Autor Zpráva
johnDOU
Profil
Moderátor DoubleThink: Přesunuto ze zaniklé kategorie Názor na můj Flash.

www.kd-svatoborice.wz.cz
aDAm
Profil
proč ten úvodník? flashe moc nemusim, raději bych statickou stránku...
Bubák
Profil
Proč náš na úvodní stránce "Pro správné zobrazení webu si stáhněte FLASH PLAYER 8", když aktuální verze je 10 tu stejně nabízíš ke stažení. Navíc stahovat a instalovat programy z pochybného zdroje je bezpečnostní riziko.
Texty nejsou psány česky, ale v češtině.
ninja
Profil
johnDOU: jak predpokladate ze se k vam budou navstevnici stranek dostavat? Pres reklamu? Odkazy? Protoze v soucasne verzi vas nikdo pres vyhledavace nenajde.
gyoja
Profil
1. Úvodní stránka je otravná.
2. Když vypnu v prohlížeči obrázky, vidím jen barvu #990000. Do tagu <object></object> jde přece jednoduše vložit alternativa, pro případ, že flash nejede.
3. Graficky se mi to moc líbí.
cssproject
Profil
zajímavý nápad, ale hrozné provedení
johnDOU
Profil
Moderátor Chamurappi: Příspěvky #2 až #6 jsem 13. ledna přesunul z duplicitního vlákna, na které johnDOU zapomněl.

Hmm. Docela mrtvolárna fórum tady.
Chamurappi
Profil
Reaguji na johnaDOU:
Docela mrtvolárna fórum tady.
To je způsobeno oblibou Flashe.

Stránce by prospělo předělání do HTML.
johnDOU
Profil
No sprominutím, ale když mě tu napíšeš, že stránce by prospělo předělání do html, tak se už nedivím, proč je tu mrtvo.
gyoja
Profil
johnDOU to jsi mě docela namíchnul, protože se ti k tomu tady několik lidí vyjádřilo a pak se sem kouknu a nikde nic. Taky jsem ti sem psal připomínky. Takže ti je zopakuju a nějaké přidám.

1. Vstupní stránka je na nic.
2. V kódu nemáš alernativu za flash, což tvé stránky znepřístupní třeba mobilům, z kterých se hospody docela často hledají.
3. Čeština:
a) různé tipy oslav,
b) restaurace,která,
c) Pořádáme také zvěřinové speciality (tyhle se nepořádají, ale připravují),
d) Penzion leží uprostřed obce (lepší by bylo, kdyby se tam nacházel),
e) -každý, -penzion, atd...,
f) pokoj má své..., má své vlastní..., má svůj... (na třech řádcích docela dost slovní onanie),
g) ulice Hlanví 1100 ve Svatobořicích neexistuje.
4. Grafika se mi moc líbí. Tím, že je docela jednoduchá by se jí hodilo zpracování přes CSS a ne flashem.
Chamurappi
Profil
Reaguji na johnaDOU:
Teď jsem si všiml, že jsi založil tohle vlákno zbytečně dvakrát. V první verzi jsi dostal zaslouženou kritiku a v téhle druhé si stěžuješ na ticho :-)
johnDOU
Profil
Chamurappi:

Promiňte, já sem to založil ve špatné sekci, má to být ve Flash.

gyoja:

Dík za hodnocení :)
Texty opravím, přeptám se na ulici, ty pokoje, to je pravda, ale bohužel víc textu nebyli schopni dát.
CSS i HTML budu muset nastudovat, vím že tam mám velké mezery a asi se bez toho neobejdu jak všude vidím.
embee
Profil
<ot>
Chamurappi
nebud tak nabubrely... ze nemas rad flash neznamena, ze ho nema rad nikdo. Zkus jit a rict to klukum od Adobe :D

Ale tohle forum je pro flash opravdu k nicemu, kvalitni flashare tu clovek temer nenajde.
</ot>
Chamurappi
Profil
Reaguji na embee:
Názor na zde hodnocený Flash nijak nesouvisí s tím, zda mám či nemám rád Flash jako takový. Chybí HTML varianta, což mi jako potenciálnímu zákazníkovi skutečně vadí. Běžně chodím jíst jen do restaurací, jejichž jídelníček dokážu strojově zpracovat.

Zkus jit a rict to klukum od Adobe :D
S jedním momentálně spolupracuji a jeho analytické schopnosti nejsou moc oslnivé.
embee
Profil
Chamurappi
Tak to se omlouvam. "Predelat do html" jsem pochopil jako zmenit, nikoli pridat dalsi verzi. Asi na to nemam analyticke schopnosti :D
Chamurappi
Profil
Reaguji na embee:
Chybí HTML varianta a ta flashová je zbytečně celá flashová. Takže předěláním jsem skutečně myslel spíš to předělání — do podoby, která Flash používá jen jako vizuální doplněk a ne jako nosnou kontrukci pro sdělovaný text.
embee
Profil
Chamurappi
A tady prave dle meho nazoru narazime na tvuj problem s falshem jako takovym. Z hlediska pouzitelnosti totiz staci, kdyz ma flashova stranka html variantu. Ty tu mluvis o tvorbe ciste html stranky a html stranky s flashovymi prvky. Nicmene tvurce, se rozhodl pro ciste flashovou stranku, at uz z jakehokoli duvodu. Treba to vyzadoval zakaznik...?

Svuj vytvor dal k prezentaci do sekce nazor na muj flash. Tudiz, opet se jedna o mou domenku, neni predelani stranky do html stranky s flashovymi objekty zcela konstruktivni pripominka. Samozrejme sama o sobe je korektni, nicmene zpusob, jakym byla prezentovana, se podle me minul ucinkem a nema pro prispevatele zadny smysl.

johnDOU

Co se tyce stranky samotne:
celkove vzato se mi libi, ale z hlediska grafiky, designu i flashe mam par pripominek:

1. barva
zkusil bych mene ostrou cervenou, takhle je dost neprijemna na oci.

2. layout
na me pusobi zbytecne uzavrenym dojmem. Pouzivas flash, tak vyuzij jeho schopnosti - ve flashi se daji krasne naprogramovat plovouci layouty, tudiz cela stranka muze byt roztazena pres okno browseru. Tim padem ziskas mnohem vice negativniho prostoru a muzes si vic pohrat s visualnim tokem informaci (opticky upozornovat uzivatele na dulezite elementy)

4. typografie
pismo je nevhodne stylovane. Vsude vidim temer stejnou velikost pisma, dulezite informace nejsou zvyrazneny. A to nemluvim o spouste typografickych hrubek jako napriklad chybejici mezera v "-text" ci opakovane ukoncovani vet .... (a pokud uz chci toto pouzit, je to ...).

3. animace
v jadru jsou dobre, ale - chybi jim easing. Pusobi hrozne tezkopadnym dojmem. Take si nejsem zcela jisty, jestli animace jsou vzdy tematicke - napr kontakt. Spojeni telefonatu do pizzerie s lupicem a zlodejem pro me neni zkratka tak silne, abych to pochopil :). Taky casovani by zaslouzilo trosku promyslet, nektere animace mi pripadaji zbytecne dlouhe a tudiz rusi od cteni textu. A zbav se proboha toho jezdiciho textu dole :D

HTML verzi by to asi chtelo, otazka je, jestli ti za ni nekdo zaplati. Neskodila by ani stazitelna nabidka jako pdf, at se v tom da pohodlne hledat ci tisknout. Jeste si s tim pohrej a bude to dobra stranka.
Chamurappi
Profil
Reaguji na embee:
Z hlediska pouzitelnosti totiz staci, kdyz ma flashova stranka html variantu.
To je nějaké posvátné pravidlo?
Pokud mi flashová verze umožní odkazovat na dílčí obsah, vracet se zpět tlačítkem „Zpět“, označovat text, kopírovat ho, otevírat různé sekce webu do nových tabů/oken, pak použitelnost neutrpí. Část z těchto věcí může johnDOU ošetřit, ale neošetřil je.

Treba to vyzadoval zakaznik...?
Nedostatky vyžadované zákazníkem by měl sám zmínit při zadávání vlákna. Věřím, že existují zákazníci, kterým se zalíbí hezké doplňující animace. Nevěřím, že existují zákazníci, kteří si přejí zkomplikovat úpravy textů na webu a víceméně znemožnit nalezení ve vyhledávačích. Kombinace HTML pro obsah + Flash na blbinky je rozumný kompromis i pro nerozumné zadavatele.

Svuj vytvor dal k prezentaci do sekce nazor na muj flash.
Dal ho mimochodem i do „Názoru na stránku“, příspěvky odtamtud jsem nyní přesunul sem.

neni predelani stranky do html stranky s flashovymi objekty zcela konstruktivni pripominka
Nebudu hodnotit flashový web podle mírnějších kritérií než hodnotím obyčejnou stránku.
embee
Profil
Chamurappi
to uz je asi otazka nazrou. Stale verim tomu, ze v sekci muj flash se autor pta na nazor o flashi a ne na to, jeslti je flash lepsi nebo horsi nez html (coz mimochodem nema smysl, protoze existuje jak dobry tak spatny flash. Stejne jako dobre ci spatne html).

To je nějaké posvátné pravidlo?
ne, ale dava to smysl.

Pokud mi flashová verze umožní odkazovat na dílčí obsah, vracet se zpět tlačítkem „Zpět“, označovat text, kopírovat ho, otevírat různé sekce webu do nových tabů/oken, pak použitelnost neutrpí. Část z těchto věcí může johnDOU ošetřit, ale neošetřil je.
mozna by stalo za to mu to tedy sdelit, tohle mi pripada mnohem vice konstruktivni nez predesle pripominky.


teří si přejí zkomplikovat úpravy textů na webu a víceméně znemožnit nalezení ve vyhledávačích.
a] texty se daji samozrejme resit externe at uz pres samotne XML ci pouzitim CMS.
b] http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2008/06/improved-flash-indexing.html

Dal ho mimochodem i do „Názoru na stránku“, příspěvky odtamtud jsem nyní přesunul sem.
To je mozne, ale ted je tady a na tom kam to pred tim umyslne ci neumyslne dal nezalezi.

Nebudu hodnotit flashový web podle mírnějších kritérií než hodnotím obyčejnou stránku.
Hodnoceni flasoveho webu si predtavujes jako "predelat do html"? Pripada ti to jako hodnoceni? Ja osobne bych si z toho asi nic neodnesl.
XXX
Profil
Dlouho jsem tu nebyl a koukam, ze jsem o nic neprisel :))) Stale boj Flash versus HTML :)))
Omlouvam se za OT, takze aspon neco k tematu:

zatim se to sice neradi k povedenym flashum, ale je videt, ze muzes byt na dobre ceste ;) Nebudu se opakovat, zkus se drzet rad embeeho ;)
Chamurappi
Profil
Reaguji na embeeho:
Stale verim tomu, ze v sekci muj flash se autor pta na nazor o flashi
Já mu jako normální návštěvník říkám, že použít na tohle Flash nebyl moc dobrý nápad. Stejně tak můžu v kategorii JavaScript říct „na to a to nepoužívej JavaScript“ apod.

ne na to, jeslti je flash lepsi nebo horsi nez html
Chápu, že bys mě rád orazítkoval nálepkou „zatvrzelý odpůrce Flashe“, ale já jen říkám, že zde hodnocený web (právě ten a žádný jiný) to u mě z mnoha normálních důvodů prohrál a že za většinou z těch důvodů stojí neošetřené vrozené nedostatky Flashe. I špatně nakódovaný HTML ekvivalent by měl méně vážné nedostatky.

texty se daji samozrejme resit externe at uz pres samotne XML ci pouzitim CMS
Což zde hodnocený web nedělá. Asi to zadavatel vědomě nechtěl :-)

Hodnoceni flasoveho webu si predtavujes jako "predelat do html"?
Ano. To bych udělal já, kdybych měl ten web na starosti. Zachoval bych flashové animace a zbytek bych strčil do HTML. Ne proto, že bych zbožňoval HTML nebo nenáviděl Flash.
johnDOU
Profil
Dík za připomínky:)
AAAAaaaaaach budu se eště muset hodně co učit, a jak to tu tak čtu, tak už mám zmatek v tom, kde začít:)

embee:
Ten jezdící text se mě taky nelíbí, ale zadavatel ho tam prostě musel mět :(
To sem ho eště na moc věcech ukecal aby tam nemusely být :)

A ten Flash vs. HTML, já nevím, zase takový extra super přehled nemám, ale neviděl bych to tak špatně. Dokonce se i někde dočítám, že sou skupiny co se problematikou Flashe zabívají a snaží se ji řešit různýma cestama. Tak třebas někdy v budoucnu bude Flash na lepší pozici než je teď. Přece se stále vyvíjí, tak snad jen počkat a pak už si HTMLáři ani nepípnů :)

ps: poradí mě nekdo nejakou dobrou free php gallerii? děkuju :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0