Autor Zpráva
Joextr
Profil *
Pouze index, nefunkcni odkazy - http://gekon.xf.cz

pozn.: v kodu mam splacany divy a nedivy, na to uz kaslu:)
Joextr
Profil *
Jo a tohle neni uvodni stranka:) a jeste tam dodam cestu a nejaky dalsi blbinky.
KoLi
Profil
Joextr
1) V horním menu se ti moc nepovedl hover. Já osobně nemám rád, když se mi posouvá text.
2) S těmi kostrbatými okraji tlačítek si děláš srandu?
3) V tom levém spodním menu bych použil nějaký hover. Ale hlavně bych tam to menu vůbec nedával.
4) Ten gekon dole my přídě nějaký divný.

Mé rychlé postřehy.
Miloš
Profil
Přes graficky moc hezké nápady (opravdu se mi to hodně líbí) asi ještě docela dost práce před sebou:

1) Taky se přidám – z vlnícího se hoveru (nejen v menu) dostávám mořskou nemoc. Totéž v patičce.
3) Taktéž tam postrádám hover.
5) Není mi úplně jasný vztah mezi horním (vodorovným) a levým (svislým pouškovitým) menu. Je jedno hlavní a druhé je podmenu? Neboli bude se po kliknutí v hlavním menu měnit podmenu? Anebo jsou to dvě rovnocenná hlavní menu? Ale pak se ptám, proč jsou dvě.
Taková dvě menu mě na webu, na němž se nevyznám, hodně znejisťují a bývají pocitovým argumentem pro odchod.
6) V tom ouškovém menu je barevně zvýrazněna položka fórum. Proč?
7) V tomtéž menu máš se zbytkem hlavního obsahu stránky spojeno ouško „Nahoru“ – vyvolává to dojem, že jsem na stránce „Nahoru“; nejsem, že?
8) Rámečky budou takhle nevyrovnaně rozvrstvené po stránce? Působí to, jako by tam nějaké chyběly.
9) Obrázky kladů a záporů (Update: Ježkovy zbytky zraku – proč tak velké krávy, když je na stránkách zobrazuješ jako prcky? Mimochodem – obrázky vespod boxů 1 2 a 3 totéž), jakož i kolečka screenshot, info a stáhnout bych osobně myslel spíš do css (background-image) a ty boxy bych viděl spíš takhle:
<div class="karta">
   <h2>Správce pošty</h2> <!-- nebo <h-kolik> v závislosti na vnitřní struktuře, jsem teď líný to zjišťovat-->
   <dl>
      <dt>Thunderbird</dt>
      <dd title="klady">Rychlost, možnost přizpůsobení, design, důležité nástroje, poměrně nízká spotřeba paměti</dd>
      <dd title="zapory">Chybí jednoduchý panel oblíbených položek</dd>
   </dl>
   <p><a href="odkaz" class="screenshot" title="Screenshot"><span>Screenshot</span></a>
      <a href="odkaz" class="info" title="Info, domovská stránka"><span>Info, domovská stránka</span></a>
      <a href="odkaz" class="stahnout" title="Stáhnout"><span>Stáhnout</span></a>
   </p>
</div>


Pomiňme následující nesmysl, který tam máš:
<p class="karta">
<div id="pododkazy">
Počáteční <div> ti ten <p>odstavec zavře.

10) Proč tam máš klikací mapu?
11) Tohle (jeden za mnohé):
<div><a href="jappouzdra.htm"	accesskey="5">Kniha hostů<br/></a></div>
z hlediska sémantiky taky není žádný skvost (text přímo v divu a zbytečný break).


Uff, stačí, jdu spát, za necelých 5 hodin vstávám.
Joextr
Profil *
Miloš:

1) Ok, me to nevadi, ale podridim se vetsine a udelam to aby se to nevlnilo
3) V tom bocnim to asi necham jenom na tlapce
5) Ano, to bocni menu je podmenu hlavniho
6) Forum zvyrazneno protoze to je jiny typ stranky, je to forum, to ostatni se tyka programu v te sekci
7) Misto toho nahoru by melo byt spis "Internet" (programy co jsou na strance jsou pro net), jenze nekam jsem tam chtel nacpat to NAHORU ale nevim furt kam:) aby to bylo cool:)
8) Ramecky zobrazujou jednotlivy programy, sedivy jsou alternativy vedle tech zakladnich, no a kdyz zas dam ty posledni tri vedle sebe, tak to bude poruseni toho prvniho "pravidla", ze alternativy jsou vedle hlavnich - zde bych prosil jeste nejaky navrhy:)
9) No oni jsou sice veliky, ale maj "jen 8KB, a to je stejne jako ty, ktery jsem tvoril sam a byly 10x mensi:), tak jsem je tam placl, v google chrome jsou krasne hladky, v tech ostatnich hold hruby no:) zmensim, s tim background to je dobrej napad, jsem s css moc nedelal, ale chtel jsem to tam nejak vplacnout:)

Za ty boxy diky. Ja to mel vsechno v divech, a pak jsem je odstranoval, dostal jsem se do bodu, kdy uz ty pecka rozhazovaly moc ty bloky, tak jsem to nechal tak napul:)
Miloš
Profil
6) Aha, ale to zvýraznění mate. Nevím, jak jinak to vymyslet (třeba někoho něco napadne), ale… no ono se uvidí
7) Ono by u toho „nahoru“ možná stačilo, kdyby bylo o kus níž (větší rozestup), případně bylo (narozdíl od fórum) nějak barevně (anebo tvarem?) odlišeno… ale zase víc hlav, víc zelí.
8) Ono s těma boxama – jde imho o něco, čemu říkám „správné hygienické návyky“ – je to mít pod kůží (alespoň do určité míry) osvojené sémantické uvažování – vědomí toho, jakou ten či onen prvek stránky (kódu) plní funkci. Rozhodně ti neublíží, když si prostuduješ http://www.semantika.name/.


Tak – a běžím, za 10 minut mi jede co? Za 10 minut mi jede autobus ;-)
blackjoker
Profil
V IE7 to dělá psí kusy.
Jinak se mi to líbí, jenom bych ten postranní panel dal vejš a nemusel by se rolovat se stránkou, takhle jsem si ho skoro nevšiml.
Miloš
Profil
Joextr
9) No oni jsou sice veliky, ale maj "jen 8KB, a to je stejne jako ty, ktery jsem tvoril sam a byly 10x mensi:), tak jsem je tam placl, v google chrome jsou krasne hladky, v tech ostatnich hold hruby
datově stejně velký není – sám jsem ho zkusil zmenšit a z původních 128×128px a 6,5 KB se mi při zmenšení na 15×15px (ve kterých to na stránce zobrazuješ) smrsknul na 644 bajtů.
Jestli vypadá trochu zubatě, tak proto, že jsem zmenšoval z indexované předlohy; když ho zmenšíš z truecolorové verze a pak teprve převedeš na indexovanou paletu, bude výsledek jistě hezčí. A ve všech prohlížečích stejný.
Joextr
Profil *
Ikony:
Jojo, tohle mam v planu, ja jen chtel poukazat na to jak jsem dosel k tem ikonam ktery tam jsou ted.
Joextr
Profil *
Milošku prosim tebe, jak mám udělat aby to bílý pozadí měnilo výšku třeba podle poslední tabulky? Trochu jsem googlil a trochu to zkoušel vyřešit po svym ale nevim...
Miloš
Profil
Vyhnout se absolutnímu pozicování.
Čím komplikovanější je požadavek na stylování, tím víc možností, jak to udělat.
Problém někdy je, že je potřeba z dvanácti možných řešení zvolit až to patnácté…

Tady by to nemělo být tak těžké – u jednotlivých karet zrušit pozicování a namísto toho popřemýšlet nad vhodným využitím vlastností float/clear.
Aby zbyl prostor na levé menu, stačí vnitřnímu bloku nastavit minimální výšku (min-height sice neumí explorer 6, ale tam zase stačí – pro něj v podmíněném komentáři například, nastavit tu samou hodnotu pro vlastnost height – on ji jako min-height bude interpretovat).

A aby se pozadí opravdu natáhlo (floatovaný vnitřek jako by nebyl), stačí pro patičku, která je taky uvnitř, clear:both.
Joextr
Profil *
TAK tududududu tadá http://gekon.xf.cz NEW VERSION
Miloš
Profil
V Opeře mám 3 karty na řádek a napravo to vytéká z bílého pozadí ven.
V IE 7 a ve FF to ujde, ale napravo je širší nic.
V IE 6 (téměř 20 % návštěvníků) je to celé rozhozené (hádám max-width nebo něco podobného, co IE 6 neumí). Krom toho zobrazení v IE 6 ničí vzhled použité 32bitové PNG (alfakanál, průsvitnost).

Je vhodné před veřejnou prezentací kontolovat v nejrozšířenějších prohlížečích:
IE 6, IE 7, Firefox 3.x, Opera 9.x

Prohlížeče, které nemáš (nemůžeš mít) – alespoň screenshotem na adrese http://browsershots.org/
Joextr
Profil *
No, kontroloval jsem to ve firefoxu, opeře, google chrome a ie7. Ale v opeře až po uploadu:) a myslel jsem si, že to spravim, než to tady někdo bude otvírat, ale čert nikdy nespí:) No pokud prijde na moje stranky nekdo s IE6, tak bude odchazet s necim daleko lepsim:) ale jako 20% je dost no. Ale myslim, ze to nebude moc z me cilove skupiny.

A co rikas na jesterku vpravo a reseni ousek a sipky?
Tomasds
Profil
Stejně jako Milošek :) mám pocit, že to má jakýsi dobrý základ, ale vidím spoustu nedotažeností.

- šedé pozadí nescrolluje .. používá se to jen minimálně a zřejmě to má nějaký důvod. Mně se to čistě subjektivně nelíbí.
- černý obrys kolem hlavičky máš napravo užší než vlevo a nahoře. Dole kolem obsahu chybí úplně.. mohlo to navazovat.
- rozmazání hřbetu gekona v hlavičce vypadá strašně
- velká ještěrka dole.. to rozmazání opravdu nevypadá dobře, zvlášť v kombinaci s tou ostrou křivkou, která vychází z bílého pozadí stránky
- velké ještěrce zbytečně chybí kus ocasu
- ve stránce je nedotažená záložka "Správce pošty". Zvláštně působí jednak umístění záložky, jednak pozice textu v ní. Kromě toho má ten text vertikálně hodně málo místa.
- tlačítko Screenshot .. smysl oka nebo co to je jsem pochopil až z bubliny
- všechna tlačítka mají stejný - žádný - hover. Když už sis hrál s barevnou a greyscale variantou, co kdybys při hoveru zobrazil barvy?
Joextr
Profil *
Tomasds

- hover tlacitek porad v procesu tvorby a napadu, na strance jen aby tam byl
- s vokem doufam si clovek poradi

- ocas chybi omylem, doupravim
- se zalozkou spravce si zkusim jeste pohrat
- dik za poznamku s carou, nevsim jsem si, spravim

-vostatní dost subjektivní, takze jeste nevim
Joextr
Profil *
omlouvam se za vyjadrovani, dlouho jsem nespal:)
Joextr
Profil *
Update http://gekon.xf.cz

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: