« 1 2 »
Autor Zpráva
Scumo
Profil
Ahoj, dnes jsem předělával kód i design.
- Začal jsem používat PHP
- Pokouším se uzpůsobit web podle toho co se píše zde
- Web je validní kromě sekce "Galerie"
- Seo zde
- Web je použitelný ve všech dostupných prohlížečích (snad), kromě MSIE 5 viz. odkaz

A tady máte odkaz na web.

- Prosím o hodnocení všeho (kod, design,...)

Dik
yFang
Profil
Scumo
Podtrhávej všechny odkazy v textu.
Jinak ta stránka je graficky i obsahově nezajímavá.
Scumo
Profil
yFang

... obsahově nezajímavá.
To že je obsahově nezajímavá je tam napsané, jen trochu jinak.
Podtrhávej všechny odkazy v textu.
A ktere odkazy v textu to jsou?
Miloš
Profil
<h1> a <h2> na úvodní stránce používá výchozí písmo prohlížeče, což znamená, že je definovaný font jen pro některé elementy. Doporučuji jeho definici obecně pro body.
A když jsem se podíval na další stránky, škoda slov.

Ikonky validity? Jakou mají vypovídací hodnotu? Že je web validní? A návštěvník se z toho má potento? Nepotento?

Řeči o „optimalizaci“ pro prohlížeče, rozlišení a blablabla bych taky vyhodil – mě zajímá jediné: Bude mi fungovat v mém prohlížeči? A jestliže ne, tak je mi ouplně šmafu, pro co všechno jsou ty stránky „optimalizované“.

„O mém počítači více zde
Tak pominu-li to neskutečné zde, kurzivu nepovažuji za dostatečné odlišení odkazu.
Máš nějaký závažný (ale opravdu závažný!) důvod, proč nepodtrháváš odkazy?

Pořád stejný <title> – proč?

Pokud mi chcete cokoli zdělit
tak se z toho zdělám, holt zdělání muší bejt…
Miloš
Profil
Scumo
Podtrhávej všechny odkazy v textu.
A ktere odkazy v textu to jsou?

Očividně všechny.
Scumo
Profil
Miloš
<h1> a <h2> na úvodní stránce používá výchozí písmo prohlížeče, což znamená, že je definovaný font jen pro některé elementy. Doporučuji jeho definici obecně pro body.
Opraveno

Řeči o „optimalizaci“ pro prohlížeče, rozlišení a blablabla bych taky vyhodil – mě zajímá jediné: Bude mi fungovat v mém prohlížeči? A jestliže ne, tak je mi ouplně šmafu, pro co všechno jsou ty stránky „optimalizované“.

Další co neumí číst, ach jo :-(

„O mém počítači více zde“
Tak pominu-li to neskutečné zde, kurzivu nepovažuji za dostatečné odlišení odkazu.
Máš nějaký závažný (ale opravdu závažný!) důvod, proč nepodtrháváš odkazy?

Opraveno

Pořád stejný <title> – proč?

Opraveno

„Pokud mi chcete cokoli zdělit“
tak se z toho zdělám, holt zdělání muší bejt…

opraveno
Miloš
Profil
Scumo
Další co neumí číst, ach jo :-(
?? Nechápu ??
Scumo
Profil
Web by měl být osobní, ale spíše je takoví testovací. Na co zrovna příjdu, to vyskouším, pořát měním vzhled a nic sem nenapíšu.
Asi jsem to nenapsal jasně.

To znamena ze obsah je naprosto k nicemu! a kdyz je testovaci, budou tam i Tech Info (proc ne ze? kdyz z toho webu lidi okamzite odejdou)
Scumo
Profil
Proste to je ukazka toho co dovedu, tak si tam snad dam i info o te webce smarja.
vydrus
Profil
<meta NAME="googlebot" CONTENT="Scumo">
<meta NAME="distribution" CONTENT="global">
<meta NAME="owner" CONTENT="scumo@email.cz">
<meta name="author" content="Jirka Bednář">
<meta NAME="webmaster" CONTENT="Scumo">


Velmi zajímavé.

Ty ikony jsou fakt hrozný. Nechceš si náhodou ty stránky vylepšit úplně?
Dranel
Profil
Scumo
Takže pár poznámek:

1. Změň hodnotu proměnné id alespoň na název stránky (dle výběru v menu), když už nepoužíváš mod_rewrite.
2. Položkám menu nedávej dooted border, nevypadá to (v tomto případě) dobře. Celkově bych ten hover vymyslel nějak jinak.
3. Drobečková navigace je v tomto případě zbytečná.
4. Procvič si gramatiku, přečti si něco o typografii a stylistice.
5. Návštěvníka nezajímá, jestli je web validní nebo ne. To slouží pouze a pouze pro lidi, kteří se v tomto oboru orientují. Tedy pro tebe jakožto kodéra. Mimochodem bacha na varování.
6. Ošest klikněte zde.
7. Bacha na předložky na koncích řádků (no nediv se, skus si zvětšit písmo).
8. Tlačítko „Obnovit“ je to nejhorší, co můžeš k formuláři dát. Uživatel omylem klikne a ejhle.
9. Neboj se zažitého „O mně“.
10. Pod šedý pás menu dej nějaký ten margarín.
11. Ty se ptáš nás, kde jsou u tebe na webu odkazy v textu? To je vtip? Tak dobře... mrkni třeba do galerie.
12. Koukám, že děláš airsoft. Jestli chceš pokecat přidej si mě na ICQ ;-)
13. SEO není nic, co by se dalo počítat na procenta. Ale o tom si už něco najdeš, když budeš chtít.
14. Veškerý kó piš malými písmeny.
15. Používej následující DOCTYPE, ať máš většinu prohlížečů ve standardním módu:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

16. Grafiky je tam pomálu. Né, co to plácám, vždyť grafika tam vůbec není. Takže snad je to vše, co jsem mohl zhodnotit.
17. Přejdi na kódování UTF-8, opravdu pak nemusíš nic řešit ;-)
18. Jinak celkově si přečti vlákno „Velikost hlavičky“.
19. Když máš externí CSS, nepiš inline.
20. Nauč se řádně odsazovat logické bloky kódu. Tedy že místo
<ul>
<li><a href="http://scumo.ic.cz/scumo/index.php">Úvod</a></li> 
<li><a href="http://scumo.ic.cz/scumo/index.php?id=2">Galerie</a></li> 
<li><a href="http://scumo.ic.cz/scumo/index.php?id=3">O Scumovi</a></li> 
<li><a href="http://scumo.ic.cz/scumo/index.php?id=4">Přátelé</a></li> 
<li style="border-right: 1px solid white;"><a href="http://scumo.ic.cz/scumo/index.php?id=10">Kontakt</a></li>
</ul>

napíšeš
<ul>
  <li><a href="http://scumo.ic.cz/scumo/">Úvod</a></li> 
  <li><a href="http://scumo.ic.cz/scumo/index.php?id=galerie">Galerie</a></li> 
  <li><a href="http://scumo.ic.cz/scumo/index.php?id=o-mne">O mně</a></li> 
  <li><a href="http://scumo.ic.cz/scumo/index.php?id=pratele">Přátelé</a></li> 
  <li><a href="http://scumo.ic.cz/scumo/index.php?id=kontakt">Kontakt</a></li>
</ul>
Dranel
Profil
Proboha teď koukám, jak jsem se rozepsal. To si hned někam uložím, abych to mohl použít na FAQ :D
Scumo
Profil
vydrus
Nechapu (to tam silene dlouho, uz ani netusim co s tim)

Dranel
Wow...

1. Změň hodnotu proměnné id alespoň na název stránky (dle výběru v menu), když už nepoužíváš mod_rewrite.
Dik, nechci

2. Položkám menu nedávej dooted border, nevypadá to (v tomto případě) dobře. Celkově bych ten hover vymyslel nějak jinak.
Nezmenim

3. Drobečková navigace je v tomto případě zbytečná.
?

5. Návštěvníka nezajímá, jestli je web validní nebo ne. To slouží pouze a pouze pro lidi, kteří se v tomto oboru orientují. Tedy pro tebe jakožto kodéra. Mimochodem bacha na varování.
Viz. vejš

8. Tlačítko „Obnovit“ je to nejhorší, co můžeš k formuláři dát. Uživatel omylem klikne a ejhle.
Opraveno

9. Neboj se zažitého „O mně“.
njn

10. Pod šedý pás menu dej nějaký ten margarín.
Bejvávalo

11. Ty se ptáš nás, kde jsou u tebe na webu odkazy v textu? To je vtip? Tak dobře... mrkni třeba do galerie.

Vyřešeno

12. Koukám, že děláš airsoft. Jestli chceš pokecat přidej si mě na ICQ ;-)
jasny!!!

13. SEO není nic, co by se dalo počítat na procenta. Ale o tom si už něco najdeš, když budeš chtít.
To sem tu resil, je to jen na okrasu

14. Veškerý kó piš malými písmeny.

wtf?

15. Používej následující DOCTYPE, ať máš většinu prohlížečů ve standardním módu:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

A to tem prohlizecum nejak vadi?


16. Grafiky je tam pomálu. Né, co to plácám, vždyť grafika tam vůbec není. Takže snad je to vše, co jsem mohl zhodnotit.
Nejsem webdesigner, jsem web coder


17. Přejdi na kódování UTF-8, opravdu pak nemusíš nic řešit ;-)

Ale já s isem nic neřešim ? Nechapu?!

19. Když máš externí CSS, nepiš inline.
Kde?


20. Nauč se řádně odsazovat logické bloky kódu. Tedy že místo
Viz vejš, ne diky.
Scumo
Profil
vydrus

Smaz moje jméno z META Autho a nahrad ho Scumo Axel !!!
Dranel
Profil
Scumo
?
Nacházíte se zde. Myslíš, že je to potřeba, když mi svítí aktivní položka menu?

Viz. vejš
Asi jsi chtěl napsat „Viz výše“:-)

wtf?
No jo, jak píšu. Kód malými písmeny. Jestliže píšeš v PSPadu, máš to pár kliknutí ;-)

A to tem prohlizecum nejak vadi?
http://www.googleforidiots.com -- neber si to osobně :-)

Nejsem webdesigner, jsem web coder
Taky jsem kodér, ale ty jsi chtěl zhodnotit design.

Kde?
No v tvým kódu, kde jinde.

Viz vejš, ne diky.
Holt když si někdo nedá poradit...
Scumo
Profil
Dranel
„?“
Nacházíte se zde. Myslíš, že je to potřeba, když mi svítí aktivní položka menu?

Ja sem asi slepej, ale..., ale aktivní položka mě nesvítí :-)

// Nezmením

„wtf?“
No jo, jak píšu. Kód malými písmeny. Jestliže píšeš v PSPadu, máš to pár kliknutí ;-)


A je v tom problem ze nejakej tag je malyma pismenama? A kde?


„A to tem prohlizecum nejak vadi?“
http://www.googleforidiots.com -- neber si to osobně :-)

Si delas prcu, ze? A klicove slovo? OMG!!

„Kde? “
No v tvým kódu, kde jinde.


Zase si tu nekdo hraje na pitomecka. A KDE V MIM KODU? Myslis v <li>? < tam to je nutny!
Scumo
Profil
Dranel
17. Přejdi na kódování UTF-8, opravdu pak nemusíš nic řešit ;-)

At zije wikipedi! Pochybuji ze na muj web prijde nejakej mongol.
yFang
Profil
Scumo
Si delas prcu, ze? A klicove slovo? OMG!!
Někdy stačí číst a trochu myslet: http://www.google.com/search?q=DOCTYPE+prohl%C3%AD%C5%BEe%C4%8D+ve+standardn%C3%ADm+m%C3%B3du
Jimmy Hayek
Profil
Scumo
Zase si tu nekdo hraje na pitomecka. A KDE V MIM KODU?
Vidíš. A já si myslel, že si na toho pitomecka hraješ ty.

Prosím o hodnocení všeho (kod, design,...)
Nejsem webdesigner, jsem web coder
To si nějak protiřečíš, ne?

Design se mi nelíbí, protože žádný nevidím. Zvětši margin u některých prvků. Dále zvětši samotný text i jeho line-height...

Tuto stránku jsem vytvářel přibližně od roku 2006 a za tu dobu prošla hodně změnami.
Promiň, ale vzhledem ke stavu webu mi tato věta vykouzlila úsměv na tváři. ;-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Dranela:
15. Používej následující DOCTYPE, ať máš většinu prohlížečů ve standardním módu
A to teď snad nemá? Kdyby jel v quirku (nejede), tak změnou režimu by si rozhodně nepomohl.

17. Přejdi na kódování UTF-8, opravdu pak nemusíš nic řešit ;-)
Teď něco řešit musí? Žádný problém nevidím, změna kódování by byla zcela zbytečná.

Moderátor Str4wberry: „Reaguji na <b>Dranela</b>“ — Nějak se rozbila <b>éčka. Pardon.
Dranel
Profil
Chamurappi
A to teď snad nemá? Kdyby jel v quirku (nejede), tak změnou režimu by si rozhodně nepomohl.
Jé, pardón. Má chyba. Nevšiml jsem si, že používá Strict -- předpokládal jsem Transitional.

Teď něco řešit musí? Žádný problém nevidím, změna kódování by byla zcela zbytečná.
Teď ne. Příště možná taky ne. Ale pak narazí na problém a myslím si, že je lepší ho mít vyřešený už teď, než to pak škrtit na poslední chvíli. UTF je prostě univerzálnost a na univerzálnost se v dnešní době hraje ;-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Dranela:
předpokládal jsem Transitional
K čemu by mu bylo, kdyby změnil vykreslovací režim?

Ale pak narazí na problém a myslím si, že je lepší ho mít vyřešený už teď
Na jaký problém? Ve formátech HTML, CSS i JS lze zapsat na většině míst kterýkoliv znak alternativním způsobem, takže použitá znaková sada neomezuje. Je to jen štítek použitý při přepravě dokumentu, nic víc. Můžu mít čínskoruskou stránku klidně v us-ascii.

UTF je prostě univerzálnost
Unicode je universálnost. V momentě, kdy čteš tuto stránku, má tvůj prohlížeč v paměti její unicodovou reprezentaci a už téměř ani neví, že ji načítal jako ISO-8859-2. Vidíš tady dole znak copyrightu? Ten v ISO-8859-2 není.

na univerzálnost se v dnešní době hraje ;-)
Móda je irelevantní.
Dranel
Profil
Chamurappi
K čemu by mu bylo, kdyby změnil vykreslovací režim?
Tak v tomhle beru zpět vše co jsem řekl, jelikož by to stejně nikam nevedlo. Oba víme, že ty máš ty své názory ;-)

Na jaký problém? Ve formátech HTML, CSS i JS lze zapsat na většině míst kterýkoliv znak alternativním způsobem, takže použitá znaková sada neomezuje. Je to jen štítek použitý při přepravě dokumentu, nic víc. Můžu mít čínskoruskou stránku klidně v us-ascii.
Jistě, že můžeš. Ale není to s UTF jednodušší?

Unicode je universálnost. V momentě, kdy čteš tuto stránku, má tvůj prohlížeč v paměti její unicodovou reprezentaci a už téměř ani neví, že ji načítal jako ISO-8859-2. Vidíš tady dole znak copyrightu? Ten v ISO-8859-2 není.
Díky za doplnění informací, zní to zajímavě. Asi si o tom něco přečtu ;-)

Móda je irelevantní.
Ale většina lidí podle ní jede...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Dranela:
Oba víme, že ty máš ty své názory
Irelevantní.

Povýšeně posíláš Scuma na googleforidiots.com, aby si našel povídání o standardním režimu. Z toho by těžko pochopil, proč by měl změnit vykreslovací režim, když je jeho stávající web „použitelný ve všech dostupných prohlížečích“. Já to z toho také nepochopil.

Jistě, že můžeš. Ale není to s UTF jednodušší?
Ano, ale jen trochu. Potřebuješ editor, který unicodový text uloží do UTF-8. Stejně tak můžeš mít editor, který unicodový text uloží do ISO-8859-2 s využitím syntaktických prostředků užitých jazyků (entit v HTML, escape sekvencí v CSS/JS). Vidíš na této stránce české typografické uvozovky a pomlčky? Nejsou v ISO-8859-2. Připadá ti složité je sem vložit? Musíš je snad zapisovat entitou? Měla by kvůli nim také tato diskuse přejít na UTF-8?

Ale většina lidí podle ní jede...
To je možné, ale také zcela irelevantní. Měl by snad používat jiné kódování jen proto, že ho používá většina lidí? Proč?
Bubák
Profil
Scumo
Tenhle web je kódem i sémantikou lepší, než tvé předchozí. Prostor pro zlepšování tu však stále je.
Hlavní, co webu chybí, je obsah, zatím to na mě působí jako sbírka nejrůznějších ikon.
Také by to chtělo zlepšit češtinu.
Scumo
Profil
Bubák
Dik za strucny topic. Vzdy jsem web chtel jako blog, ale nejsem na nejake to tupe psani kazdy den/obden/tyden a vubec netusim jak ten web uzit.
Jediny velky projekt jsem mel DDC (nekteri si vzpomenou) ale ten zanikl naprostou tuposti navstevniku, ale to je neco jineho. < heh, pokud nekdo by rad psal o konzolich od sony piste na 282990261

Na cestine se neustale pracuje :-)

A design, njn, umelecky zalozenej nejsem (ikdyz jsm na umelecke skole (lol)), parkrat me napadlo vokouat design s free web template, ale nekopirovat jej, pouzit nejak po svem.
Scumo
Profil
Proto ze jiz mam otevreny jeden topic na tema "nazor na..." tak tedy nebudu delat dalsi.

Prosim o zhodnoceni (z 70-80% hotoveho) designu mé nové stránky.

Zde je link

DIK
vydrus
Profil
Scumo
Celkem to jde. Jen to pozadí stránky by nemělo být bílé, aby to nesplývalo s pozadím obsahu.
Dranel
Profil
Chamurappi
Povýšeně posíláš Scuma na googleforidiots.com, aby si našel povídání o standardním režimu. Z toho by těžko pochopil, proč by měl změnit vykreslovací režim, když je jeho stávající web „použitelný ve všech dostupných prohlížečích“. Já to z toho také nepochopil.
Už jednou jsem se omluvil, že jsem si nevšiml Scumova Strictu. Nestačí? Furt musíš povýšeně rýpat?

To je možné, ale také zcela irelevantní. Měl by snad používat jiné kódování jen proto, že ho používá většina lidí? Proč?
Když ho používá většina, tak na něm asi něco bude, ne?

Myslím ale, že jsme už daleko od původního tématu. Dovolil bych si naší diskusi ukončit ;-)


Scumo
Na cestine se neustale pracuje :-)
Tak jdem pracovat spolu? Já už si na to brousím zuby pěkně dlouho ;-)
Miloš
Profil
Dranel (zcela na okraj)
Když ho používá většina, tak na něm asi něco bude, ne?
Na tom ho*nu asi něco bude – miliardy much to potvrzují.
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0