Autor Zpráva
Niky
Profil *
Ahoj, jsou to moje první stránky s použitím css.
Zatím nejsou ještě zdaleka hotové, ale layout už te prakticky hotov.
Jistě na stránkách najdete několik nedostatků, z nichž některých si jsme plně vědomá ale ještě jsme ne nedokázala vyřešit.
Jsou to tyto:
- IE - odkaz, u kterého mám více slov, mi zalamoval nové slovo na nový řádek (musela jsem to vyřešit pomocí "vynucené mezery"
- pomalejší načítání v Opeře a FF než v iE
- iframe - ano či ne? Zatím je to to nejlepší, co jsem mohla udělat, neboť php neovládm
- písmo - ač mám pro body definované písmo, ne vždy to odpovídá. budu to msuet vyřešit pomocí hromadné deklarace
- problém s obtékáním - obsah se mi zbrazoval pod levýmsloupce, kde je menu. vyřešilo se to až poté, co jsem výrazně zmenšila šířku obsahu a iframu v něm (IE holt jinak počítá)
- blueform - pozatí formuláře v KOntaktu má být růhledné, ale pochpil to jen iE, takže s tím nědo ještě udělám

No, tak to by bylo asi tak vše.
Už mohu jen dodat, že fungují jen některé odkazy prozatím (úvod, standard TD, fotogalerie, kontakt, odkazy, návštěvní kniha.

Budu ráda za vaše názory, přijmu jakoukoli kritiku (bude-li dobře odůvodněná).

Zde je odkaz: www.gym4.euweb.cz (prapodivná adresa, neřešte. původně jsem na ní měla uloženou svojí seminární práci)
Tomasds
Profil
Niky
Jak moc to budeš chtít zaobalit? Nebude to příjemná informace.

Konkrétně to, co bije do očí nejvíc.
1. pohyblivý text - pryč s ním
2. animované vlajky - zrušit animaci a zmenšit na půlku
3. animovaná kniha s brkem .. zrušit animaci a nahradit normálním neanimovaným textem
4. hover v menu - psí packa - text položek nepříjemně odskakuje
5. barva textu v menu neladí se zbytkem barev
6. nevím jak máš udělanou výšku, ale vypadá to, že to je natvrdo
7. zde bude datum a cas - doporučuji zrušit hlášku a na datum i čas zapomenout

ke kódu:
8. iframe ne, php
9. css patří do externího souboru
10. když už tam css je, proč máš dole toto?
<p style="font-family: Monotype Corsiva, Times New Roman; font-style: italic; font-size:14pt">


Ještě k celkovému dojmu - pohybuješ se trochu po internetu? Víš jak vypadají moderní weby? Máš pocit, že tvůj web vypadá moderně? Já myslím že ne. Jestli to nevidíš, tak nevím. Umíš udělat batikované pozadí, čáru plnou, tečkovanou, silnou .. ale máš pocit, že toto nějak koresponduje s tématem - tibetská doga?
Můžeš se naučit weby programovat a kódovat, ale navrhovat design je myslím ve tvém případě ztracený čas, promiň.
Niky
Profil *
- psi packa - no problem, muzu to udelat tak, aby to "nepříjemně" neodskakovalo. Jenže, to pak budu muset odsat vše, co v tom sloupci mám, takže budu mít míň prostoru na šířku.
- vlajky, knha - budiž, můžu to dát neanimované. pohylivý txt tam nemám napevno. ty vlajky už takhle velké byly.
- zde bude datum a čas - tam bude java script:-P (ještějsem si ho ve skriptové knihovně nenašla)
- barva textu neadí s ostatním - odkazy přece bývají barevně odlišené, proto. když třeba pak uprostřed textu bude odkaz, jak to čtenář pozná, když nebude barevně odlišen? proto ta odlišná barva.
- ifrae není definitivním řešením, ale je to lepší než iframy či tabulkový layout. Php ještě fakt neovládám.
- css vím, že patří do externího odkazu, ale vzhledem k tomu, že v těch stránkách každou chvíli něc upravuju, tak je lepší mít to css tam, kde mám. do externího souboru to dám, až budou stránky hotové.
- proč mám css dole? protože ač mám v body pomocí css nadefinované písmo, tak ne všechen text se podle toho řídí, zkrátka a dobře, budu muset udělat hromadnou deklaraci. Ale na to jsem neměla ještě čas.
- výška (ať už čehokoli, cos měl na mysli), není udělaná natvrdo. Body se mi má vzětšovat a zmenšovat tak, aby se přizpůspbila obsahu. Předpokládám, že ses na stránky nedíval v IE, protže ten to chápe, Opera a FF ne. Iframe nemá povolené rolování (je stupidní mít dva scrollbary - jeden u iframu, jeden u cleých stránek - tak jsem použila java, který mi ten iframe roztahuje podle toho, jaký je v něm obsah)

Jak vypadá moderní design vím. A když jsem koukala, jakou bych si popřípadě mohla stáhnout šablonu pro ty své stránky, tak aybch pravdu řekla, nic semi nelíbilo. Ale můžu tě uklidnit, ostatní, co mají stránky o TD by u tebe neprošly o moc líp, protože nemají moderní design a většinou mají tabulkový layout či iframy.
Chápu, že se ti nelíbí. Ty sám jistě umíš udělat něco mnhem lepšího, ale když jsem začátečník, nemůžeš ode mně chtít špičkové výkony hned zazačátku.

Ale i tak díky za zhodnocení. Koneckonců, prot jsem sem ten odkz šoupla, abych s vyslechla vaše názory.
Tomasds
Profil
Ty sám jistě umíš udělat něco mnhem lepšího, ale když jsem začátečník, nemůžeš ode mně chtít špičkové výkony hned zazačátku.

To je klasický omyl. Umím napsat lepší kód, navrhnout lepší design neumím. Ale vím co a proč se mně nelíbí (a je to věc názoru) a co a proč je prostě principielně špatně a tady v diskusi to potvrdí 9 lidí z 10. Příklad: zkus si tady v diskusi hledat "pohyblivý text" nebo "datum a čas"

Ještě jsem zapomněl napsat že počitadlo návštěv a 1 online návštěvníka nezajímá.
blackjoker
Profil
Tak už prvního výtvoru se snad můžou přimhouřit oči a říct, že to vlastně není zas tak strašné. Což v samé podstatě není až na ty drobnosti.
- Na webu, kde jde převážně o text a další obsah, tak by nemělo být nic animovaného nebo pohybujícího se
- Datum a čas jsou pro návštěvníka zbytečný komfort už jen, protože hodně lidí nosí hodinky a ještě dole vpravo na monitoru hodiny jsou. Pokud tedy nechceš použít hodiny s tibetským časem tak je můžeš s klidnou hlavou vypustit.
-Iframe není to nejlepší co si mohla udělat to už snad je lepší i vytvářet každou stránku samostatně. Jinak tohle je asi nejsnažší věc s php. Vlastně totiž stačí pouze vkládat části stránek
<? include "menu.php"; ?>
atd (když tak hledej návodů je halda).
- Pozadí, které jsi použila zhoršuje čitelnost textu to je asi hlavní důvod proč ho změnit. To, že nesouvisí nijak s tématem je ještě je ošklivé to jsou další důvody.
- Barva textu by měla být odlišná ale zároveň ladit s ostatními barvami.
Niky
Profil *
blackjoker

PHP se hodlá mnaučit. Našla jsem tu už jeden návod, tak ho vyzkuším. Je to tento: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=74 664
Pozadí nejspíš vyměním, pokud nepozměním vzhled celkově, jen to musím vysvětlit tátovi a bráchovi, kterým se líbí toto, ale já už mám trochu jiné předtavy...
písmo, snažila sjem se ho udělat takvé, ayb to vypadalo jako bych psala jednou černý inkoustm a jednou modrým inkoustem. takhle sem se to snažila udělat. odkazy jsme chtěla barvně odlišit od normálního textu, protože je to podle mně lepší, než ho mít jen podtržený.

PS: můžu bezpečně úoužít tento návod, na nějž jsme dala odkaz?
člen
Profil
Pozri radšej http://polopate.jakpsatweb.cz
Mistr
Profil
Niky
Ještě doplním kolegy v poznámkách k předloženému webu:
(1) Chybou je neustále totožný titulek stránky (tag TITLE v části HEAD).
(2) Nepodtrhávej nic jiného než jsou odkazy. Čtenáře tím jen mateš. Podtržení je vyhrazeno odkazům.
(3) Stránky obohať a osvěž obrázky. Vím, jsou v sekci Fotogalerie, jenže je přínosnější okořenit fotografiemi i jiné stránky. Zvýšíš tím jejich atraktivitu.
(4) Proč jsou hodnoty počítadla vypsány pod sebou? Je tam totiž:


a nikoliv, když už, toto:

(5) K poznámce o pacičkách u menu bych jen doplnil, že jejich zakomponování není špatné. Jen bych se přikláněl k jinému řešení. K tomu, aby pacičku měly všechny položky menu. A ta položka, která je vybrána se bude odlišovat od ostatních jiným způsobem. Jakým? Třeba jinak zbarvenou pacičkou. Nebo jinak podbarvenou. Pacičkou převrácenou kolem její svislé osy... i když to by asi nebylo příliš výrazné.
Niky
Profil *
(4) Proč jsou hodnoty počítadla vypsány pod sebou? Je tam totiž:
a nikoliv, když už, toto:

No, v to je právě ten problém. IE mi to zalamuje pod sebe a já nevím, proč vlastně. Ani Opera, ani firefox mi to nezalamuje. Nicméně, problém byl i u menu. Mezi aslovy nesměla být mezera, ale "vynucená mezera", protože jinak se mi i jednotlivá slova zalamovala pod sebe.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: