Autor Zpráva
ala
Profil
Podívejte se na staj-ala.php5.cz. Co si o tom myslíte? Prosím pouze po grafické stránce, nechci slyšet, že je to neautomatické, jelikož neumím php a mysql, takové rady mi opravdu nepomohou.
Děkuji.
kohout
Profil *
Promiň, ale proč to máš hostovaný na php.cz když neumíš php?? :D
ala
Profil
Protože se ho učím, ale jelikož to nefunguje, není to připravené na zveřejnění:)
Anonymní
Profil *
-nechápu proč máš v sekci "Dotazy" ankety...
-chybí patička a jakýkoliv kontakt...
-ta mapka je udělaná v malování a je dost nekvalitní...
-v kódu chybí DOCTYPE...
-tag <center> by se asi používat neměl, i když já ho taky občas použiju...

-chválím tě, že nepoužíváš rámy, většina začátečníků je používá...
weckho
Profil
Sry, zapomněl sem se přihlásit, to sem psal já...
Timy
Profil
1) nešlo mi hlasovat do obou anket, u té druhé mi to napsalo, že už jsem hlasoval. Dělá vám to taky?
2) zrušil bych to ohraničení u loga
3) ten obrázek mapy je blbě posunutý (alespoň v ff)
4) hover dej ke všem odkazům, ne jenom v menu
5) ve stylech máš trochu guláš:
#obsah { background-color: #009999}

;
border-style: none; }

6) rolovátko uprostřed obrazovky není dobré
ala
Profil
-Anketa je jakýsi můj dotaz, nevěděla jsem, kam to mám dát, navíc to tam bylo moc prázdné.
-Patičku s kontaktem dodám.
-mapka je provizorní, ještě jsem se nedokopala udělat lepší
-jaký má být DOCTYPE? nejsem profík...(což je vidět, já vím)
-co se má používat, když ne center? nemám pro to cit...

-rámy už jsem naštěstí opustila, jen mě mrzí, že je na tom moje začátečnictví tolik vidět


1)za ankety bohužel nemůžu... blueboard
2)neumím to, pokoušela jsem se o to
3)Obrázek bude jiný a menší a jinde:)
4)rozmyslím si to:)
5)jo, já vím... něco mi nevyšlo...
6)nevím co myslíš
blast3r
Profil
No nechcem moc rypat, ale pozri sa na toto(dost nekvalitna fotka) http://grassy.ic.cz/blbne.gif
Firefox 1024 x 768
ala
Profil
Já mám firefox a jede mi to krásně:) Nemůžu za to, co vidím... Co s tím mám dělat?
blast3r
Profil
Já mám firefox a jede mi to krásně:)
No to je sice mile, ze ti to ide, ale dolezite je ze to nejde ostatnym(teda zatial mne)
Ked budes mat http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fstaj-ala.php5.cz%2F v pohode, cize ziadny error, mozme sa dalej rozpravat :)
ala
Profil
A co s tím mám dělat? Copak nechápeš, že mi slovo validator vůbec nic neříká(něco možná) a že stejně nerozumím těm moudrům co mi to vyplivne když tam vložím adresu. vidím, že je to červené, ale to je všechno... To to mám zabalit jenom proto, že nevím co je to validator a snažím se zprovoznit mou druhou webovku? Nikdo mě to neučil, umím, co jsem kde na netu přečetla...
blast3r
Profil
Nee, neber to takto, ja som to tak nemyslel:) Kazda html stranka musi obsahovat toto:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE html
PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs" lang="cs">
<head>
<title>Tvoj title</title>
</head>
<body>
<p>Text stranky.</p>
</body>
</html>
blast3r
Profil
Pardon, opravujem sa, mas navyber viac moznosti, nemusis len XHTML1.0 strict, mozes mat aj HTML 4.01:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<head>

<title>Tvoj title</title>

</head>

<body>

<p>Text stranky.</p>

</body>

</html>
ala
Profil
Zkusila jsem to s tou druhou stránkou a na druhý pokus mi to vyblekotalo 45 různejch keců... ble!
Charlie
Profil
ala, jakztakz validni kod je polovina uspechu, je to zaklad pro to, aby se to vsude spravne zobrazovalo.
Timy
Profil
blast3r
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE html...
DOCTYPE musí být na začátku, aspoň pokud se dobře pamatuji:-)

ala
- zruš ty lomítka u meta tagů
- </br> tohle neexistuje (nebo možná existuje, ale používá se <br />), každoádně tam napiš jen <br>, na xhtml se zatím vykašli
- všechny tagy piš malými písmeny (v html to sice nevadí, ale tak jako tak to vypadá líp)
- okraj zrušíš buď ve stylech img {border:none;} nebo přímo v img zápisu <img src="bla.gif" border="0"> třeba
- to rolovátko uprostřed obrazovky - není dobré, když musím rolovat část obsahu stránek, myslím ty novinky - vzhled, nákupy atd.
ala
Profil
Charlie: Říká programátor z povolání. Samozřejmě že na tom něco je, ale začátečníka(jako mě) to akorát tak odradí...

Timy:border="0" jsem zkoušela, nefunguje
rolovátko dělá maxsite automaticky, jedinej lék je psát to ručně...
blast3r
Profil
Timy
No na http://www.w3.org/TR/xhtml1/ som nasiel takyto priklad :

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE html
PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<title>Virtual Library</title>
</head>
<body>
<p>Moved to <a href="http://example.org/">example.org</a>.</p>
</body>
</html>
Timy
Profil
blast3r
asi jo, neznám moc standardy, ale mám takový pocit, že jsem to někde četl. Interval, JPW,... už fakt nevím. Jestli to někdy najdu, tak se ozvu, prozatím se vzdávám:-)
Charlie
Profil
Timy, xml deklarace musi byt IMHO jeste pred doctype.
Timy
Profil
Charlie & blast3r
už jsem to našel. Validní to je, ale --> http://www.jakpsatweb.cz/html/xhtml.html (kapitola Problémy s DTD a XML deklarací)
Gekon
Profil
Jo, docela pěkný, ale námět stránek je fuckt hodně šílenej
ala
Profil
Co je s námětem? jako že je to virtuální stáj?
arcadosi
Profil
Mapka ti vyskakuje z tej tmavozelenej plochy kde sa nacitava obsah, tiez blbe zobrazovanie vseobecne
Firefox
Charlie
Profil
Říká programátor z povolání

Tak to me dostalo :-] Me je patnact a ted pracuji na sve prvni zakazce, webdesign je jen muj konicek, nic vic.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.