Autor Zpráva
korwin
Profil
Prosím o zhodnocnení webu. Co se vám líbí, nelíbí co se týče vzhledu a přehlednosti. Kód je vcelku v pohodě, je to validní XHTML, CSS a i velikost webu se mi zdá dobrá pro rychlé načítání.

Hlavně potřebuju poradit z hlediska SEO. Je to můj první web, kde to vyžaduje dost SEO umu, a moc praktických zkušeností s tím nemám. Hlavne ohledně klíčových slov, titulku a <meta name="robots" content="index, nofollow" />. Potřebuju vědět, jestli mám dat follow nebo nofollow.

web je monentálně na adrese (i když už je na 99 procent hotov): http://webofky.cz/katalog/, ale za pár dnů ho přesunu do hlavního adresáře ( momentálně se do katalogu přidávají odkazy).

Projekt vznikl kvůli tomu, že jsem kdysi koupil doménu a dost dlouho leží ladem. Tak ji chci aspoň nějak využít.

Předem díky za všechny konstruktivní návrhy.

ještě přidívám výsledek ze seo servisu: http://seo-servis.cz/source-zdrojovy-kod/583579

Jinak později bude web na adrese: http://webofky.cz, tak když budete chtít přidat nějaký odkaz, tak můžete tam :-)
Nox
Profil
Tolikrát H1 sem ještě neviděl:) trochu strukturovat (situace je taková, že někteří považují za maximum jeden,
osobně mívám 2, ale to je opravdu maximum)

Titulek by měl také obsahovat název aktuální stránky

Keywords se dnes už téměř vždy ignorují

Meta robots můžeš klidně smazat, případně není moc důvod pro nofollow


Rychlost načítání bych neřek že je moc dobrá, asi po 30 vteřinách skončilo načítání bílou stránkou:) asi nějaký lag či co... zadávám http://webofky.cz/katalog/ a nic se nenačte
korwin
Profil
to H1 jsou nadpisy těch sekcí. Já tam nic jinýho nemám obsahově (není kde jinde nadpisy použít) když je to katalog, než kategorie a odkazy....Takže H1 jsou sekce a H2 podsekce. Můžu místo H1 dat třebas H3 jestli to nějak pomůže :)))

Já nevím co máš s načítáním, ale mně se to zobrazuje vcelku rychle. Asi to mám uložene v cache nebo co. Žádný lagy nepozoruju.

titulek se mění dynamicky dle sekce kde jsi. Například na: <title>WEBofky.cz Katalog cz www stránek - Auto-moto &gt; Auto-moto informace </title>
Nox
Profil
korwin
Myslel jsem to tak, že se mi spíš nenačítají vůbec, je správně adresa?

Ne vyměnit, ale bylo by asi lépe, kdyby bylo 1 H1 (název webu, pár keywordů) a pak h2 jednotlivý podsekce

U titlu by měl být první název aktuální stránky...používáš tabbed browsing, ne?
korwin
Profil
adresa je http://webofky.cz/katalog/ . Mně ty stránky normálně jedou (FF/IE7/Opera). A mám tám těď někoho kdo přidívá odkazy, tak mu to jede asi taky.

Ok takže název dat do H1 pak H2 sekce a H3 podsekce ?

Jo to určitě nějak pude prohodit. Nevím co je "tabbed browsing", ale přehodit pořadí vkládání u title tam někde v kodu najdu...
Nox
Profil
korwin
Netuším proč mi to nejede

Ano, dal bych to takto. Vyhledavače další než 1. H1 nemusí brát moc v potaz, navíc mi to přijde i logicky správnější

Původně jsem chtěl napsat "záložky v prohlížeči", ale tak se říká i oblíbeným... v opeře se jim teda říká "listy", ale to zase moc rozšířený není,
tak nevím
korwin
Profil
zkus http://www.webofky.cz/katalog/ :))))

OK

Jo znám taby...a používám :-)

Už je to přehozená ten title, ale v tý proměná je dycky "-" před tou hlavní kategorii, tak to musím ještě oddělat.
korwin
Profil
- Tak už je tam jeden H1 a kategorie sou jako H2 ..podkategorie nejsou kvuli validaci nijak označený H3 jim nějak nešlo dat. No to je jedno.
- V titulku je vždy první to kde jsem v katalogu a pak až text WEBofky.cz blabla

Ještě nějaký zlepšováky?
Plaváček
Profil
korwin

Zlepšováky zadarmo nerozdávám, ale měl bych jeden dotaz. K čemu je, probůh, uživatelům dobrý další poloprázdný a zbytečný katalog?

Mimochodem, nevím, kdo vkládá odkazy na stránky, ale jseš si jistej, že tohle "Autobazar Pod Holubým vrchem" je pravopisně správně?
Tomasds
Profil
Docela by mě zajímalo, jak se to tak stane, že prázdný katalog má podle toplistu 60M návštěv celkem, skoro 300 tisíc za týden a cca 1000 lidí online.

edit: oprava - skoro prázdný
Bubák
Profil
Tomasds
Docela by mě zajímalo, jak se to tak stane, že prázdný katalog má podle toplistu 60M návštěv celkem, skoro 300 tisíc za týden a cca 1000 lidí online.
Úplně jednoduše, Toplist si nehlídá referrer: http://www.toplist.cz/infopanel.html
Dodatek: Malý trik s ID počítadla, stačí ho vložit Toplistu do vyhledávání. Ale komu u Toplistu patří "id=1", vím zpaměti ;-)
Tomasds
Profil
Bubák
Úplně jednoduše, Toplist si nehlídá referrer:

Ne že by mě to nenapadlo :-)
korwin
Profil
ad toplist: Potřeboval jsem vědet jak to bude na stránkách vypadat a jak to správně umístit. Účet ale zatím nemám, tak jsem tam dal to od nich. V ostrém provozu samozřejmě bude můj účet. Todle vám snad ale mohlo dojít ne? :))

ad pravopisná chyba: To jsem tam dával já a přepsal jsem se. Když sedíte celej den u PC a upravujete web, tak pak snadno uděláte chybu. Ale na pravopis jsem se neptal, tak nevím proč to tu někdo vytahuje.

ad "prázdný katalog": Do katalogu se právě vkládají odkazy. Není dokončen. Proto také není na hlavní stránce, ale v adresáří /katalog. Až bude v každé kategorii aspoň něco, dám ho na hlavní stranu.

ad "na co další katalog?": Říkal jsem, že pro doménu nemám využití. Tak jsem tam umístil tento katalog. Lepší než když tam není nic a leží ladem.
Plaváček
Profil
korwin

Ale na pravopis jsem se neptal, tak nevím proč to tu někdo vytahuje.

Vytahuji to já a nejde o pravopis, ale o fakt, že webu, na který odkazuješ, prokazuješ medvědí službu. Omluva, že celý den sedíš u PC na mě nezabírá, protože dělám totéž.

Pokud tedy toužíš po kritice, máš ji mít.

1. Design katalogu je absolutně nevyhovující s ohledem na jeho určení a je dobrý leda tak pro prezentaci pohřebního ústavu nebo pro blog obdivovatele temného světa spisovatele jménem Edgar Allan Poe
2. Pidipísmo, které nelze zvětšit, k uživatelskému zážitku nepřispívá a třeba mě osobně hodně omezuje v rozletu
3. Zdrojový kód je hodně futuristický. Tohle, kupříkladu, je co?

<div class="prg">
<div class="prb" style="width: 0px"></div>
</div>

Tak jsem tam umístil tento katalog. Lepší než když tam není nic a leží ladem.

Dobře, tenhle argument beru (dle hesla "lepší něco než nic").

Neber mé připomínky zle, držím palce každému, kdo se snaží něco dokázat a nefláká se po hospodách. Polož si ale otázku, jestli náhodou nemáš na víc a zda je skutečně "něco lepší než nic".

Možná ne.
korwin
Profil
1) To je subjektivní. Mně se vzhled líbí a lidí kterých jsem se ptal také. Ale chápu, že někomu se nelíbí. Nemůžu však vyhovět všem.

2) Písmo jde zvětšit. Stačí použít CTRL+. Zkoušel jsem v IE7 a FF. Ale písmo co tam je, není rozhodně pidi. Na to vidím i já se svejma x dioptriema.

3) Je to free šablona. To nevím k čemu tam je, podrobně jsem ji nestudoval. Validitě to nevadí, vzhledu webu taky ne. Takže je mi to vcelku i jedno.

4) Není to můj hlavní projekt s kterým se snažím dosáhnout návštěvnosti seznamu :)) Je to prostě věc kterou jsem měl udělanou za pár dnů. Dělám momentálně i jiný trošku náročnější projekt. Ale to je snad jedno co dělám a co nedělám :)) na to jsem se taky neptal :)). Po hospodách se taky občas flákám a tobě to doporučuju taky, bereš všechno nějak moc vážně. Tak pár škopíků by ti prospělo :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0