Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
vasava Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 7. 2009, 14:52:29
Zdravím, vytvoril som pre známeho obrázkovú galériu. Fotografie je možné posúvať po obrazovke (no nie mimo nej). Dvojklikom sa
načíta veľký obrázok. Točením koliečka hore-dole sa mení farba pozadia pre lepší celkový dojem fotky. Aké je vaše hodnotenie, prípadne čo by ste vylepšili? Ďakujem Adresa webu: http://photobozo.php5.sk |
||
don jebot Profil |
#2 · Zasláno: 24. 7. 2009, 15:06:25
Mne sa to velmi paci zaujimavy napad a dobre prevedenie len pri vecsom pocte obrazkov to bude dost nahusto nahadzane ...
|
||
Ofi Profil |
#3 · Zasláno: 24. 7. 2009, 15:23:20
1) chce to nějak upozornit uživatele že velkou fotku otevře dvojklikem - já si nejprve nečetl tvuj text jen koukl na stránky a vůbec sem nebyl schopen tu fotku zvětšit. to samé s tím pozadím - uživatel nemůže tušit jak to funguje..
2) v IE6 se mi zobrazi vse v nejakym ?iframe? nebo necem takovym se scrollery a vyskou 200px 3)po najeti na polozku v menu - zadny effekt - hover - nic?! kdyz kliknu na "macro" nebo "square art" tak je videt překrytí položkou "about". 4) v položce about je text docela nečitelný - malej kontrast k pozadí. doporučoval bych pod text dát div s poloprůhledným černým pozadím a oranžový text aspoň ztučnit. ale až na tyto nedostatky je nápad dobrý ;) posaď před to někoho známýho a sleduj jak s tím pracuje bez jakéhokoliv tvého komentáře a uvidíš co běžný uživatel všechno nepředpokládá či naopak předpokládá :) mě tohle vždycky pomůže k ladění :) |
||
Acronym Profil * |
#4 · Zasláno: 25. 7. 2009, 00:38:49
Podelil by jsi se zdrojovymi soubory toho javascriptu, aby se ty fotky daly posouvat?
|
||
vasava Profil * |
#5 · Zasláno: 25. 7. 2009, 01:32:18
[#4]
Áno, nachádzajú sa na http://photobozo.php5.sk/scripts/functions.js Fotka musí byť absolútne polohovaná, s udalosťou onmousedown="return drag(this)". |
||
shaggy Profil |
#6 · Zasláno: 25. 7. 2009, 11:35:30
vasava
„chce to nějak upozornit uživatele že velkou fotku otevře dvojklikem - já si nejprve nečetl tvuj text jen koukl na stránky a vůbec sem nebyl schopen tu fotku zvětšit. “ Presne rovnaký problém som mal aj ja - nečítal som text a myslel som, že fotky nejdú zväčšiť. Malo by to byť čo najviac intuitívne, stránka ktorá potrebuje návod, nie je dobrá. Ale inak sa mi páči nápad, tá kresba v pozadí je tvoja? Lebo je celkom fajn. Len by som to možno urobil tak, aby na veľkých rozlíšeniach nebola vpravo a vľavo "useknutá", ale pozvoľne prechádzala do pozadia. |
||
Plaváček Profil |
#7 · Zasláno: 25. 7. 2009, 11:50:52
vasava
Mám obstarožní IE 6 a nevidím nic, jenom úzký proužek s navigací kdesi nahoře. Moje chyba? |
||
vasava Profil * |
#8 · Zasláno: 25. 7. 2009, 12:41:40
[#3] - 3) Správne, hover efekt tam nie je úmyselne. Prekrytie je spôsobené asi menším rozlíšením, navyše text je nahradzovaný cufónom (canvas).
[#6] V tomto prípade bude návod asi nutný, pretože neviem, ako by sa rozumne dala nahradiť udalosť ondblclick, keď musí byť zachovaná možnosť posunu obrázkov. Otváranie jedným kliknutím komplikuje prehŕňanie sa v "kope". Pozadie je stiahnuté, free. [#7] Viem o tom, problém je v nastavení výšky tagu "body", prípadne childNode "all". Oba sú "absolute", 0 0 0 0, prípadne 100%, 100%. V IE 6 sa obsah nenatiahne výškou sa prispôsobí iba pevnému obsahu. Rád by som vedel či vám v ňom funguje dvojklik na obrázok, v IETesteri to nepracuje. Viete teda poradiť, ako nastaviť 100% výšku kompatibilnú s IE 6, bez použitia tabulky? Funguje vám dvojklik v IE6? Ďakujem |
||
http Profil |
#9 · Zasláno: 27. 7. 2009, 14:19:04
ou fak, trochu jsem pátral na co mám kliknout, zprvu jsem se toho graficky utopeného menu dole, vůbec nevšiml :(
Ale jinak celkem povedené... moc se mi to líbí... |
||
kletely Profil |
#10 · Zasláno: 27. 7. 2009, 19:26:50
vasava
Pekné a kreatívne, ale na stránke About sa text čo tam je nedá čítať. Vyriešiť by si to mohol, že danému divu dáš nejaké presvitné pozadie. |
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0