><b>...</b></a> - radsej to nastyluj trebars do toho .links font-weight: bold; a tie <b></b> daj z toho odkazu prec
- tie divi telo, text, links mozes dat v pohode aj id a nie class, kedze su jedinecne a mas ich len raz v tom kode
- to <center></center> mozes dat prec a lepsie to bude spravit v css do body daj text-align: center; a do dovi content daj position: relative;
repetep
Profil
No uz sa mi to podarilo aj opravit, zeby to slo okej aj v IE (mam 6, v 7 neviem ako pojde)
ale takto:

<div class="telo">

<!-- Text -->
<div class="text">
<h3>Výrobný program</h3>
<p>Výrobný program spoločnosti je zameraný na výrobu betónových a železobetónových prvkov určených pre stavebníctvo. V súčasnosti začala spoločnosť s výrobou cestných panelov v súlade s požiadavkami trhu.</p>
<hr>
<h3>Zámery podnikateľskej činnosti v oblasti výroby</h3>
<p>Myšlienkou spoločnosti je zamerať sa v budúcich obdobiach hlavne na výrobu atypických betónových a železobetónových výrobkov. Tento smer je navrhnutý z dôvodu požiadaviek trhu na atypické betónové a železobetónové výrobky. V SR nie je výrobca ktorý sa zameriava na výrobu takéhoto druhu tovaru.</p>
<hr>
<h3>Životné prostredie</h3>
<p>Spoločnosť tým, že pre svoju tvorbu produktov používa netoxické materiály bude mať tzv. bezodpadovú technológiu, nakoľko pri výrobe betónových zmesí, ako základnej suroviny pre stavebné prefabrikáty dochádza k spracovaniu všetkej suroviny, pri prípadnom vyrobení nepodarku dochádza k recyklácií materiálu na sústave drviaceho zariadenia a dochádza kopätovnému spracovaniu - spoločnosť nemá vážny vplyv svojou produkciou na životné prostredie.</p>
<p style="clear: left;">
</div>

<!-- Obrázky -->
<a href="images/stroj.JPG" title="Stroj" rel="gb_imageset[]"><img border="0" src="images/stroj.JPG" class="img" alt="Stroj" width="200"></a>
<a href="images/vozik.JPG" title="Vozík" rel="gb_imageset[]"><img border="0" src="images/vozik.JPG" class="img" alt="Vozík" width="200"></a>
<a href="images/piesok.JPG" title="Piesok" rel="gb_imageset[]"><img border="0" src="images/piesok.JPG" class="img" alt="Materiál" width="200"></a>
<p style="clear: left;">
</div>


a v css:

.telo
{background-color:white;
display:block;
margin:1px;
border:1px solid black;
padding:20px;
text-align: left;
}

.text
{width:450px;
float: left;
display:block;
text-align:justify;
font-family:trebuchet ms;
line-height:1.5;
font-size:13px}
TiLK
Profil
Ďakujem pekne za pomoc. Nejaký čas som váhal, či napísať do fóra (chcel som na to prísť sám) ale fakt som si už nevedel rady. Osvedčilo sa ozvať sa :-P Chcel by som si prejsť zmeny čo navrhuješ. Nie všetky sú mi jasné a nechcem to len opísať...

1. "-pri tom stroj, vozik, piesok prerob obrazky z velkeho .JPG na male .jpg " - Prerobil som. Má to len kozmetický, alebo aj iný význam?

2. "-k tym obrazokm ti staci dat triedu, netreba tam <div class="img"> staci <img ... class="img">" - Je v tom nejaký rozdiel alebo len zjednodušenie?

3. "- menu sprav cez ul" - Ako to myslíš?

4. Použil si v návrhu <p style="clear:left;"> namiesto <br clear:"left(resp u mňa all)">. Prečo si dal <p> namiesto <br> a keď už si dal <p>, nemalo by sa niekde aj ukončiť? A prečo si tam pridal "style"? A keď si dal style, nechcel si mu niečo priradiť v CSS?


Po zmenách čo si napísal to blbne stále rovnako. Keď vymažem v .text "float:left;", čiastočne sa to napraví ale obrázky potom siahajú až pod text...
repetep
Profil
1./ velke .JPG niekde to nezobrazi v niektorych prehliadacovh
2./ div je nesematicka znacka, snaz sa ho co naviac obemedzovat a hladat ine moznosti ako sa da
3./ <ul>
<li>Kolonka 1</li>
<li>Kolonka 2</li>
<li>Kolonka 3</li>
</ul>

a pootom ho nastyluj v css:
(#popripade nejaky div) ul{
float: left;
margin:...
padding:...
lyst-style-type: none;
+ dalsie to uz potom by si mal vediet
}

4./j sory tam som sa pomilil... ma tam byt </p> - a v podstate to je jedno asi ci tam das <p> alebo <br> ja som zvyknuty na <p> tak preto som ho tam dal

- Mne v PC islo, len uz som to vymazal, este potom neskor nato pozriem este raz, lebo uz presne neviem ako to bolo
repetep
Profil
No uz asi viem v com bola chyba, zrus tym obrazkom float: right; a mne to takto v PC ide, potom ich tam budes mat nalepene na text, ale to uz nastylujes nejakym paddingom alebo marginom
TiLK
Profil
Ďakujem za pomoc. Tak sa to nakoniec podarilo... Len by ma zaujímalo.. robil som niekde chybu ja, alebo je vývoj webu proste takýto? Bol ten kód chybný alebo len IE to nevedel zobraziť?

Keď toto je vyriešené, ešte jedna vec - v tabuľkách (kontakt, ponuka) sa mi zobrazuje väčší text ako v texte (#text) no pritom má písmo pre tabuľky nastavený rovnaký font i veľkosť. Ako to?
TiLK
Profil
Tie tabuľky som vyriešil. Zrušil som div a pridal som im iba class - <tr class="table">. Teraz už ma poslúchajú. Aj tak mi nejde do hlavy prečo predtým nie.
TiLK
Profil
Naskytol sa však nový problém. Na stránke "ponuka" sa mi nedarí vycentrovať časť textu. Dal som ju do samostatného divu #ponuka, no nech mu nastavím čokoľvek, odmieta ma počúvať...

Btw skúsil som to menu cez <ul> ale nezdá sa mi to ako dobrý nápad. <li> vždy hodí ďalší odkaz do nového riadku a ja chcem mať menu horizontálne a nie vertikálne.
repetep
Profil
pre tabulky musis nastavit osobitne napr #text table{font-size}, teda v niektoryh prehliadacoh to ide aj bez toho ale niektore nie.. alebo tak ako si to vyriseil s tym class=""

ak nastavis v css pre li float: left; tak to pojde ok, menu by sa malo robit cez ul, ked vypnes css je to lepsie... popripade cez tag <menu> ale ten, ak chces validnu stranku, tusim nieje validny...

a to vycentrovanie: takto neviem ci ti presne dobre poradim, to treba skusat, ale skus toto:
tam ako mas div telo, tak mas len 450px; a takto to nikdy nevycentrujes na stred, daj mu velkost celej tej bielej plochy a na text.. a potom skus tomu <p>
nastavit text-align: center;

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0