Autor Zpráva
Scumo
Profil
Ohodnoťte http://scumo.ic.cz/badcode/

DIK
vertigo4
Profil
Scumo
To je bohužel asi nejhorší stránka/návrh co jsem za poslední týdny viděl... Mám z toho divný depresivní pocit. Nečitelné logo, nesmyslně velká patička, velmi nepěkné barevné přechody a to vše zabaleno do rádoby minimalistického vzhledu...

Já jen nepochopím, proč se snažíte (to není jen na tebe) o nějakou supr grafiku, která vypadá dost otřesně... Přitom se dá udělat kvalitní a pěkný vzhled jen s pomocí html a css, bez žádné grafiky/obrázků... pouze pěkně nastylovat a toť vše.

EDIT: Například http://scumo.ic.cz/scumo/ ... To máš o 500 % lepší než tento návrh, který chceš hodnotit.
panther
Profil
Scumo
- chybí mi hover v menu
- podívej se, jak (ne)vypadá stránka, když máš vypnuté obrázky
- při zvětšení písma ti text vytéká ven


jedním slovem: otřesné!
Matty
Profil
Scumo
Design přeskočim, přejdu ke kódu:
-proč tvoříš stránku přes <map>?
-dekorativní prvky se mají vkládat přes pozadí, nikoliv přes <img> (asi kvůli té mapě).
-ten obrázek má kolem 100 kB, což je na tak malý web mnoho.
-text vkládej do <p>, né do <div>u.

U mě (a možná u někoho jiného) mi vytéká písmo z toho bílého místa.Celkově se mi to vůbec nelíbí.
Scumo
Profil
>>Vim ze to nejede kdyz jsou vyple obrazky....
>>Netusim, jak nastavit hover v <map>
>>Text uz nevytéká
>>Asi pred tydnem jsem si prohlizel gta.cz zdrojak a koukam tam na jakesi map tak jsem kouk na jpw.cz tak sem to skusil :-)
panther
Profil
Scumo
>>Vim ze to nejede kdyz jsou vyple obrazky....

chyba, že s tím něco neděláš

>>Netusim, jak nastavit hover v <map>

nepoužívat map, ale to, co se používat má

>>Text uz nevytéká
mě se zvětšeným písmem vytéka ve FF2 pořád

>>Asi pred tydnem jsem si prohlizel gta.cz zdrojak a koukam tam na jakesi map tak jsem kouk na jpw.cz tak sem to skusil :-)

třeba si uvědomíš, že se stránky dají dělat i jinak než jen pomocí divů nebo map ;o)
Scumo
Profil
panther
třeba si uvědomíš, že se stránky dají dělat i jinak než jen pomocí divů nebo map ;o)

Třeba přes tabulku, hm... to ti děkuju, ta je na prd!
vertigo4
Profil
Scumo
Třeba přes tabulku, hm... to ti děkuju, ta je na prd!
To měl být vtip?
Scumo
Profil
Ne, realita!

Div jsou lepsi! Mnohem!
panther
Profil
Scumo
myslíš, že se nedá stránka udělat bez tabulky, přebytečných divů (nikoliv úplně bez nich)?

Co třeba nějaké další html tagy, které jsou i trochu sémantické..?
vertigo4
Profil
Scumo
Nevím, jestli ti něco nedochází, ale kromě <div>u existuje dalších minimálně 100 html prvků
http://www.jakpsatweb.cz/html/
Scumo
Profil
panther
Napis (ukaz) stranku, kde nepouzijes div ani tabulku, pak se o to zacnu zajim vic :-)
vertigo4
Profil
Scumo
Plaváčkovi stačil 1 div a 1 span http://klient.plavacek.net/div/
Ale ono nejde o to, použít co nejméně divů... Jak psal panther, jde o to, vyvarovat se zbytečným divů.
panther
Profil
Scumo
Napis (ukaz) stranku, kde nepouzijes div ani tabulku, pak se o to zacnu zajim vic :-)

nepsal jsem bez divů, ale bez zbytečných divů.

A stránka bez tabulky, divů a spanů je třeba semantika.name
Scumo
Profil
vertigo4
Nice.... uz to chapu, pouzit style na vse co de.... kouknete sem http://scumo.ic.cz/a.html
je to humus, ale jen jeden div
Joker
Profil
Scumo
je to humus, ale jen jeden div
Ještě jednou, nejde o závody o co nejmenší počet prvků <div>. To můžu udělat stránku neobsahující ani jediný <div> tak, že prostě místo všech <div> dám třeba <fieldset>.
Prvek <div> prostě znamená "Určitým způsobem související blok obsahu, pro který se nehodí jiný prvek". Pokud takovýchhle bloků bude na stránce třeba 50, bude správně tam mít 50x <div>.
Jobík
Profil
Hnus
Scumo
Profil
http://scumo.ic.cz/jenjedendiv/

Nice
Bubák
Profil
Stránka je taky prostě BAD CODE znamená "špatný kód", nemám připomínek.
Lexter
Profil
Scumo
Co je na tom nice ty truhliku?
vertigo4
Profil
Scumo
Hmm, ten jeden div je tam ale také zbytečný... ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: