Autor Zpráva
Louka
Profil
Dobrý den,
našel jsem si chvíli času a vytvořil si nové stránky.

Nenahrál jsem tam zatím žádný obsah, takže prosím nehodnoťte web z hlediska užitečnosti.
Hlavně bych chtěl někoho poprosit o screenshot, jak to vypadá v Internet Exploreru (nemám možnost to v něm odtestovat).

A na závěr odkaz - http://louckamartin.name.

Díky.
Ofi
Profil
Screensot IE7

nenech se zmást vzhledem prohlížeče ani nápisem mozilla firefox. Mám IE Tab, takže pro zobrazení v IE nemusím zapínat IE ale stačí přepnout panel do IE...
johnl
Profil
1. Hover u patičky se mi nelíbí
2. Hover u nadpisu taky ne ;-)
3. A taktéž se mi nelíbí hover pozadí webu když najedu na nějakou položku v menu
(ovšem je to jen můj názor)

Otestovat to můžeš pomocí tét služby Browsershots
Louka
Profil
Ofi
Díky, to musím poupravit :-).

johnl
Tos mohl napsat rovnou do jednoho bodu, že se ti nelíbí hover :-D... Já to tam dal v naději, že to bude "atraktivnější". Myslíš, že je to blbost?
Taurus
Profil
V IE6 ti to vůbec nezobrazí hlavičku.
Louka
Profil
Taurus
Nechal jsem si to vyfotit na Browsershots - i tenhle problém už řeším :-D...

Ale pokud pominete tohle - co byste tomu vytknuli a jaký je konečný verdikt ohledně těch hoverů :-)?
Ofi
Profil
a jaký je konečný verdikt ohledně těch hoverů :-)?
taky se mi nelíbí..
johnl
Profil
Louka:
Tos mohl napsat rovnou do jednoho bodu
Nemohl protože bych napsal málo textu :D

Myslíš, že je to blbost?
Podle mého názoru je! ;-)
Louka
Profil
Všem zatím díky, ty hovery odstraním, dám na radu zkušenějších ;-)...

A jinak, nějaké výhrady, nápady na vylepšení :-)?

EDIT (Po odstranění hoverů): Jo máte pravdu, teď se mi to zdá lepší :-).
Ofi
Profil
1) odsad trochu ten text odleva, mam to tam upe nalepený (padding)
2) máš divy v kódu kde být nemusí, trochu šémantičnosti chlape ;)
<div class="cleaner">&nbsp;</div> co takhle <hr class="cleaner"> ?
3) jinak tohle uz mě ani nepřekvapuje

Řádek 2, znak 109: definice typu dokumentu "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" obsahuje chyby.

C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
^

Příčinou této chyby je posílání XHTML dokumentu s typem „text/html“.

Oprava deklarace typu dokumentu nesníží přístupnost webu, ani neohrozí funkčnost, neboť všechny prohlížeče již nyní v souladu s doporučením W3C považují validovaný kód za (rozbité) HTML. Korektní deklarace pro HTML dokument vypadá takto:

<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">

Oficiální W3C Validátor tuto chybu neumí najít, protože nahlíží na dokument jinak, než mají nahlížet vyhovující cílová zařízení.
Louka
Profil
Ofi
2), 3) - opraveno.
1) nevidím důvod proč odsazovat. Když jsem to zkoušel, připadalo mi to jako horší varianta. Teď to pěkně lícuje s linií loga. Možná máš na mysli odsadit celou stránku, aby nebyla uplně u levého kraje monitoru na rozlišeních <1000px?
Ofi
Profil
Louka
nevidím důvod proč odsazovat
co třeba čitelnost?

Možná máš na mysli odsadit celou stránku, aby nebyla uplně u levého kraje monitoru na rozlišeních <1000px?
to je na tobě jak to uděláš, mě se u toho okraje ten text špatně čte ;-)
Louka
Profil
Ofi
Tak už to chápu, ty to máš nalepený uplně vlevo... V tom případě samozřejmě odsadím :-).
Nějak jsem nepomyslel na to, že na mým rozlišení (1680x1050) je to poměrně uprostřed, ale jinde to tak nebude.
Ofi
Profil
Louka
Nějak jsem nepomyslel na to, že na mým rozlišení (1680x1050) je to poměrně uprostřed, ale jinde to tak nebude.
stane se ;-)
Louka
Profil
Odsazeno.

Nikdo další nemá připomínky nebo nápady?

Na korektním zobrazení v MS IE pracuji...
Louka
Profil
Mimochodem, narazil jsem na zajímavou věc:
Přitáhl jsem druhej komp s Windows XP => mám k dispozici Internet Explorer.
Když jsem upravil stylopis pouze pro IE tak, aby se stránka zobrazovala víceméně korektně, stává se následující - opakovaně nutím prohlížeč do refreshe a zhruba 2x se logo nahoře zobrazí a potom třeba 3x nikoli a tak dále.

Nevíte, čím to? :-D
Ofi
Profil
Louka
opakovaně nutím prohlížeč do refreshe
tohle dělá hodně stránek které navštěvuji, ale čím to je, netuším. možná o tom založ téma v problémy s prohlížeči, ale nejprv to tam zkus najít smz. jestli už to někdo nezakládal ;)
Bubák
Profil
Koukal jsem na stránku i při šířce 800px, už není nalepené vlevo úplně stejně, výhodou je, že všechny texty se dají číst bez horizontálního rolování, narolovat je potřeba jen na obrázky vpravo. Odsazení vypadá dobře.

Dávat do DIVů tvrdou mezeru nemá řádný význam, je to zbytečné, není žádný důvod, kromě pověr tradovaných na některých obskurních webech, klidně může být prázdný.

		</p>
		<div class="img_cara">&nbsp;</div>

Já bych dal obrázek na pozadí odstavce, nějak takto:
p {
padding-bottom: 35px; background:
#000 url(/templates/dark2/files/cara1.png) center bottom no-repeat;
}


Nevidím favicon, v kódu ji linkuješ, ale na webu není, nebo je kdo ví kde. Pokud budeš mít favicon ve formátu ICO, uvidí ji také uživatelé IE7/8.

PNG obrázky máš uložené s alfakanálem, jsou zbytečně o něco datově objemnější. Inkscape totiž ukládá PNG s alfakanálem, i když to není potřeba.
Tomuhle problému můžeš přisoudit nízkou prioritu.

Poznámka:
Browsershots je celkem pomalý, pokud nebudeš mít po ruce PC s IE, můžeč zkusit tohle:
http://www.totalvalidator.com/validator/ValidatorForm (v roletce zvolíš, z jakého prohlížeče chceš screenshot)
Louka
Profil
Bubák
Díky, odsazení tvrdí muziku.

To s tím DIVem - napadlo mě dát tu čáru na pozadí odstavce, ale co když ji budu chtít jen někde? Používám pro editaci stránek CMS s WYSIWYG editorem a nechce se mi pokaždé lézt do kódu a přidávat odstavci třeba class="cara". Zatímco vložit tenhle kousek kódu s DIVem umím snadno pomocí kliknutí a JS. To je celý důvod, jinak je tvé řešení elegantnější :-)...

Favicona - A) je správně, na webu není. Ještě jsem jí nenahrál, ale systém už link na ní vkládá do hlavičky HTML, takže výsledek je takový, jaký je. Co nejdříve jí uploadnu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0