Autor Zpráva
Warezov
Profil *
Pracuju asi týden na jednom webu o programování ve Visual BAsic. Na webu se nachází ještě pár chyb, které se snažím odstranit. Zajímal by mě odborný názor na tento web. Tímto komentářem si dělám seo, protože GoogleBot ne a ne zaindexovat moji stránku. Ve validitě je asi 100chyb, které se mi nechcou opravovat.
Warezov
Profil *
Odkaz
Taps
Profil
Warezov
máš hodně co zlepšovat
1) co je toto
<li style="text-align: left;">
    <h2>b) FORMUL&Aacute;Ř</h2>

    <h2>c) Konstanty (angl. Constants)</h2>

    <h2>d) Oper&aacute;tory</h2>

    <h2>e) Pole (angl. Array)</h2>

    <h2>f) Manipulace s řetězci (angl. string manipulation)</h2>

    <h2>g) Podm&iacute;nka IF</h2>

    <h2>h) Cyklus FOR a DO</h2>

    <h2>i) Komponenta RichTextBox a TextBox</h2>

    <h2>j) Grafika a pr&aacute;ce s n&iacute; (angl.
Graphic)</h2>

  </li>

2. chybí klikací logo
3) chybí odkazy u přehledu kapitol
4) téměř žádná grafika
5) zdrojové kody ti přetékají přes určený div
6) nepoužívej inline style zápisu css, když používáš externí soubor
7) při hlasování v anketě se otevírá nové okno (proč ?!)
8) i to že je na stránce 100 chyb, které se ti nechce opravovat svědčí o tom že tvorbě webu moc času nevěnuješ
Mé hodnocení 0/10
joe
Profil
Warezov
Pracuju asi týden na jednom webu o programování ve Visual BAsic.
Nemyslíš, že Visual Basic 6 je už historie? Dneska vládnou jiné jazyky a tento se podle mě už nikdo rozumný učit nebude.

Podle obrázku je "Enable" = "je-li vidět", což není pravda (náhodou jsem si toho všiml)

---

Web - je hodně co zlepšovat. Třeba v Opeře mi vylézá text ze žlutých obdélníků.
Mistr
Profil
joe
tento se podle mě už nikdo rozumný učit nebude.
Učit, podle Tvého názoru, možná ne, ale třeba jej lze využít při programování v Microsoft Excelu.

Třeba v Opeře mi vylézá text ze žlutých obdélníků.
Stejný efekt má i Firefox. Možná, že to v něm již kontroloval kolega Taps. Nevím.

Warezov
(1) Některé kódy ve žlutých rámečcích jsou psány větším písmem, jiné menším. Proč?
(2) Žluté plochy s kódem jsou dosti úzké ve srovnání s bílou plochou nalevo a napravo od nich. Proč tyto bílé plochy nezmenšit a místo nich roztáhnout ten žlutý box? Bude se Ti pak do něj vcházet více údajů.
(3) Nalevo je hezký soupis kapitol. Proč jednotlivé položky tohoto soupisu nefungují jako hypertextové odkazy na dané kapitoly v textu?
(4) Z jakého důvodu je černá hlavička zarovnána doleva, kdežto zbytek webu na střed? To je autorův záměr?
(5) Stránka je poměrně dosti rozsáhlá. Nestálo by za úvahu ji zmenšit a rozsekat do jednotlivých kapitol, které bys umístil na podstránky?
(6) Úplně dole Ti přebývá symbol <.
(7) Když už používáš cizí kódy, alespoň si je přelož do češtiny. Viz třeba:
f$ = "C:\WINDOWS"
dirFolder = Dir(f$, vbDirectory)
If dirFolder <> "" Then
    strmsg = MsgBox("This folder already exists.", vbCritical)
    'directory exists action here
End If

(8) Nač používáš pro, myslím, stejné texty dva různé fonty? Prosím, srovnej Allow certain characters in a textbox a Existuje složka:.
(9) V titulku stránky(tag TITLE v části HEAD) máš údaj VB6, v textu stránky ale máš odkaz ke stažení VB5 - proč ta nestejnost?
(10) Nad nadpiskem b) FORMULÁŘ píšeš o videu. To tam však není. Proč?
(11) Projdi si texty ještě jednou a zkontroluj v nich češtinu. Je občas strašná. Třeba slovo abyjste působí fakt děsivě!
(12) Texty v obrázku

jsou fakt hodně špatně čitelné. Škoda.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0