Autor Zpráva
Kyslos
Profil
Ahojte som tu nový.. chcel by som aby ste sa pozreli hlavne na kód tohto webu http://www.uhrinko.info/u, pretože by som ho rád mal semantický ;) pokial nájdete niečo čo sa vám nepozdáva napíšte ;) a môžte ohodnotiť aj dizajn.. ďakujem..
Lexter
Profil
Kyslos
Čisté, pěkné, solidní blog.
Kyslos
Profil
Lexter dakujem ;)

Railbot & panther ešte raz sa ospravedlnujem za ten zly odkaz =/
panther
Profil
Kyslos
- <div id="pas_bg"></div> - pozadí body
- <div id="menu">
<a href="index.html" id="tlacena" title="tlačená grafika">tlačená grafika<span></span></a>
<a href="index.html" id="loga" title="logá a CID">logá a CID<span></span></a>
<a href="index.html" id="internetovestranky" title="internetové stránky">internetové stránky<span></span></a>
<a href="index.html" id="uvod" title="úvod">úvod<span></span></a>
</div>
- co takhle <menu> nebo <ul> a položky do <li>?
- <h4 class="dobryden">Dobrý deň<span></span></h4> - toto by tam mohlo nebýt
- <span id="male"> - nebylo by lepší použít small?
- náhledy referencí zbytečně veliké
- <em>|</em> - tady klidně může být span. <em> je zvýraznění, navíc kurzívou a oddělovač není třeba zvýrazňovat, navíc je přestylovaný, aby kurzívou nebyl..
- nezadávej velikosti písma v px
- CSS je zbytečně zdlouhavé, plno vlastností by šlo sloučit

- graficky se mi nelíbí a nehodí světle žluté rámečky referencí
- nepochopil jsem tetrisové znaky vpravo u nadpisů
- ..alebo máte dotaz stačí ak ma kontaktujete: - proč je konec věty jiný, přestože není odkazem ani ničím podobným?
Railbot
Profil
panther už toho nemálo vyjmenoval.
Já bych to shrnul. Máš tam spoustu elementů zbytečně navíc nebo nevhodně použité. Sémantické to bohužel příliš není.
Kyslos
Profil
panther

ahoj, dakujem za to že si mi to pozrel a vypísal čo je zle ;)

- <div id="pas_bg"></div> - pozadí body to som vyriesil vlastne horny pasik aby sa rotekal pri zvecsovani stranky.. v body je pozadie sede kvoli zmensovaniu webu aby zostala pata cela..

- <div id="menu">
<a href="index.html" id="tlacena" title="tlačená grafika">tlačená grafika<span></span></a>
<a href="index.html" id="loga" title="logá a CID">logá a CID<span></span></a>
<a href="index.html" id="internetovestranky" title="internetové stránky">internetové stránky<span></span></a>
<a href="index.html" id="uvod" title="úvod">úvod<span></span></a>
</div> - co takhle <menu> nebo <ul> a položky do <li>?
ano, toto bola moja chyba, som na to uplne zabudol, uz vyriesene cez ul

- <h4 class="dobryden">Dobrý deň<span></span></h4> - toto by tam mohlo nebýt tomu celkom nerozumiem, preco by to tam malo nebyt? su to nadpisy 4 urovne, a pouzivam to v lavom stlpci, celom...

- <span id="male"> - nebylo by lepší použít small? toto som tiez nepochopil.. vadi ti identifikator? alebo to ze som pouzil span?

- náhledy referencí zbytečně veliké - s tymi asi nebudem robit nic...

- <em>|</em> - tady klidně může být span. <em> je zvýraznění, navíc kurzívou a oddělovač není třeba zvýrazňovat, navíc je přestylovaný, aby kurzívou nebyl.. - opravil som.. dakujem za upozornenie ;)

- nezadávej velikosti písma v px opravene, netusil som taku vec ze IE6 ma s tym problem, zase som sa nieco nove naucil.. dakujem ;)

- CSS je zbytečně zdlouhavé, plno vlastností by šlo sloučit - s tým sa ešte určite pohrám

- graficky se mi nelíbí a nehodí světle žluté rámečky referencí - inou farbou nesedelo..ale to je vec vkusu ;)

- nepochopil jsem tetrisové znaky vpravo u nadpisů - to je na ozvlastnenie nadpisu.. vychadzam z mojho loga.. ktore je akoby postavení na tetrise...

- ..alebo máte dotaz stačí ak ma kontaktujete: - proč je konec věty jiný, přestože není odkazem ani ničím podobným? opravene..moja chyba...


ďakujem za výčitky ktoré si mi napísal.. ak môžem poporisť vyjadri sa k veciam, ktoré som nechápal.. a ak nájdeš ešte niečo kludne napíš, budem len rád..

Railbot
dakujem..nieco som poopravoval.. tak to kludne pozri a napis aj konkretne tie zbytocne veci ;)
Mistr
Profil
Kyslos
- <span id="male"> - nebylo by lepší použít small? toto som tiez nepochopil.. vadi ti identifikator? alebo to ze som pouzil span?
Dovolím si odpovědět za kolegu panthera. Domnívám se, že v tomto případě kolega naráží na otázku sémantiky. Nebo se pletu?

A k webu dávám k úvaze poznámku, zda pro větší přehlednost neuvádět telefonní číslo po trojcifřích?

Krom toho bych osobně u datumů vkládal za tečku mezeru.
Str4wberry
Profil
Přidám jen pár drobných postřehů k radám výše hodnotícím kolegům.

1. Proč není pravý a levý sloupec na stejné úrovni.
2. Nebylo by lepší zvolit pro odkaz nahoru názornější obrázek? Navíc má špatný alt.

3. „<a name="top"></a>“
Řekl bych, že se dnes již dá spolehnout na id.
4. „<h4 class="dobryden">Dobrý deň<span></span></h4> - toto by tam mohlo nebýt tomu celkom nerozumiem, preco by to tam malo nebyt? su to nadpisy 4 urovne, a pouzivam to v lavom stlpci, celom...
Nadpisy mají špatnou posloupnost — <h1> → <h4>.
5. Text v patičce by mohl být lépe čitelný.


Reakce na Mistra:
Krom toho bych osobně u datumů vkládal za tečku mezeru.
Spíš u dat.
Mistr
Profil
Str4wberry
Spíš u dat.
Máš samozřejmě pravdu. Ostatně jako obvykle.
Kyslos
Profil
Mistr
span id male zmenene na semanticke <small>

telefonne cislo je lepsie v trojcifernom formate.. rovnako ako medzery za bodkami.. dakujem ;)

Str4wberry
1. stlpce som vyrovnal.. zachadzalo mi to tam koli obrazku ;)
2. obrazek a alt vymeneny... dufam ze zmena k lepsiemu =P
3. id menu ;)
4. nadpisy su odstupnovane.. H1 logo, H2 hlavny nadpis, H3 pod hlavnym nadpisom (nazov referencie), H4 lavy stlpec nadpis...
5.ten text este skusim vyriesit..

rovnako dakujem za pripomienky... este ak nejake su kludne napiste rad sa niecomu priucim...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0