Autor Zpráva
Stroomik
Profil *
Ahoj lidi. Nepozreli by ste sa mi na tuto stranku? Chcel by som totiz spravit este jednu stranku pre firmu, tak ze ci sa uberam spravnym smerom. Dik za vsetky nazory vopred.
Richi
Profil
No jako me se grafika líbí, je to zajímavé a as i unikátní já nic takového ješte nevidel, jako nápad dobrý.
Gekon
Profil
Jo, celkem pěkný, jenom ti přelejzá link na tu ájinu přes ty hyeroglify..
Stroomik
Profil *
Gekon: ako to presne myslis? Prelieza mi link na co cez hieroglyfy? A v akom prehliadaci?
peta
Profil *
postrehy z Firefox 1.06
- moc ostre barvy pod textem (s vysokym kontrastem)
- u menu je cerne pismo a tmave pozadi. Citelnost jakz-takz
- menu nahore nema zadny hover, ocekaval bych aspon zmenu barvy pozadi
- kdyz kliknu na jazyk ,tak se uplne ztrati jakakoliv uprava z prvni stranky ... slovy strasna webka
- ha, on tam jakysi hover je, mel jsem zascrolovano doprava a nevsim sem si. Vlevo se objevi jakysi ramecek, asi rozbalovaci menu, ale je spatne zpozicovane, ci co
- ty obrazky u menu vlevo vubec nechapu, jedom toho datka
- ramecek neni souvisly, ale zajimavy je
- dole ten text, ten by mohl byt po cele delce a mozna i rok s posledni upravou
- text, protoze je dlouhy, mohl by byt od okraje k okraji
text-align:both nebo tak nejak
- warning: mas v P nejake DIV. P je jakysi typ inline prvku a v nem nemuzes mit blokove. Takhle, muzes (neni to nic strasneho), chovaji se k tomu prohlizece spravne, ale neni to spravny zapis a validator ti to oznaci za chybu.

A ted pokusy
dal jsem zvetsit pismo ctrl++ (jsem deda, blesky nevidim (z toho dedoveho pohledu, jinak mas velikost fajn)) a co se stalo?
- menu uplne preteklo
- text uplne vytekl, ale aspon se zalomil s okrajem
- dole webmaster pretekl
- hover u menu nahore preteka
Vysledek? Je to jeste hure citelne nez z puvodnim pozadim, na tech rameckach
Co s tim? Pozicovani na em misto px

dal jsem zmensit pismo ctrl--
- pomlcka u jazyku neni zarovnana na stred
- text obsah ma prilis dlouhe radky
jinak v celku oki

vyuziji Firefoxove development tools a vypnu obrazky
- Uplne se ztrati moznost menu nahore
jinak v celku oki

vyuziji Firefoxove development tools a vypnu JS
- menu nahore se nerozbaluje
(jestli to menu je, tak to vadi)
Ale da se kliknout na odkazy nahore, takze to pristupne je.

vyuziji Firefoxove development tools a vypnu CSS
- nezobrazi se zadne menu
- aha, omyl, menu je uplne dole
Chiii, ale takhle ta stranka vypada uplne nejlip, nejzajimavejc :)))
Ty ramecky se davaji do CSS jako background:url(obrazek.gif), nedela se to jako IMG
A protoze je mas kolem dokola, pouziva se vice divu v sobe.
<div class="ram"><div><div><div>
obsah
</div></div></div></div>
CSS:
.ram {padding-top:10px}
.ram>div {padding-left:10px}
.ram>div>div {padding-right:10px}
.ram>div>div>div {padding-bottom:10px}
+ background:...

ty ten ramecek pouzivas vicekrat, mozna by se ti to vyplatilo. problem je vzdy s rozky. Ale protoze mas pevnou sirku, tak ti staci
<div class="ram"><div><div>
obsah
</div></div></div>

1 /-------\
2|..........|
3\--------/

A dokonce muzes prestylovat caru, pokud budes mit nahore a dole stejny ramek
<div>
<hr>
text
<hr>
</div>
To je malicky a bez CSS budes mit aspon caru nahore a dole. Vyska se ridi pomoci line-height, na height neni vzdy u IE spoleh.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0