Autor Zpráva
Sqlitator
Profil *
Hoj, prosím o kritiku webu.
Jde mi hlavně o to, jestli je to přehledné a srozumitelné(nejsem totiž grafik).

Dokumenty, jazyky a vyhledávání bude funkční spolu s fórem.

www.sqlitator.net

Díky
zatinka
Profil
Po shlédnutí nabídek, se s dotazama můžete obrátit na mne. - v jedné větě hned tři chyby? Začala bych pravopisem - ubírá to na důvěryhodnosti.

Úvodní strana nepříjemně prázdná, ponurá, s nehezkými rámečky.

Proč je menu patkou a obsah webu bezpatkou?

Důrazně Vás prosím, aby jste si přečetli následující podmínky:

1. Na zpracování Vašeho požadavku mám maximálně měsíc. Záleží na obsahu, počtu požadavků mj.
2. Platba předem a pokud nestihnu daný termín viz. odstavec č.1, okamžitě posílám peníze zpátky.


Chápu to dobře, že se dohodnem na realizaci projektu, za nějž ti zaplatím předem a měsíc budu čekat, zda to vůbec stihneš, a pak mi oznámíš, že nestihneš? Takže po měsíci čekání nic nedostanu? :-) nebo ano, ale vrátíš mi peníze, takže to bude jakoby zdarma? Chtělo by to upřesnit :-)
Sqlitator
Profil *
Nechápu dotaz s tím menu:)
Jinak ty dva body bych měl asi víc upřesnit, to je pravda. Jinak pokud to nestihnu, projekt zaniká a peníze pošlu zpět:)
Nox
Profil
1) ˆ 2008-2009 - Design & Developed by Michal Severín - Sqlitator ... nemělo by být "designed", když už?
2) Programování v jazyce C# - Všechna práva vyhrazena ... jaké programování v C#? nevypadá, že by to bylo zaměření webu
3) Bude mi potěšením Vám pomoci s tvorbou Vašich stránek! ... nebylo mi jasné, jestli teda v tvorbě jen pomáháš, nebo weby tvoříš
4) Platba předem a pokud nestihnu daný termín viz. odstavec č.1, okamžitě posílám peníze zpátky. ... imho nestandardní a ne moc důvěryhodné,
bere se maximálně záloha, obvyklá výše byla na webtrhu zmíněna 10-15% z ceny
5) Tento formulář je určen pouze pro informace! Pokud si přejete projít nabídky, přejděte prosím sem. ... proč by si někdo nemohl napsat pro dodatečné informace? moc přívětivě to nezní
6) Všechny údaje jsou povinné! Uvádějte prosím pravdivé info a email, pro mou odpověď. ... a) proč vykřičník? b) "info" je kde? c) ta věta nevypadá moc v pořádku
7) odkaz dokumentace nefunguje
8) místo zálib by byla vhodnější třeba škola, nebo něco
9) mezi službami Standard, Premium a Gold nevidím téměř žádný rozdíl, jen cenový je markantní...navíc design
těchto stránek je velmi tristní a ani ho (naštěstí) nenabízíš v soupisu, takže to je dalších pár tisíc (pár set nejmíň) za design
...na to že nemáš žádnou referenci jsou ceny poměrně vysoké (ty poslední hlavně)
10) počítadlo pryč, vypadá to amatérsky
11) hlédání na takto malých stránkách zbytečné
12) pře<div>ovaný kód
13) <p>Dobrý den,</p><p>&nbsp; => <p>Dobrý den<br>... a CSS vlastnost text-indent
14) <br /><br /> ...ale fuj
15) paticka_layout, paticka_content ...proč najednou českoanglicky?
zatinka
Profil
Nechápu dotaz s tím menu:)

No, menu máš patkovým písmem (takovým je třeba Times Roman) a obsah webu máš psán bezpatkovým (např. Arial, Verdana atd.). Lepší by bylo sjednotit a užít všude bezpatku, na monitoru je čitelnější. To samé na stránce Nabídky

Ostatně, když už jsem u toho menu, určitě bych zvětšila písmo, mě se špatně čte. Přerušovaná čára u odkazů (a v menu) se mi také moc nepozdává, ale to je věc osobního vkusu. Text na úvodce bych lépe naformátovala.

Jinak ty dva body bych měl asi víc upřesnit, to je pravda. Jinak pokud to nestihnu, projekt zaniká a peníze pošlu zpět:)

Hm, to nezní moc dobře. Nevím, zda budeš mít spokojené zákazníky, když jim po měsíci řekneš, žes to nestihl a oni celý měsíc čekají zbytečně, zatímco jim mohl web stvořit někdo jiný :-)
Sqlitator
Profil *
Tak mezi službami je velký rozdíl. Standard a Premium se liší hlavně v bezpečnosti a větších aplikací(fórum apod.). A Gold je ještě levné.. Když do toho započítám Silverlight třeba, tak si ještě dost ubírám. A veškeré úpravy apod. jsou zdarma.
Ty divy tam jsou proto, aby to bylo ve všech prohlížečích stejné(což je), pokud jsi našel nějaký prohlížeč ve kterém to nesedí, tak mi ho prosím napiš.
Patička_layout <- protože layout je u všeho.

Jinak jsem upravil pár vět, zněly divně to je pravda. Psal jsem to zbrkle, tak něco asi nedává tak velký smysl.

Děkuju za kritiku.
Nox
Profil
Sqlitator
Když pominu to, že bezpečnost by podle mě měla být samozřejmostí,
tak - mě ten rozdíl jasný není, z čehož usuzuji, že běžnému člověku to jasné nebude vůbec
(navíc citace "tato šlužba je velmi podobná službě Standard" by podle tvého minulého
postu tedy chtěla změnit...a taky za PHP chybí čárka)

Možná tedy ceny odpovídají, ale z popisu to není poznat.
Především by to asi chtělo specifikovat ty aplikace...i když forum předpokládám,
že nebudeš dělat celé odznova, když tu je spousta hotových, to se počítat nedá.
Nevím, stále mi to nějak nepřipadá adekvátní...

Doporučuji také předělat design nebo si zaplatit vytvoření designu, i pro tebou dělané práce, opravdu to vypadá velmi špatně

Teď koukám tabulkový layout, to tedy není pěkné...místo tabulky použij CSS float

Při skrytí obrázků není vidět menu

U patičky jsem narážel na to, že vše máš anglicky - "page_layout","content_layout"...ale dole máš "paticka_layout" napůl česky, napůl anglicky
Samozřejmě to je jen drobnost, jen že mě to zaujalo
Sqlitator
Profil *
Tak jsem to upravil, prosím o koment:)
Jak jsem psal, jde mi hlavně o přehlednost a navigaci.
Vyhledávání bude dobré, až tam bude fórum(proto je tam věta společně s fórem).
Jinak grafika je chudá, ale jak jsem psal, nejsem grafik...
Sqlitator
Profil *
Bezpečnost není samozřejmostí, spousta firem(bank apod.) mají zanedbanou bezpečnost...
Šablony opravdu nepoužívám, když fórum, tak jedině svoje. A pokud si někdy psal fórum, tak jistě víš, jak je to náročné a dlouhé.

Na design si asi něco zaplatim, je fakt, že je to chudé.
Tabulkový layout? V obsahu třeba ano, ale to má 90% webu. Jinak layout je zakládaný na divech...
Sqlitator
Profil *
Okej, tak jdu nastudovat ještě něco o grafice, sice jsem se tomu chtěl vyhnout, ale to je asi nemožné.
Díky za komentáře .

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0