« 1 2 »
Autor Zpráva
severus
Profil
Hezký den,

dovolil bych si vás požádat o vyjádření se k mým prvním webovým stránkám.
Mím o tom, že chybami a prasárnami se to jen hemží, ale než začnu stránky zlepšovat a rozšiřovat, rád bych slyšel názor zkušenějších a odstranil fatální chyby hned v začátku.

Závěrem bych deklaroval, že stojím o rady, výtky a podněty, nikoliv o nadávky a pomlouvání.


Předem díky všem.
severus
Profil
Ještě bych rád řekl, že stránky jsou dělány pro prohlížeč Mozilla Firefox. Optimalizovány pro více prohlížečů nejsou z lenosti, ale z důvodu neznalosti.
Radek9
Profil
1) Máš to nevalidní (česky) (Validita není podstatná, ale já ji mám rád :-) )
2) Ve ff se mi celý web posune z toho obalu trochu doprava.
3) Ten obrázek JPW neroztahuj. Nech ho tak jak je. To samé i s ostatními.
4) Celé mi to příjde takové jednobarevné.

Jinak na to, že je to tvá první stránka to ujde.
severus
Profil
Díky, Radku. Jakmile budu mít trochu času, pokusím se to obarvit.
Ofi
Profil
M mam mozillu(nejnovější) a mam to rozházený ..
severus
Profil
To je mi velice líto, ale doufal jsem, že se zde dozvím, jak to vyřešit
zatinka
Profil
Mám Mozillu, přesto se mi stránky nezobrazují správně.

1) Řádky s textem v levém sloupci jsou useknuty, nemůžu si tedy přečíst text. Viz obr.



2) Červená v nadpisech je velmi agresivní, alespoň na fialovém pozadí.
3) Nadpisy více odsaď od levého okraje fialového rámečku
4) Kontakt bych možná hodila do patičky
5) Obrázek v hlavičce i logo jsou příliš komprimovány, ubírá to na jejich kvalitě
6) Je nutné, aby odkazy zaujímaly tak podstatnou část stránky?
Radek9
Profil
Mě se to taky trochu rozhází, jak jsem psal:
severus
Profil
Reaguji na zatinka:
Řádky s textem v levém sloupci jsou useknuty, nemůžu si tedy přečíst text.

Zkus držet pravý control a pohnout rolovacím kolečkem na myši, tím se to mělo spravit... tedy provizorně....
2) opravím
3) to bych udělal, kdybych věděl jak
4) V tom bych problém neviděl, spousta uživatelů má kontakty úplně všude
5) pokusím se s tím něco udělat
6) není, prostě jsem to tak udělal...
Manny
Profil *
Jestli je to tvoje prvotina, tak to není tak zlé.
Zběžně jsem koukl do kódu a je to teda binec, ale každý nějak takhle začínal takže:
- zkontroluj si ukončení divů, to mohlo způsobit to rozhození
- kombinace zápisů stylu in line a do head je zmatek, dej to všechno do hlavičky nebo ješte lépe externě do samostatného souboru
- místo ID používej radší CLASS. Sice to funguje, ale ID správně smí být v dokumentu jenom jednou
- nevím, na co jsou divy střed a pravy a možná ještě něco. Jsou prázdné
- být tebou, udělal bych si DIV obal, vycentroval si ho na střed třeba takhle
div.obal {position:relative;width:900px; height: 100%; margin-left:auto; margin-right:auto; padding:0px; text-align:left; }

a do něj pak pozicoval divy jako hlavička, texty, patička atd. už jenom pomocí paddingu a marginu
johnl
Profil
A vyděl jsi to v "Opeře" ??
Strašný: Screen
severus
Profil
.
severus
Profil
Jak jsem psal výše, je to dělané pro mozillu, protože nevím, jak to vyladit i pro další prohlížeče. Spíš jsem myslel, že se tady dozvím, jak to udělat.

P.S.: Vidět se nepíše s ypsilon
johnl
Profil
Ach ten český pravopis :D:D
No, já bych ti pomohl, ale nějak se nemůžu vyznat v kódu, možná to bude tím že mě maximálně bolí hlava... Ale kouknu na to ;-)
severus
Profil
Oki. Děkuji. Kód jsem trochu vyladil, podla rady mannyho, s čím jsem si věděl rady, spoustu věcí neznám :-$
johnl
Profil
Hotovo ;-) Upravil jsem ti CSS a HTML (je to rar bez obrázků "mám tam jen 100MB Hosting :D")
Stáhnout

Problém byl v primitivním pozicování, navíc tam bylo několik chyb v HTML ale pokusil jsemse to vše opravit ;-)

Ocenil bych kdybys třeba na můj web ( john-design.tk ) uvedl nějakej odkaz za odměnu :) ...
johnl
Profil
Otestováno v Opeře 9.64 FF 3.5 a IE 8 .. :D
severus
Profil
Děkuji, Johny. Porovnám svoji a tvoji verzi a pokusím se z chyb poučit. Děkuji za čas a ochotu.
severus
Profil
Tak jsem na to koukal... je dobré, že už vím, že i tag <a> mohu dát do externích stylů, sice jsem to tušil, ale jistý jsem si tím nebyl.
Co mě ovšem zarazilo, ta stránka vypadá trochu jinak než ta moje původní... (menu v levém horním rohu je vpravo, mezera mezi levým a pravým textem se rozšířila a Severus Snape nám ujíždí při zvětšení. Ovšem jako jediný :-)
johnl
Profil
Chudák severus ;-) Nějak jsem na něho zapomněl.. No, dělal jsem to v richlosti, ale myslím že je to mnohem lepší než před tím... No, to menu si klidně můžeš přesunout, ale přišlo mi blbé cpát měnu do leva a ještě dávat doleva logo :D
severus
Profil
oki. takže můžu přesunout i levý a pravý text ? vlastně bych to celé posunul na střed :-)
johnl
Profil
Udělej si to jak chceš ;-)
severus
Profil
dobře :-) ještě jednou díky :-)
johnl
Profil
Není zač ;-)
severus
Profil
tak mě napadá, johny, jak jsi to vyladil pro tři prohlížeče ? Případně pošli odkaz, kde si to přečtu, prosím :-)
johnl
Profil
Žádný odkaz nemám, možná že o tom někde něco bude, ale já to dělám podle vlastní zkušenosti ;-)
severus
Profil
to jsi moc neporadil :-)

neva, snad to někde najdu :-)
johnl
Profil
Koukám na to, kolik máš rozlišení? Já mám 1024x768 asi to máš pošunuté na své rozlišení doprava, ale já musím vždy scrolovat doprava a to u stránek nesnáším, takže bych to doporučoval dát stránku na střed při jakém koli rozlišení, třeba že tam dáš {width:800px; margin:0 auto;} nebo tak něco..
severus
Profil
děkuji. víš, já jsem margin a padding nepochopil, jak jsi viděl ve zdrojáku, používám position:absolute; left a right... a centrování na střed mi taky nejde :-(

momentálně se mi do toho nechce, ale snad večer, nebo zítra se do toho pustím :-)
Manny
Profil *
K centrování na střed můžeš použít ten styl, co jsem ti navrhl minule. Jenom v HTML musíš hned za tag BODY dát
<div class="obal">

a před ukončením BODY zase ten DIV lomítkem ukončit.
A margin a padding je jednoduchý. Je to vnější a vnitřní okraj nějakého boxu v tvém případě divu (ale může to být skoro cokoli) Představ si, že máš ohrádku a marginem určuješ, jak daleko zvenku té ohrádky má něco být. U paddingu je to zevnitř.
http://www.jakpsatweb.cz/okraje.html
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: