Autor Zpráva
cwoq.
Profil *
Zajímala by mě vaše kritika na stránky www.outsiders.ic.cz (co by se dalo změnit ve zdrojáku, design, optimalizace...)
weckho
Profil
Mě se to líbí, akorát ti chybí patička a proč používáš tabulkovej layout?
cwoq.
Profil *
Patička by tam mohla být, ale myslim že to neni nutnost, ale je pravda že bych to mohl předělat na css pozicování.
weckho
Profil
No úplná nutnost to není, ale mohl by v ní být kontakt např na webmastra. No koukám že máš podpis v hlavičce, ale mohl bys z toho udělat odkaz buď na tvůj mail nebo na tvůj homepage. Potom sem si ještě všiml, že máš dvoujazyčný menu... to se moc nedělá, vypadá to trochu amatérsky. Jinak nevím jestli to byl záměr nebo ne, ale pokaždý, když přejdeš do jiné sekce, tak proběhne znovu flash animace v hlavičce. Jestli to nebyl záměr, tak udělej ten obsah těch stránek dynamicky generovanej, jestli umíš PHP.
Anonymní
Profil *
Tlačíta Home a Guest book by česky mohli být a asi to tak i změnim, ale myslim že slovo download se dá použít běžně a na stránkách s českým textem. Dát odkaz na podpis je taky dobrej nápad, jinak to že se znovu přehrává logo při načítání nových stránek nebyl ani moc záměr, spíš jsem nad tím moc nepřemýšlel, ale časem to asi upravim
cwoq
Profil
Tak jsem to předělala na css p, ale mám jeden problém s levým sloupcem na kterym jsou hlavní odkazy. V IE se totiž vykreslí jeho 100% výška až po najetí na odkazy, přitom v FF se to normálně vykreslí při načtení stránky. Zkoušel jsem nastavit tabulce 100% výšku, ale to stále zobrazuje jenom jako výška okna.
Nevíte jak by se to dalo řešit?
AMD
Profil
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="700" class="nadpis2">
Proč nedáš do CSS všechno ? :)
cwoq
Profil
No jo border="0" a width="700" bych mohl zapsat do css jako border-style: none a width: 700px a ještě bych tam přidal pozadí (background-image: url("images/nadpis.jpg");)
Stejně tak můžu upravit <td background="images/nadpis.jpg" align="center" valign="middle" class="nadpis">
dík za upozornění
Noira
Profil *
Vyhnula bych se slovu "zde" pro odkaz. Je to trapný.
cwoq
Profil
takže tady? :)
Noira
Profil *
Ne ne ne. přečti se jakoukoliv knížku o webdesignu pro začátečníky.
Napiš tam:
....proběhl náš *první zápas* (=to je odkazem). že je to odkaz je graficky patrný a vypadá to daleko míň křečovitě. To samý *kniha návštěv* má být textem odkazu.
Když na to budeš pamatovat, naučíš se psát mnohem elegantněji.
cwoq
Profil
knížku o webdesignu pro začátečníky
nevim jestli bych se to tam dověděl, spíš nějaký základy psaní na webu...
máš pravdu, takhle je to asi určitě lepší :)
AMD
Profil
taky můžeš dát do CSS:
table {

border: 0px;
}
a pak nemusíš do kódu psát border="0" ... jen kdybys ho tam pak někde chtěl :)
cwoq
Profil
Zajímavý to když udělám tak se v IE změní vzhled tabulek jako předtim v FF a v FF se to trochu podělá (okraje jsou černý a okraj celý tabulky neni vidět vůbec ...)
cwoq
Profil
Leda že byhc to napsal takhle:

table {
border: 0px;
border-color: cc6600;
}

a tabulky kde ten border chci bych měl takhle:

<table cellpadding="0" cellspacing="1" border="1" style="border-collapse: collapse; border: 1px solid #cc6600;" bordercolor="#CC6600">
cwoq
Profil
Kdyby se ten styl (="border-collapse: collapse; border: 1px solid #cc6600;") dal do css třídy bylo by to asi lepší to takhle udělat, ale pořád mě nejvíc deptá ten levej sloupec
AMD
Profil
a tabulky kde ten border chci bych měl takhle:

<table cellpadding="0" cellspacing="1" border="1" style="border-collapse: collapse; border: 1px solid #cc6600;" bordercolor="#CC6600">


spíš:
<table cellpadding="0" cellspacing="1" style="border-collapse: collapse; border: 1px solid #cc6600;">
ani #cc6600 bys tam nemusel dávat, když už to máš u table... myslím, že i tak by to bylo validní.
cwoq
Profil
Právě že ne... kvůli IE je nutný, aby tam to bordercolor="#CC6600" bylo, ten tam totiž díky svojí demenci zobrazuje uvniř tabulky bílý okraje buňek.
AMD
Profil
LOL, tak to jo, sorry za blud :D
cwoq
Profil
Trochu jsem předělal vnitřek, skoro úplně celý. Snažil jsem se zdroják co nejvíc zkrátit a zpřehlednit. Odstranil jsem asi 80% všech tabulek, který byly zbytečný, tak by mě zajímalo jak by se to dalo ještě víc zjednodušit nebo upravit nějaký nesmyslný věci.
Petr7
Profil *
logo se libi, ale staci se na to podivat v Opere. Leve menu je kratke a ty carky pod odkazama presahuji cca o 1px.
cwoq
Profil
Díky, chyby v Opeře jsem už skoro všechny upravil až na jednu a to že stránka není úplně přitisknutá ke spodku okna, jelikož nevim jak to vyřešit, protože Opera generuje úplně randomní kraviny a už sem kvůli ní musel do zdrojáku vepsat jinak zbytečný blbosti, tak sem to nechal tak ja k to je...
btw: to s těma borderma tabulek jsem vyřešil tak že jsem všem definoval: border-collapse:collapse; a pak na TD dát border:1px solid #cc6600;. Nevěděl jsem, že to takhle funguje, myslel sem, že se tam tim, že má každá buňka 1pixelovej border udělaj 2px bordry okolo všech buňek:) nechápu že mě to předtim nenapadlo.
MiŠ
Profil *
teda musim moc pochvalit design i css layout to uz tu bylo diskutovany ale presto
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0