Autor Zpráva
chil
Profil
ahoja hoj vsem, muzete mi prosim i vy rict neco k mojemu poslednimu vytvoru, kondorovi? ;)

http://www.kondorvp.com

predem dekuji za jakoukoliv pomoc a nazor at se dari ja chil! :)
Smokie
Profil
Hele tak tohle se mi docela hodně líbí. Je to reprezentativní, hned je poznat o čem stránka je (logo, slogan ). Jen by se mi líbil nějaký elegantní hover u těch tlačítek. A možná ještě to odeslat kondorovi bych změnil na něco trochu profesionálnějšího ;-)
Nox
Profil
Není zlé

Jaký je smysl těch čar na boku?
Lepší kontrast na řadě míst by to chtělo
Reference mě přijdou, že se na ně dá kliknout, ale nedá
Kontakt by mohl být udělaný pečlivěji
Zlepšit odstupy elementů na řadě míst
Ikony měříků bych vyhodil, pokud je to v souladu s licencí...ikdyž vyhodil bych je i tak a dal si tam google analytics
To, že jde do boxu v kontaktech kliknout, člověka napadne jen těžko...
Miloš
Profil
Někde je nějaký zádrhel, protože stránka se opticky tváří jako načtená, ale pořád není – přenáším data z www.kondorwp.com

Je to neotřelé, zajímavé a vůbec mi to nepřipadá špatné. Hádám pochvala ;-)

Ale i výtky by se našly:
— Postrádám ale hover na odkazech a v menu.
— Bílý text je občas vinou pozadí špatně čitelný
— Obrázkové odkazy? Proč ne (aspoň ty alty kdyby byly!).
— Ke kódu se nebudu blíž vyjadřovat; je to prehistorická ošklivka.
člen
Profil
1. horizontálne čiary po stranách preč
2. tá modrá je nepekná, pretože je jej veľa
3. tie "tlačidlá" na modrom pozadí sa mi strácajú (či vlastne len tlačidlo Odeslat kondorovi) a sú nemoderné a nepekné
4. OMG!!! Tabuľkový layout a toto: <body topmargin="0" leftmargin="0" bottommargin="0" rightmargin="0" bgcolor="#001D44" background="images/back.gif" style="background-repeat: repeat-x"> no fuj!
5. To sa mi zdá, alebo tam nemáš deklarovaný typ html?!
6. Obrázky bez altov
7. jujda! scripty! Ty, chlapec, zabíjaš aj posledné zrnko sémantiky, ktorú ten kód mal...
Miloš
Profil
člen
5. To sa mi zdá, alebo tam nemáš deklarovaný typ html?!
No a co? Komu to vadí? Validátoru? Prohlížečům je to u zadnice a návštěvníkům (pokud se nevrtají v kódu) taktéž.

člen
Ty, chlapec, zabíjaš aj posledné zrnko sémantiky, ktorú ten kód mal
Třeba neví, co to sémantika je.
člen
Profil
No a co? Komu to vadí? Validátoru? Prohlížečům je to u zadnice a návštěvníkům (pokud se nevrtají v kódu) taktéž.
Som proste puntičkár :))
shaggy
Profil
člen
o akých "skriptoch, ktoré zabíjajú sémantiku" hovoríš? Ja som si nič také na tej stránke nevšimol, tak by si nám to mohol ozrejmiť.

chil
som trochu chorý a keď som otvoril tú stránku, tak som čítal "do výšek s kondomem". Bolo mi to divné, ale v dnešnej dobe sa nečudujem už ničomu.
člen
Profil
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
<!--document.write ('<a href="http://www.netagent.cz" target="_top"><img src="http://www.netagent.cz/agent.php?id=19037&ur='+escape(document.re ferrer)+'&rw='+escape(window.screen.width)+'&rh='+escape(window.screen .height)+'&cd='+escape(window.screen.colorDepth)+'&pt='+escape(documen t.title)+'&lc='+escape(document.location)+'" width="1" height="1" border="0" alt="NetAgent" /></a>');
//--></script></a><noscript><a href="http://www.netagent.cz" target="_top"><img src="http://www.netagent.cz/agent.php?id=19037" border="0" alt="NetAgent" width="1" height="1" /></a></noscript><script src="http://c1.navrcholu.cz/code?site=121422;t=lb14" type="text/javascript"></script><noscript><div><a href="http://navrcholu.cz/"><img src="http://c1.navrcholu.cz/hit?site=121422;t=lb14;ref=;jss=0" width="14" height="14" alt="NAVRCHOLU.cz" style="border:none" /></a></div></noscript><a href="http://www.toplist.cz/" target="_top"><img src="http://toplist.cz/count.asp?id=862645" alt="TOPlist" border="0" width="1" height="1"></a><a href="http://www.toplist.sk/" target="_top"><img src="http://toplist.sk/count.asp?id=1104916" alt="TOPlist" border="0" width="1" height="1"></a><!-- Start of iTOP.cz Hit Code --><script type="text/javascript" language="javascript"><!--
sscr="null";sdep="null";sref=""+escape(document.referrer)
--></script><script type="text/javascript" language="javascript1.2"><!--
sscr=screen.width; btype=navigator.appName;
if (btype!="Netscape") { sdep=screen.colorDepth } else { sdep=screen.pixelDepth }
--></script><script type="text/javascript" language="javascript"><!--
function puthit(hstr) { document.write(hstr,"\n"); }
outdata="&sscr="+sscr+"&sdep="+sdep+"&sref="+sref;
puthit("<a href=\"http://www.itop.cz\" target=\"_blank\"><img src=\"http://sys.itop.cz/?id=9735&ht=0&dg=0"+outdata+"\" border=\"0\" width=\"1\" height=\"1\" alt=\"iTOP - Veřejný audit návštěvnosti stránek\" \/><\/a>");
--></script><noscript><a href="http://www.itop.cz" target="_blank"><img src="http://sys.itop.cz/?id=9735&ht=0&dg=0" alt="iTOP - Veřejný audit návštěvnosti stránek" width="1" height="1" border="0" /></a></noscript>


Nehovorím, že to je nesémantické(neviem, či to je nesémantické), ale veta „Ty, chlapec, zabíjaš aj posledné zrnko sémantiky, ktorú ten kód mal...
bolo konštatovanie po náhľade na stránku a vzťahuje sa na celú stránku, nie len na scripty. Ale uznaj, takéto niečo vložené inline, to sa predsa nerobí, aj keď sú to len počítadlá(naozaj neviem, načo potrebuje toľko počítadiel).
chil
Profil
dekuji vam panove za vsechny nazory. to ze je obcas text spatne kontrastni vim, ale co s tim? :) dat pod text ctverecek nebo neake odstiny je preplesk ;) svisle linky po stranach jsou tam kvuli zvyrazneni vysky, cely ten web je delany uzky a aby byl vysoky, kdyz uz vyskove prace. a co se tyce pocitadel tak ty maji svuj smysl, ty tam nejsou jenom tak omylem ;) o semantice doopravdy moc nevim, ale s tim doctype je to myslim stejna prehistorie jak s tabulkama :) ja zel nejsu programmer abych se paral s divama tak sem to za pul hodiny smykl v tabulkach, mmch ve vyhledavacich sou na prvnich mistech tolikrat tak odporne kody az byste se divili :) myslim ze vyhledavace do not care ;) at se dari a diky za nazory, uvidime jak se bude darit strance v se ja chil! :)
RockFire
Profil
Když budete chtít, rád vám web překóduji do čistého kódu (Jen ten formulář si budete muset dodělat, páš sice ovládám funkci mail(), ale vy tam máte i js a to jde již mimo mě :-)

Kontakt: volf.rf@gmail.com

Jinak ty čárky snazorňující výsku jsou s prominutím pitomost. Když už, tak je dát jen nalevo a dát k nim čísla, poté možná...
Miloš
Profil
chil
s tim doctype je to myslim stejna prehistorie jak s tabulkama :)

Ne tak úplně – Doctype (resp. jeho absence) slouží k přepínání vykreslovacích režimů: http://www.jakpsatweb.cz/css/mody-prohlizecu.html

ja zel nejsu programmer abych se paral s divama
Tvorba webu (HTML/CSS) není programování.
A jinak http://www.jakpsatweb.cz/clanky/tabulkovy-layout-nezrychlite.html, http://www.jakpsatweb.cz/css/css-design-position.html a http://css.interval.cz/layouty/.
člen
Profil
a co se tyce pocitadel tak ty maji svuj smysl, ty tam nejsou jenom tak omylem
To mi došlo, predsa ich tam niekto musel dať, až taký sprostý nie som :)

to ze je obcas text spatne kontrastni vim, ale co s tim?
No asi spraviť ho dobre kontrastným :)

svisle linky po stranach jsou tam kvuli zvyrazneni vysky
Svislé?! Snáď horizontálne, svislé | a horizontální _ nám vadia tie horizontálne. To, že sú na zvýraznenie výšky by ma vôbec nenapadlo, skôr mi vadia.

ale s tim doctype je to myslim stejna prehistorie jak s tabulkama
Nechápem význam tejto vety. Že, akože uvádzať doctype je nemoderné či čo? Ako už písal Miloš, uvádzať ho je dôležité kvôli režimom prehliadavačov.

ja zel nejsu programmer abych se paral s divama tak sem to za pul hodiny smykl v tabulkach
Ako už hovoril Miloš, stránky sa neprogramujú. Navyše aj cez CSS sa do dá "zmáknout" za pol hodinky.
joe
Profil
chil
Je to celkem dobré, jen dej pryč ty čárečky po straně, jsou moc kontrastní a odtahují pozornost. Posunul bych stránku od shora tak o 50px a o to samý dole odsadil a udělal kulatý rohy s podobně velkym poloměrem jako je u těch horních tlačítek.
Miloš
Profil
člen
Ako už písal Miloš, uvádzať ho je dôležité kvôli režimom prehliadavačov.
To je trochu dezinterpretace – já to myslel tak, že chci-li prohlížeče ve standardu, musím uvést příslušný Doctype (např. HTML 4.01 transitional s URL).
Naopak chci-li ji v quirku, buď uvedu patřičný Doctype (např. HTML 4.01 transitional bez URL), nebo ho neuvedu vůbec, ale to, že Doctype neuvedu, pak vadí jen validátoru, případně dogmatickým mlmoňům.
člen
Profil
Miloš
to je pravda, ale quirk niekedy blbne a ďalej default DOCTYPE je v IE HTML 2(teraz už neviem presne ktoré, tuším, že 2, možno 3, ale 4 to nebude), ale vo FF a pod. HTML 2 štandardy neexistujú, minimálne môžem použiť HTML 4(.01) a ako som sa sám presvedčil pred pár týždňami, niekedy je to rozdiel v zobrazovaní.
Miloš
Profil
člen
quirk niekedy blbne
Jak? Byl by příklad?

default DOCTYPE je v IE HTML 2(teraz už neviem presne ktoré, tuším, že 2, možno 3, ale 4 to nebude)
To jako že IE defaultně neumí zobrazit ty elementy, které přišly až se 4. verzí HTML? To je přece nesmysl.

…ale vo FF a pod. HTML 2 štandardy neexistujú, minimálne môžem použiť HTML 4(.01)“[/i]“
to znamená, že pokud napíšu stránku podle pravidel HTML 2, tak mi ji FF nezobrazí?

niekedy je to rozdiel v zobrazovaní
samozřejmě – quirk IE a quirk FF se mohou chovat vůči kódu odlišně. Ale jsou lidi, kteří píšou v quirku úmyslně a pak si tohle umějí ošetřit.
člen
Profil
No takto: napísal som stránku v quirk IE, v quirk FF sa, samozrejme, zobrazovala stránka ináč. Lenže, keď som stránke pridal doctype HTML4(.01), stránka bola celá rozhádzaná. Tak som skúšal a zistil som, že default má IE v quirk móde HTML 2. Tak som napísal doctype pre HTML 2, veď čo... Ale FF mi stále zobrazovala stránky rozhádzané, teda som musel napísať stránku znovu pre doctype, tentoraz pre xHTML(ktoré, mimochodom, zobrazuje tak isto, ako HTML 4). ďalej som robil na mojej stránke blbinky, nechtiac som posunul deklaráciu doctype o riadok, v IE 6 sa naštartoval quirk a ajhľa ho! Obrázky zmizli! A iba IE6, no dofrasa! Tak som hľadal, hľadal, čo to môže byť a našiel som, zmazal som ten riadok a hop, všetko v poriadku... Už som si to miznutie quirk obrázkov ošetril, prišiel som na chybu(mnou spravenú) v HTML, kvôli čomu to robilo. Pointa: stačí nepatrná chybička a môže sa stať niečo zlé- nedobré chybička, čo ale pri quirk móde vypnutom nevadí.
Práve, že IE v HTML 2 zobrazuje podľa môjho názoru krajšie, logickejšie a lepšie, nie že to nevie, on to vie, v tomto ho musím pochváliť(IE).
Str4wberry
Profil
K hodnocení chilovy stránky:
Vypadá to celkem zajímavě. Zkus si stránku zobrazit bez obrázků, postrádám hover v menu, postrádám faviconu. Nevím, co dál dodat. Ať se daří… :–)


Odpovídám členovi:
to je pravda, ale quirk niekedy blbne
Neřekl bych. Bude-li stránka v quirku, mám celkem velkou šanci, že bude ve všech Explorerech vypadat podobně. Nemyslíš tím spíš odlišné zobrazení (zejména vlivem odlišného box-modelu) v Exploreru a např. Firefoxu?

ďalej default DOCTYPE je v IE HTML 2
Nic takového v podstatě neexistuje. Prohlížečům je <!doctype> zřejmě pouze ke změně vykreslovacího režimu, rozhodně jeho nepřipsáním nezpůsobíš nefunkčnost značek z HTML 4.
Chamurappi
Profil
Reaguji na člena:
Nechápu, o čem to píšeš. Prohlížeče nepoužívají SGML parser, nezajímá je odkázaná DTD, nerozlišují verze. Pokud je stránka odladěná pro quirk, měla by v quirku zůstat. Deklarace <!doctype> je přežitek, který by za pár let zanikl, kdyby ho prohlížeče nepoužívali jako přepínač režimů. Režimy jsou cca dva — standardní a quirk. Určitá množina <!doctypů> spouští standardní, určitá spouští quirk. Nějaké verzování do toho netahej.
člen
Profil
Str4wberry
Nehovorím o nefunkčnosti značiek z HTML 4, ale o inom zobrazení CSS v HTML 2.

Ale no dobre, už to nechajme. Aj tak neviem, čo je SGML parser :P
Chamurappi
Profil
Reaguji na člena:
CSS se kamarádí s HTML až od verze 4, když už potřebuješ ta čísla.
Máš-li nějaké teoretické otázky, založ nové vlákno. Nezapleveluj toto, prosím.

(Zkusím tuto diskusi zítra přesunout.)
člen
Profil
Chamurappi
Takže, akože som tým deklarovaním HTML 2 vyvolal iba quirk mód v prehliadačoch? Jejda, to som netušil, sry.
Dobre, už som ticho.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: