Autor Zpráva
Milan M3
Profil *
Ahoj, dejte mi názory na www.dovrchu.cz, určitě je tam spousta chyb třeba v renderování, který objeví až návštěvníci... Díky.
imploder
Profil
V Opeře text z rámečku s autama přetéká.
Milan M3
Profil *
imploder: Jo, to zadal redaktor moc dlouhej perex, to jsem už opravil :-)
el mariachi
Profil
poznáš dakoho, koho by zaujímalo aký rank má tvoja stránka, či ako rýchlo bola vygenerovaná ? mňa určite nie, výpis rýchlosti vygenerovania sa hodí jedine tak pre testovaciu prevádzku kým nie je hotová stránka (čiže kým stránku neukazujem nikomu) :)
ďalej, PRÍŠERNEJŠÍ zdrojový kód som nevidel už strašne dlho, blahoželám, dokázal si mi, že niečo také príšerné sa ešte tvorí. dačo také ako formátovanie kódu a podobne ti očividne nič nehovorí
načo ti tam je vyhľadávač google ?? trocha mi uchádza asi pointa
NAČO, preboha NAČO je tam tento nezmysel ? "rozlišení vašeho monitoru je 1680x1050 :: ????
osobne mi to príde asi ako web, ktorý bol urobený pred 5 rokmi a máš tam NESKUTOČNE veľa reklamy... s prívetivými url sa vám asi tiež moc nechcelo hrať čo ? soráč, ale čo sa týka užívateľskej prívetivosti, proste nula bodov.. z mojej strany by to bolo ledva 3/10
Zdeněk Košťál
Profil
Milan M3
Jo, to zadal redaktor moc dlouhej perex, to jsem už opravil
Stránka má snad být udělána tak, aby při zadání delšího perexu nezačal vytékat ven, nemyslíš? Chtěl jsem si v Exploreru zvětšit písmo, abych se přesvědčil, že to vyteče, ale zvětšení písma nefunguje... Kód je otřesný, co si budeme povídat, design to samé.

Best viewed with Firefox
Stránka vygenerována za 218,75 ms
No to snad ne... :)
grimword
Profil
souhlasim s el mariachi, plus se na te strance neda vyznat, je prilis zmatena, je tam moc informaci na male plose
Milan M3
Profil *
el mariachi: Rychlost vygenerovani zajima treba mne, protoze sleduju, jestli neni pretizenej server. Co se ti nelibi na tom "formatovani" kodu? To ma vliv na funkci? Vyhledavac Google tam je proto, ze nepotrebuju psat svuj vlastni, funguje spolehlive. Rozliseni monitoru ve wallpapers je tam kvuli uzivatelum, aby vedeli, jaky si maji pripadne vybrat rozliseni, kvuli nicemu jinemu, to te nenapadlo? Vela reklamy je tam proto, ze reklama generuje penize. A privetive URL jsou mi k hovnu, na SEO nemaji zadny vliv.

Zdenek Kostal - diky za nazor.

Mohli byste mi ukazat nejake svoje stranky, abych se priucil? :)
SwimX
Profil
Milan M3
Rychlost vygenerovani zajima treba mne
tak j tiskni neviditelně, nebo někam jinam :)

Vela reklamy je tam proto, ze reklama generuje penize
ten web vydělává nebo informuje? jpw.cz má návštěvnost IMHO ohromnou - přesto není přeplácaný (díky za to)

A privetive URL jsou mi k hovnu, na SEO nemaji zadny vliv.
ale clovek se v tom vyzna a naucit se rewrity neni tak zle

stránka je opravdu zmatená. Skáčou na mě pneumatiky a tak dále. Dnes se mi bude špatně spát :)

no a ke kódu ti nic nepovím, protože todle luštit nebudu - když to sem dáváš tak bys to mohl zformátovat do čitelna..

jiank klasika - klikací logo a bez obrázků prd

písmenka jsou malá
Milan M3
Profil *
SwimX: Díky za první nezaujatý názor. V krátkosti odpovím: Web informuje, ale měl by generovat alespoň nějaké peníze. Proto reklama.
Rewrity umím, ale ten web existuje od roku 2002 (napsanej ještě v ASP) a já jsem línej ho celej přepsat do PHP :-) Navíc bych musel pořešit zpětnou kompatibilitu tisíců odkazů, který jsou evidovaný v SE, aby lidi nechodili na Error 404.

Co se týče zmatenosti, tohle já nedokážu posoudit, lidi, co tam chodí, jsou asi už zvyklí, ale držím se "pravidla sedmi", aby na obrazovce bylo najednou jen sedm různých informací, což se zatím hraničně daří.

Kód je jen v pár řádcích, na běh webu to nemá vliv, návštěvníkům je po něm prdlajs a já ho v editoru vidím tak, jak potřebuju :-)

Nicméně chtěl jsem znát názory na renderování, a zatím mi všichni odpovídají na něco, na co jsem se neptal. To je tady asi samej komisař EU... ;-)
el mariachi
Profil
Milan M3, swim ma trocha predbehol, ale očividne si to aj tak nepochopil... skúsim to napísať inak :

Web informuje, ale měl by generovat alespoň nějaké peníze. Proto reklama.
na úkor prehľadnosti a prívetivosti ?

ale ten web existuje od roku 2002 (napsanej ještě v ASP) a já jsem línej ho celej přepsat do PHP :-)
takže som sa s tým dátumom výroby vôbec nesekol :) k tej lenivosti sa radšej nevyjadrím, pre "webmasterov", ktorí su leniví pracovať poriadne nemám vľúdne slovo...

lidi, co tam chodí, jsou asi už zvyklí,
na nových návštevníkov nemyslíš ? ehm, zas tá uživateľská prívetivosť..

Kód je jen v pár řádcích, na běh webu to nemá vliv, návštěvníkům je po něm prdlajs a já ho v editoru vidím tak, jak potřebuju :-)
návštevníkom po tom možno prdlajs je, ale TEBE by to prdlajs nemalo byť, lebo vďaka tomu sa potom ani nečudujem, že sa ti to opravovať nechce keď je to tak prasácky písané.. keby si to dal dakomu v takomto stave vylepšiť či opraviť, tak chudák môže vytvoriť stránku odznovu, lebo by to bolo omnoho efektívnejšie ako opravovať hento... tomu sa zas hovorí "znovuvyužiteľnosť kódu" či "myslenie na budúcnosť".. ale tak chápem, že daktorým "webmasterom" proste stačí, že ich stránka funguje DNES.. to čo bude zajtra ich proste nezaujíma, že jo

A privetive URL jsou mi k hovnu, na SEO nemaji zadny vliv.
samozrejme, tebe áno, ale preboha, TY tvoríš návštevnosť tých stránok ? snáď nerobíš stránku pre to, aby si si nad ňou robil dobre že sa ti pekne vygenerovala, ale snáď aby bola užívateľsky prívetivá, príjemná a aby sa ti tam ľudia vracali radi !

Vyhledavac Google tam je proto, ze nepotrebuju psat svuj vlastni, funguje spolehlive.
nie každého návštevníka pri názve GOOGLE napadne, že skript začne vyhľadávať na danej doméne... ja keď vidím taký odkaz, mám pocit že ide mimo stránky a teda ho nemám dôvod použiť. možno by bolo minimálne vhodné tam hodiť aspoň info "Vyhledej na stránce" alebo niečo podobné ;)

Rozliseni monitoru ve wallpapers je tam kvuli uzivatelum, aby vedeli, jaky si maji pripadne vybrat rozliseni, kvuli nicemu jinemu, to te nenapadlo?
neboj, mne je úplne jasné, prečo si to tam hodil, ale je to proste nezmysel. človek, ktorý by si chcel zmeniť pozadie snáď vie, aké má rozlíšenie ;) ešte som nevidel bfu, ktorý by si menil wallpaper a ani profesionála, ktorý by nevedel aké má rozlíšenie na monitore...

Rychlost vygenerovani zajima treba mne, protoze sleduju, jestli neni pretizenej server.
na toto ti už odpovedal swimx, stále nevidím dôvod na to, aby to tam bolo každému na očiach, ak to tak kriticky potrebuješ sledovať, tak existujú štatistiky, prípadne ako spomenul swimx píš si to tam neviditeľne

Nicméně chtěl jsem znát názory na renderování, a zatím mi všichni odpovídají na něco, na co jsem se neptal. To je tady asi samej komisař EU... ;-)
si na fóre, kam chodia programátori a chcel si názor, tak ho máš. chyby v renderingu som zatiaľ v Opere nespozoroval, keby áno, môžeš si byť istý, že tie by som ti spomenul ako prvé ;)

tož asi v rýchlosti všetko, akurát poslednú vec... skús sa nad tým čo ti tu píšeme aspoň TROŠIČKU zamyslieť a možno skúsiť brať trocha ohľad na svojich návštevníkov a nielen na to, že stránka funguje a idú ti z toho peniaze. čo ti tu píšem ti nepíšem preto, že by som ťa chcel zhodiť alebo čo, ale práve naopak, chcem ťa upozorniť na chyby, ktoré tam máš, mnoho postupov a vecí tam máš zastaralých a užívateľsky neprívetivých ;)
Milan M3
Profil *
el mariachi, poslouchej, čti pořádně, co jsem psal o tom kódu, předpokládám, že naše jazyky nejsou tak rozdílné, abych to musel překládat :) Já ho samozřejmě vidím v editoru strukturovanej, nejsem kretén, co hustí padesát řádků do jednoho, mám ti poslat printscreen?

Jinak si samozřejmě připomínky beru k srdci, proto jsem sem šel, ale snažím se vám vysvětlit, co mne ke konkrétní věci vede a tak. Díky za názor.
el mariachi
Profil
screen netreba, stačí mi názov toho zázračného programu :)
Zdeněk Košťál
Profil
Milan M3
Kód se nehodnotí jen podle toho, na kolika řádcích je, jestli je krásně strukturovaný a okomentovaný. Rozhodující je jeho kvalita - table/css layout, zobrazení bez stylů, obrázků a mnoho dalších faktorů... O tom je tu řeč. Ne to, že je strašně těžké opravit tak nahňácaný kód - strukturovat jej umí i PSPad - ale jestli ten kód vůbec někdo dokáže spravit nebo rozšířit.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: