Autor Zpráva
amon
Profil
prosim ohodnotit moj vytvor na smasty.ic.cz. aj design, ale hlavne kod. dakujem.

este poznamka k adrese: viem ze je tam koder.smasty.net, taka bude totiz adresa, ked onedlho prejdem na armina
takisto odkazy na validitu RSS a CSS su robene pre koder.smasty.net
Tomasds
Profil
Minimalistické, ale docela pěkné.

Jen detaily:
- icq uváděj bez mezer, takhle to je nepraktické. Nikdo to neopisuje ručně, takže rozdělení do trojčíslí není výhoda, ale naopak to otravuje, když se to musí odmazávat
- v antispamu máš (34+6)÷2= a výsledek 27,5. To je záměr a znamená to, že to mám opravit? Kdybych tomu výpočtu tu sekundu nechtěl věnovat, tak asi neprojdu.
- podtržená první písmena v hlavním menu se mi nelíbí. Dráždí to, navíc to reaguje na myš.
- překlep v portfoliu: Súčastný
- Ceny uvádíš v SK a eurech, u těch ti ale vycházejí podivné částky, vzniklé asi přesným přepočtem. Teď nevím, jestli u vás už euro funguje (stydím se), ale částky bych zaokrouhlil.
amon
Profil
1) myslím ze to cislo ICQ je v poho, nepouzivam sice priamo ICQ ale jeho nahradu Miranda IM a tam ked skopcim aj s pomlckami, medzerami alebo cim, vzdy mi to pekne vyhlada...navise sa mi to s pomlckami paci viac, ale tie medzeri asi odstranim, dik.

2) antispam: presne, je to zamer. viem ze to moc boty neoklame, ale lepsie ako nic, ak tomu nevenujes cas, neprejdes. priklad je schvalne primitivny aby ho zvladla aj maticka lama. a preco 27,5? len preto, aby tam bola nejaka value, mohlo by to teoreticky par BOTov oklamat...

3) to podtrhnutie je tam koli accesskeys, v ramci pristupnosti

4) diki, opravim

5) na slovensku teraz prebieha obdobie dualneho zobrazovania (aj Sk aj €) a preto musia byt podla zakona vsetky ceny prepocitane presne podla konverz. kurzu, a zaokruhlene na 2desatinne cisla. viem ze tam vychadzaju sialenosti, ale podla zakona stym az do 16.1.08 nemozem nic urobit, a teoreticky ani potom, ale potom uz ceny zaokruhlim v prospech €.

a vyhrady ku kodu?
člen
Profil *
Tomasds
ale částky bych zaokrouhlil.
Nesmie sa zaokrúhľovať, musia byť ceny presne prepočítané, lebo EURO u nás ešte nefunguje ;)

amon
Pridaj nejaké pozadie a bude to paráda ;)
amon
Profil
Reagujem na člena

co myslis, ake pozadie? konkretizuj...
člen
Profil *
Ešte pár restov:
1) nedávaj e-mail spôsobom niečo(zavináč)niečo(bodka)sk, nenávidím to z duše, najlepšie by bolo, keby si dal <a href="mailto:zaviancom@gmail.com">zaviancom@gmail.com</a>, to majú ľudia radi, keď klikneš a hneď ti vyskočí mailový klient
2) SEO = Search ENGINE OPTIMIZATION a nie Search EngineS OPTIMALIZATION
3) máš vôbec živnostný list?
člen
Profil *
Pozadie, napríklad by sa hodilo akožeže je ten notes na stole, drevené pozadie, nejaká taká vzorka ;)
amon
Profil
je mi jedno co ludia zduse nemaju radi. dolezite je ze mi nebude chodit 300spamov denne. len uplny idiot(neuraz sa) by svoj mail na stranke zverejnil ako text, a este k tomu aj ako priamy odkaz. predtým som to mal zabezpecene cez JS, IMG, PHP a CSS zaroven, ale potom som to zjednodusil na IMG..potom to strasne dlho nacitavalo...

ako teda to pozadie?
amon
Profil
sory, neskoro...

nie, myslim ze takto je to lepsie... to drevo by to zneprehladnilo...
imploder
Profil
nedávaj e-mail spôsobom niečo(zavináč)niečo(bodka)sk, nenávidím to z duše, najlepšie by bolo, keby si dal /* -- skryto před roboty -- */, to majú ľudia radi, keď klikneš a hneď ti vyskočí mailový klient
Jo a taky to mají rádi spamovací roboti.
EDIT: ono je to dneska už asi víceméně jedno, kdejaký virus může vykrást něčí adresář a najít tam tvoji adresu
http://latrine.dgx.cz/experiment-s-maskovanim-e-mailu-pred-roboty/
amon
Profil
rád by som doticnych poprosil, aby zmenili svoje prispevky, a tam, kde je moj mail so @ nech napisu (zavinac). dakujem. aj sem uz chodia roboti, a ja zduse neznasam spam.
amon
Profil
čiže člen,imploder, nahradte @ v mojej adrese (zaviancom). dakujem
člen
Profil *
1) spamové filtre existujú, konkrétne google, od ktorého máš e-mail má najlepší, ani jeden spam mi ešte neprešiel cez filter, všetky si pekne oddychujú v zložke SPAM :)
2) môžeš si nastaviť v HTACCESS asntispam nastavenie

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} Wget [OR]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} CherryPickerSE [OR]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} CherryPickerElite [OR]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} EmailCollector [OR]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} EmailSiphon [OR]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} EmailWolf [OR]
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ExtractorPro
RewriteRule ^.*$ sem-napis-kam-sa-ma-robot-presmerovat [L]

3) nie, to drevo by to nezneprehľadnilo, práve naopak, je to príliš biele a prázdne, naviac to ťahá oči
amon
Profil
to mi je jedno, ake antispamy existuju, hlavne mam v tejto chvili plne pravo ta dorazne poziadat aby si okamzite zmazal zavinac z toho prispevku.
člen
Profil *
Nemôžem si editovať posty, nie som registrovaný
imploder
Profil
člen
spam ve schránce prostě není žádoucí a filtry můžou odfiltrovat i nespamy a jak to překročí únosnou míru tak nezbývá než si založit novou schránku - to zase vadí lidem, jsou zvyklí na tu starou
- takže, když to jde, spamu se raději vyhnout
člen
Profil *
To je pravda, ale toto je diskusia o hodnotení stránky, nie téma antispam filtre, takže by sme túto tému mali uzavrieť a vrátiť sa naspäť k designu.

amon
Tak opravíš si už to SEO?
Ešte raz upozorňujem:
SEO = Search ENGINE OPTIMIZATION a nie Search EngineS OPTIMALIZATION
imploder
Profil
amon
aj sem uz chodia roboti, a ja zduse neznasam spam
Naopak, tady na hojně navštěvovanou a prolinkovanou diskusi chodí roboti velice často. Google sem chodí každý den, spamoví roboti se asi budou chovat podobně.
amon
Profil
člen
ok, sory, prosim nejakeho moderatora, aby zmazal alebo upravil v tejto teme prispevok #6, z dovodou uvedenych v prispevku #11.
dakujem.

a prosim, nevenujme sa spamu, ale webu, navrhom na zmeny, a hlavne by som chcel poprosit nazor na kod. dik.
Jimmy Hayek
Profil
amon
Ty máš pocit, že spamboti jsou tak hloupí, že nedokáží zaměnit například (zavináč) za @?
A navíc; zde ti nebylo proti srsti napsat mail? http://css-templates.ic.cz/

k webu:
1) Ty kroužky jsou rozmazané.
2) Freelance XHTML CSS kodér - příliš malé písmo.
3) Příliš velký margin nadpisů od textu.
4) Zvětši line-height.
5) Slovensky se píše Cenník? U nás v ČR teda píšeme Ceník...
amon
Profil
člen #17

SEO si opravim,ked budem mat cas...
člen
Profil *
Jimmy Hayek
Áno, u nás sa píše cenník.
amon
Profil
Jimmy Hayek
1) viem, zial, lepsie spravit neviem. niesom designer...
2) zámer
3) súhlasím, opravím
4) detto
5) SK-CeNNík

css-templates.ic.cz - je, diki, vtedy ked ta stranka vznikala som take problemy nemal, opravim. diki.

ALL
mohol by som poprosit nazor na kod? design sme uz myslim poriesili....
Railbot
Profil
Uvádíš, že ceny jsou s DPH. Ty jsi plátce DPH? Máš ŽL?
Str4wberry
Profil
Valid HTML 4.01 | CSS 2.1 | RSS 2.0
1. K čemu tam máš tyto odkazy? A proč mají „onclick="return !window.open(this.href);"“?

Rovnaký vzhľad v najpoužívanejších prehliadačoch
2. Proč je v Opeře jiný font než ve Firefoxu?

(X)HTML kód podľa štandardov W3C
3. Proč je trojka psaná horním indexem?
4. Zdá se mi, že úplně ne.

Kontakt.
5. Jelikož je na něm accesskey, doplň title, aby v Opeře k této klávese bylo připsáno například „Kontakt“, a ne adresa. Zároveň bych se nebál odkaz na kontakt zahrnout do menu.

6. Ke kódu mám jen subjektivní názor, a to ten, že bych nepsal zbytečně koncové značky </li>, </td> a jiné.

7. E-mail (v současné podobě — tj. mrňavý obrázek) bych snad raději odebral. A před dvojtečkami některých položek kontaktů přebývají mezery.

8. Kontaktní formulář je mimořádně hloupý. Nejen-že mně neřekne, kde a jakou chybu jsem ve vyplňování udělal, ale dokonce mi i veškerý obsah, zdá se, smaže. A ještě něco — možná bych ten antispam raději řešil stejně jako zde na DJPW.
amon
Profil
Str4wberry
1. pozostatok z doby, ked to bolo este XHTML...
2. vo vsetkych by mala byt verdana, mozno ju tvoj FF nepodporuje, neviem, u mna vsetko OK
4. ano, cz validator tam chce aj jazyk stylov a skriptov, viem, ja pouzivam .org
5. diki, tiez opravim
6. toto neuznavam...
7. necham ho tam, opravim

mohol by si prosim opravit ten prispevok #6? dovod: #11
amon
Profil
Str4wberry
sory, nevsimol som si to...diki
člen
Profil *
amon
Aj ja by som chcel vedieť či máš živnostenský list?
Miloš
Profil
Taky se vmísím do debaty o bodce a zavináči – opravdu to působí hloupě (ještě hloupější je snad na českém/slovenském webu anglické DOT a AT, to je vysloveně trapné).
Sám se vlastním e-mailem nijak netajím, mám ho (nejen tady) ve svém profilu, e-mail mám několik let pořád stejný a až na zřídkavě se objevující vlny nějakých konkrétních sra… (ehm, kakaček) mi nechodí spam takřka vůbec (2 nebo 3 kousky do týdne v průměru).

Domnívám se, že pokud danou stránku nějaký spambot navštíví, nedá mu zas takovou práci [tečko-zavináče] rozlousknout, ale běžného uživatele to obtěžuje.
Je to jako s tvorbou nových zákonů a vyhlášek – protože je policie neschopná vyčistit centrum Prahy od smrdících a somrujících bezďáků, zakáže se na veřejnosti pít alkohol a za odhození žvejkačky je 30 kolíků. Místo aby byl vymáhán nějaký platný zákon, vymyslí se další, který postihne jen tu slušnější část lidí.

Pokud jde o klikatelnost e-mailu, někdo to rád (navázanost na e-mailového klienta), jiný to nesnáší.
Rozumným kompromisem je třeba klikatelný + JS klikátko na zkopírování do schránky.

A konečně viz imploderem zmíněný odkaz http://latrine.dgx.cz/experiment-s-maskovanim-e-mailu-pred-roboty

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0