Autor Zpráva
Radim24
Profil *
Ahoj, tak jsem dokončil návrh na svůj web a prosím o posouzení:

http://pravatvar.wz.cz/design/
rohl
Profil
Jen tak zběžně ke kódu. CSS dávej do externího souboru a ne do hlavičky.
SwimX
Profil
Radim24
v podstatě to nejde moc posoudit. Nic nefunguje a to co tam je:
Web design a tvorba webových stránek.
chceš nabízet tvorbu webových stránek? jsi si jist, že už na to máš?

kód strašný, viz: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=7&topic=94348

tady překlep:
<DIV id="groupa";>

obrázek v hlavičce mi přijde nějaký rozmázlý, nebo už špatně vidim?
Radim24
Profil *
S css jsem se nějakou dobu nepotýkal a teď se to doučuju. To snad není taková tragédie. toho překlepu jsem si všiml, ale neopravil...


rohl: Jo, to obyvykle dávám, ale ještě to chci dopilovat, proto jsem se ptal na názor.

Jo a menu nemá fungovat, sám nevím proč jsem to pojmenoval menu. Ono to vlastně není menu, jde jen o takovou ozdobu, tak teď jsem asi pěkně pomátl :-) Jde jen o jednu stránku textu, nic víc.
Radek9
Profil
Zdá se mi to nebo je v tom obrázku vodoznak?
L0ck
Profil
Radek9
Zdá se mi to nebo je v tom obrázku vodoznak?

Nezdá, je to obšlehnutý z istocku ;)

Jinak souhlasím se SwimX, zkus web alespoň z poloviny dodělat a pak se ptej na kritiku.
Radim24
Profil *
Web jsem celý předělal i sémantiku ,ale mám dotaz - je to nelegální zveřejnit to s vodoznakem?

http://pravatvar.wz.cz/design/


Ta stránka je hotová, nebudu tam dávat žádné další stránky, ani menu.
mgiel
Profil
proč mysliš že ten vodoznak tam je ? - navic je to celkem neprofesionální mít obrázek s vodoznakem = označuje to, že nemáš na to aby sis ho koupil. Teda aspoň z mého dojmu.
S vodoznakem se používají obrázky pouze v případě náhledů, jak by měl design vypadat, poté se klient může rozhodnout, jestli obrázek koupí nebo ne.
Radim24
Profil *
Mgiel: Mám na to abych ho koupil, stojí to asi 25 kč, ale nemám embossovanou kartu, takže se to trochu komplikuje. Pokud to působí fakt tak blbě, tak si ho koupím. Vsázel jsem spíše, že si toho všimnou jen designeři... OK.

No, dostal jsem teď typ, jak to ještě vyplepšit, takže to ještě doladím.


Můžete mi napsat svůj názor co si myslíte, o následujícím dopočení, hlavně co se toho CENTER týká - mě to připadá jako vhodný prvek se správným označením a pak ten seznam aplikovaný uprostřed stránky.... Váš názor?

Reakce od jednoho známého:
* tag se nepouziva, misto toho pouzijes v css margin: 0 auto;
* tagy az se pouzivaji pro nadpisy/hlavicky, ne pro cele
bloky - tzn. muzes tam dat logo, ale ne, ze tam das kompletni
hlavicku stranky
* menu mas udelane dobre seznamem (UL, LI), ale zase, nemuze to byt
v
* na druhou stranu pro obsah seznam pouzit nemuzes, na to jsou
normalne odstavce

* * *
Moje odpověď:
- Center mi přišel jako nejlepší tag. Jde mi o název - aby to vypadalo přehledně. Jinak k tomu vycentrování používám asi 3 tagy a dělat to všechno z DIV by bylo hrozně nepřehledné.
- říkali mi na diskusi že mám dát tu hlavičku do grafiky.
- mám to h4-h5 zcela odstranit? Tzn. nenahrazovat a dám tam DIV nebo span.
- poslední bod - řídil jsem se článkem o tom divovém pekle - seznami pomáhají orientovat se na stránce.


oprava: doporučení
Radim24
Profil *
Pro jistotu to sem napíšu. Moje stránky Ichthys Web design byly dokončeny (už je to asi 3 týdny) a měly by být css validní.
Plaváček
Profil
Radim24

Pokud myslíš tyto stránky http://web-design.rozhled.cz/ , pak oficíální validator našel 11 chyb. Což ale tak důležité není, horší je, že přestože je na webu minimum textů, obsahují příliš mnoho pravopisných chyb a desně šroubovaných vět. To je, myslím, větší průšvih než ničemu neškodící nevalidita.
Plaváček
Profil
Radim24

Pohlédl jsem do HTML kódu a trošku jsem kroutil hlavou. Možná mi jenom něco uniká, ale proč uvšechvšudy máš texty, které jednoznačně patří do odstavce, v elementu blockquote , který je určen ke zcela jiným účelůM?
Radim24
Profil *
To plaváček:
korekturu dám udělat a blockquote neřeším, nemám přístupy k ftp takže podle mě to není zas tak podstatné
bohyn
Profil
Radim24
korekturu dám udělat a blockquote neřeším, nemám přístupy k ftp takže podle mě to není zas tak podstatné
Tak tohle rekni zakaznikovi a skope te ze schodu (teda ja bych to udelal) :)
Radim24
Profil *
to bohyn, abych neskopl já tebe. Jde o moje stránky ne o placené stránky zákazníkovi, takže si je mohu dělat jak chci.


za nabídnutou připomínku od Plaváčka děkuji, opravu jsem už udělal, jen čekám na upload.


To plaváček:
za připomínku děkuji, úpravu jsem už udělal jen čekám na upload
Bubák
Profil
měly by být css validní
Nejsou, a zvláštní na tom jem že chyby v kódu jsou překlepy a přehlédnutí.

HTML kód je prasácký a aby ses vyvaroval DIVů, prošpikoval jsi ho SPANy:
		 <SPAN id="TOP" class="nadpis">
        <SPAN id="logo">
					 <STRONG id="logo_1">Ichthys</STRONG> 
           <STRONG id="logo_2"></STRONG>        
				</SPAN>
      	<SPAN id="top_back">      			
						<STRONG id="slogan">						    
							  Dobrý web, investice do budoucna						  
      			</STRONG>
      	</SPAN>     
     </SPAN>
king-g
Profil *
Radim24
Ty si chceš nechat poradit a místo poděkování je 90% lidí zjeb*š... Nerozumím některým lidem v dnešní době...

BTW, jestli tímhle webem chceš nabízet výrobu webu, hodně štěstí...
Radim24
Profil *
Ty překlepy u jednotek byly opravdu překlepy, ale neměl jsem žádný off-line validátor. Situaci mi komplikuje, že nemám přístup k ftp, jelikož mi je správce zapomněl poslat. Takže ač jsem změny provedl, chvíl to potrvá než se to tam objeví. pokud myslíš prasečinou to, že se kód nezobrazuje hezky uspořádaný tak to je výsledek html editoru a v editoru to vidím přehledně i ve firebugu. Jak jsem již psal, nechci se těma stránkama dále zabývat, protože množství času, které jsem tomu věnoval, komplikace k přístupu a fakt, že toto není placená zakázka mi za to nestojí. Reklama je sice důležitá, ale ty stránky měly být původně jen provizorním a rychlým řešením, takže jsem tomu neměl v plánu věnovat tolik času. Přijde mi, že jste tu dost přísní, protože na zahraničním netu nacházím i mezi designery a mezi dobře umístěnými stránkami spousta stránek které jsou "zprasečené", jak říkáš, mnohem víc než ty moje. Jen to člověk otevře a ztrácí se v divovém pekle. Ale nevadí mi tyto vaše vysoké požadavky, však všichni se pořád učíme a jestli mi někdo někdy dobře zaplatí za opravdu kvalitní stránky tak to za to stojí. Bohužel mnoho lidí a hlavně zákazníků nemá ponětí, co je kvalita webových stránek a co ne, ale mají zákazníci opravdu zájem o profesionalitu a jakou ochotni za ní zaplatit?


To King-g:
Koho jsem zjebal? Jednoho člověka co říkal, že by mě zkopal. A já mu upřímně odpověděl, že kdyby mi to řekl do očí asi bych si to nenechal líbit. A jestli si četl pořádně všiml sis, že jsem tu všem kromě jednoho poděkoval.


Tak mi to vysvětlete - např. tento web má více DIVů na stránkách než já http://www.amadina-gouldove.com/Metin/index.html a taky ho nikdo nezkritizoval, že má příliš mnoho DIVů... A já tu jsem kritizován kvůli dvoum spanům...
Plaváček
Profil
Radim24

Bubák má pravdu, tvůj kód je poměrně šílený.

Ostatně - pokud se stále bavíme o tomto webu http://web-design.rozhled.cz/ , pak věz, že na takto jednoduchý design by ti stačily dva DIVy. Maximálně tři, ale to už by ses moc rozvášnil. Navíc úplně bez spanů, ale zato s využitím sémanticky vhodných elementů. Víc jak hodinu práce by tento web nespolkl.

Vypadá to, že jsi vůbec nepochopil principy, na kterých stojí formátování pomocí CSS a jak má vypadat správně strukturovaný HTML dokument. Osobně bych ti doporučil nějakou vhodnou literaturu - třeba tuto knihu? http://knihy.cpress.cz/pocitac/book.asp?id=1394 .

Jinak se děsně nadřeš a na tomto fóru budeš tak trošku pro legraci. Což je myslím, škoda, ne?
Radim24
Profil *
Plaváček

No, kdybych chtěl, aby mi ta grafika zabírala více tak i jo. Já vím, že to jde zjednodušit. Jenže jsem se rozhodl pro složitější řešení. Mrknu na to a vidím - dole pata se dá udělat pomocí jednoho obrázku. Hlava i "menu" (které ale vlastně zatím neslouží jako menu) by mohlo být taky z jednoho obrázku. Takže by to bylo jednodušší. Ale zase by více zabírala ta grafika (gr.soubory). Jako zjednodušit by to šlo, ale fakt se mi už tím nechce zabývat, musel bych to celé zase předělávat a jako provizorní stránky mi to stačí. Ale do budoucna se z toho zkusím poučit a rozsekat to jednodušeji.


Zkysl jsem u toho dost dlouho a tak už nemám motivaci. Budu teď dělat zase jiné věci a snad je udělám lépe.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: