Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jake Buchar Profil |
#1 · Zasláno: 12. 12. 2008, 14:28:18 · Upravil/a: Jake Buchar
ahoj potreboval bych zhodnotit kod tohoto designu.design neni muj jen ten kod.
htel bych znat vase pripominky ohledne toho nakodovani.co by ste mi vytkli a co udelali jinak. Odkaz dik |
||
vydrus Profil |
#2 · Zasláno: 12. 12. 2008, 14:31:13 · Upravil/a: vydrus
Nejdřív se doporučuji poradit s validátorem nebo analyzátorem kódu.
|
||
Jake Buchar Profil |
#3 · Zasláno: 12. 12. 2008, 14:47:44
„Nejdřív se doporučuji poradit s validátorem nebo analyzátorem kódu.“
ja takoveto kontrolory nemam moc rad i kdyz urcite sou dobre ale nechapu proc mi to pise veci jako: ze tag <body></body> ma vypadat takto <body </body> teda pokud to dobre chapu a nevim co je spatneho na tomto <h1></h1> i kdyz je to neparove myslim si ze ani normalnimi HTML to neuskodi |
||
shaggy Profil |
#4 · Zasláno: 12. 12. 2008, 18:18:54
„ze tag <body></body> ma vypadat takto <body </body> “
nič také ti nepíše, skôr nerozumieš tomu, čo ti validátor hovorí. Konkrétne ide o to, že dokument deklaruješ ako HTML 4.01 a pritom používaš xhtml zápis. Odstráň si prebytočné lomítka a bude to OK. |
||
amon Profil |
#5 · Zasláno: 12. 12. 2008, 18:20:52
Jake Buchar
ehm, chces hodnutit kod..... ...ale cely kod neobsahuje nic viac ako: -> menu - zle pouzivas tag <menu>, on nahradza tag <ul>, takze si ul vykopni -> 7x DIV, uplne zbytocne.... -> jednoducho na tom neni co hodnotit, pretoze tam dokopi nic neni. |
||
Jake Buchar Profil |
#6 · Zasláno: 12. 12. 2008, 18:21:40 · Upravil/a: Jake Buchar
ok diky
a co bys mi doporucil me jako nekomu kdo chce zacit kodovat webdesign. |
||
SwimX Profil |
Jake Buchar
„kdo chce zacit kodovat webdesign“ Se bude muset hodně učit :) zbytečně - <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">; Div je blokový prvek - odkaz řádkový - todle nemůže být validní a nemělo by to fungovat (chytré prohlížeče pochopí, ale na to by ses neměl spoléhat) <a href="#"><div id="stredovrch"> </div></a> <menu> <ul> jedno nebo druhé - myslím že lexter mi radil abych používal ul - kvůli čtečce pro nevidomé lidi. <div id="navigace"> <menu> <ul> . . . </ul> </menu> </div> ostyluj rovnou seznam a neobaluj to zybtečně divem <link href="styles.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> - zruš / Zkus se na stránku podívat s vyplými obrázky, nebo bez css :) správný kodér to přispůsobíí co největšímu počtu ldií - těch co mají pomalý net, nebo mobil -> vypnou obrázky a csska hlavičku udělej klikací, ale jinak než <a><div>.. přidej odstavce, nadpisy ... HTML má tolik možných značek - používej je :) |
||
SwimX Profil |
#8 · Zasláno: 12. 12. 2008, 18:50:00
Jinak co se css týče:
color:aqua - doporučuji raději RGB zápis, todle nemusí nějkaý prohlížeč znát background-image: url("pozadi.jpg") - chybí středník display:block; - u divu nemá moc velký význam :) |
||
panther Profil |
#9 · Zasláno: 12. 12. 2008, 18:53:56
SwimX
„background-image: url("pozadi.jpg") - chybí středník “ pokud je to posledni vlastnost pro tento element, tak tam středník být nemusí. |
||
SwimX Profil |
#10 · Zasláno: 12. 12. 2008, 18:57:03
panther
To jsem si neuvědomil, ovšem moc to neuznávám, člověk pak něco přidá, a nemůže najít chybu, protože na ten středník zapomene.. |
||
DjDve Profil |
SwimX
Hele, já ten tag <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">; taky používám, je to jako reklama, když je PsPad zadarmo... |
||
panther Profil |
#12 · Zasláno: 12. 12. 2008, 19:20:26
SwimX
„To jsem si neuvědomil, ovšem moc to neuznávám, člověk pak něco přidá, a nemůže najít chybu, protože na ten středník zapomene..“ já neříkám, že to uznávám, ale jen, že to nemusí být chyba. DjDve „Hele, já ten tag <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">; taky používám, je to jako reklama, když je PsPad zadarmo...“ nikdo neříká, že se nemá používat nebo že je snad špatný. SwimX jen napsal, že je zbytečný a souhlasím s ním. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0