Autor Zpráva
muza
Profil
Ahoj lidi,
mrkněte se mi to, jaký to na vás udělá dojem

www.volny.cz/statekhoratev

Diky
AnubiSeth
Profil
je to docela pěkné, akorat zmatené bych řekl... obsah bych udělal pomocí include z PHP, tabulky bych dal pryč a místo toho se pustil do CSS. Ne, že by to byla nutnost, já dřív byl taky zastáncem tabulek a framů, ale pomocí CSS 2.0 a XHTML se toho dá udělat velmi mnoho.
ke zdrojáku: máš tam 2x v hlavičce dokumentu <meta name="keywords" content="koně, jízdárna, ustájení, výcvik, vyjížďky, penzion, restaurace, ubytování"> ... stačí to jednou
Dále jsem našel v menu tohle:

<!--
<span id="menu5" onClick="showhide(menu5outline,menu5sign)"
style="cursor:hand; font-Family:Verdana; text-decoration:none; font-weight:900; font-size:12">
<font style="text-decoration:none">
<img id="menu5sign" src="closed.gif" valign="bottom" width="16" height="13">
</font>O virech [6]</span> <font color="red"><b>new</b></font> <br>
<span id="menu5outline" style="display:'none';font-family: Verdana;font-size: 10px">
&nbsp;&nbsp;&nbsp;<A HREF="http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=3517" TARGET="plocha_frame" title="Nebezpečné viry ?">Nebezpečné viry</A><BR>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;<A HREF="http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=3743" TARGET="plocha_frame" title="Trojan Myet - nový trojský kůň">Trojan Myet - nový ...</A><BR>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;<A HREF="http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=3817" TARGET="plocha_frame" title="Typot - Trojský kůň v Linuxu">Typot - Trojský kůň...</A><BR>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;<A HREF="viry/blaster.html" TARGET="plocha_frame" title="Vir Blaster - 8/2003">Vir Blaster - 8/2003...</A><BR>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;<A HREF="viry/pathbot.html" TARGET="plocha_frame" title="Vir Phatbot - 3/2004">Vir Phatbot - 3/2004...</A><BR>
&nbsp;&nbsp;&nbsp;<A HREF="http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=4801" TARGET="plocha_frame" title="Válka tvůrců virů pokračuje">Válka tvůrců vir...</A><BR>
-->

to bych smazal, je to něco úplně jinýho ne? a je to tam zbytečně bych řekl.
Dále stránka "naše koně" ... špatně se mi zobrazujou český znaky "š, ž". To samé u "ustájení koní", "jezdecký výcvik", "penzion", "3. třída ZŠ Sadská" a "víkendová sešlost"... a ta sešlost se mi dokonce otevře v novym okně...
izsak
Profil
Keďže server neposiela informácie o kódovaní dokumentu a používate neštandardné kódovanie windows-1250, je potrebné umiesť <meta> s kódovaním na každej stránke.
muza
Profil
Díky za meta o kódování opravím.
AnubiSeth
- zmatené jak? jako obsahově nebo ve zdrojáku?
- <meta name="keywords" je tam dvakrát, podruhé bez diakritiky, nevím jetli to je nutné
- menu jsem někde našel, asi na PES a moc jsem v tom nebádal :-)

až budu mít víc času tak to možná z těch frame předelám :-)


Děkuju za připomínky
muza
Profil
AnubiSeth - ještě jednou, jak include PHP? nechce to neco na servru?
Polaroid
Profil
Tak zaprvé: To pozadí je naprosto nepřípustné.
Zadruhý: Frami jsou naprosto prasácký.
Zatřetí: Menu-nechutně windowsácký.
Začtvrtý: ale máte váš web oněco lepší než: www.zs-reporyje.cz
AnubiSeth
Profil
muza: stačí, když ten server PHP umí... jinak to nepotřebuje nic navíc ... nebudete pracovat s databází, k čemu taky, jsou to jednoduché stránky...
uděláte si pomocí CSS beztabulkový layout jako je např. zde

odkazy dáte do levého sloupce a budou vypadat asi takto:
<a href="<?=$PHP_SELF?>?page=0">text odkazu 0</a>
<a href="<?=$PHP_SELF?>?page=1">text odkazu 1</a>


potom do třídy, která je určena pro box uprostřed dáte toto:
<?

switch ($_REQUEST['page']) {
case 0:
$file="cesta/nazev_souboru_0.php"; //může být i html atd.
break;
case 1:
$file="cesta/nazev_souboru_1.php"; //pokračuje dále, podle počtu odkazů
break;
default:
$file="cesta/nazev_souboru_0.php"; //soubor, který se načte při vstupu na stránky
}
include $file;
?>

potom uzavřete div toho prostředního boxu... levý můžete vynechat a patičku taky
uzavřete párové tagy těla a html a konec...

html a php soubory, které budete includovat, nesmí mít tagy <body></body>,<html></html> atd... jen samotný obsah, protože jinak by došlo k tomu, že vám to dokument předčasně uzavře a něco se vám nezobrazí...
Tomik
Profil
No, celkem pěkný, ale na to menu z win průzkumníka, bych okamžitě zapoměl a zbavit se framu není špatněj nápad.
AnubiSeth
Profil
Polaroid: :DDD hustej odkaz... autor asi neměl trochu soudnosti ;_))))
Tomik
Profil
Se divim, když si ta škola koupila doménu a předpokládám i hosting, tak proč nezaivestovala i do stránek. Moc pěkný :-D
AnubiSeth
Profil
tak jsem paní ředitelce napsal ;) uvidíme, jestli uspořádá ve škole soutěž... myslim, že i někdo z 1. třídy by to udělal líp než ten, co ty stránky dělal :D
Tomik
Profil
Asi taky napíšu, zajímavý, třeba v menu odkaz "chválíme" míří na nějakej wordovskej soubor, odkaz "žáci" míří na "petr.htm". Myslim, že webmaster tohohle webu je vážně profík, protože jestli se v tomhle vyzná, tak klobouk dolů :-D.
muza
Profil
Polaroid Ty seš fakt boží :-)

Tak zaprvé: To pozadí je naprosto nepřípustné. proč nepřípustné?
Zadruhý: Frami jsou naprosto prasácký. proč prasácký?
Zatřetí: Menu-nechutně windowsácký. proč nechutně windowsacký? když budu chtít mít menu ZX Spectrovský tak si pustím Spectrum, ale holt mám windowsy ;-)

AnubiSeth díky
Cirdan
Profil *
No co kazdy raz zacinal nie? :-))))))
Len mam pocit, ze ten kto to robil bol hodne, ale fakt hodne stary clovek s neskutocnou poruchou zraku. Na 17" monitore pri 1280*1024 som sa naskroloval do aleluja....
Anonymní
Profil *
Cirdan Nojo, třeba každý nemá monitor metr na metr s vysokým rozlišením, lidi od koní dávají peníze spíš do těch zvířat než do techniky ;-), ale dík, mrknu na to
Polaroid
Profil
to Muza: Přeber si to jak chceš!
JaySee
Profil *
Tak je to zajímavé, ale jsem strašný odpůrce rámců, tak rámce nebude komentovat. Jinak ty barvy moc nesedí (subjektivní názor). Na druhou stranu, kdo je dneska takovaj machr, aby si jen tak udělal perfektní web. Od toho jsou jiní. Chyby se pochopitelně najdou, větší či menší. Doporučuji rozšířit meta tagy, je jich skutečně spousta a pomůžou od různých problémů. Meta-description, keywords, author, copyright, apodob.
DoubleThink
Profil *
>Polaroid
Proč hned pálíš mosty?

>AnubiSeth
Kotroluj svůj slovník.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.