Autor Zpráva
ladislavczech
Profil
Dobrý den. (Už jsem zde jednou nechal dát web k posouzení, ale zhtuba před půl rokem.)
Rád bych se vás zkušenějších zeptal jaký máte dojem z mého webu www.Svět2012.info.
Rád bych slyšel názor na grafický vzhled a celkové zpracování webu. (krom headeru ten se bude dělat nový!!!)
Prosím nekomentujte obsah webu.

Moderátor Mistr: Doplnění odkazu na předchozí hodnocení webu Svet2012.info.
Miloš
Profil
Pokoušíte se přistoupit na adresu http://svět2012.info/, která je nedostupná.

Mimochodem „by jste změnily“ – 1) se ptáš jen žen? 2) ani ženy „by nejsou“
ladislavczech
Profil
Pokoušíte se přistoupit na adresu http://svět2012.info/, která je nedostupná.
Pardon už to jde.

Miloš: Tak komentujete muj web nebo úvodní přísvěvek?
Bubák
Profil
Pardon už to jde.“ Nejde...
ladislavczech
Profil
„Pardon už to jde.“ Nejde, chceš asi tohle: http://svet2012.info/
Ale jde to! Pište prosím názory na web nebo nepište vůbec tohle je o ničem.
Miloš
Profil
Za jezdící text bych vraždil. Jako za všechno, co se hýbe, tzn. i za ten časový odpočet – ten navíc pohybuje i velikostí boxu, ve kterém se odpočítává (nemá pevnou šířku a protože jsou některé číslice užšé, boxík poskakuje).
ladislavczech
Profil
Díky asi to smažu.
Bubák
Profil
Ale jde to! Pište prosím názory na web nebo nepište vůbec tohle je o ničem.
Nejde to, 404 je o ničem.
ladislavczech
Profil
Bubák
Link http://svet2012.info/ ti nejde ? a proč Milošovi jo ? Je asi problém v tvém připojení. Nebo já nevím...
Miloš
Profil
Bubák
Ne každý link na této stránce je správně – porovnával jsem je.

ladislavczech
Opravil jsi link v prvním postu, ale už ne ve [#3] a [#5]
Bubák
Profil
Jednoduché, http://svět2012.info/ nejde, http://svet2012.info/ jde.
Co tomá být?
<p><strong><strong><strong>

Chtělo by to více nadpisů a podnadpisů, v textu je jen jeden nadpis H2.
Miloš
Profil
Bubák
A co teprve tohle:
<div class="Main">
<div class="Sheet">
    <div class="Sheet-tl"></div>
    <div class="Sheet-tr"><div></div></div>
    <div class="Sheet-bl"><div></div></div>
    <div class="Sheet-br"><div></div></div>
    <div class="Sheet-tc"><div></div></div>
    <div class="Sheet-bc"><div></div></div>
    <div class="Sheet-cl"><div></div></div>
    <div class="Sheet-cr"><div></div></div>
    <div class="Sheet-cc"></div>
    <div class="Sheet-body">
<div class="Header">
    <a href="http://svet2012.info"><div class="Header-jpeg"></div>
    <center><br>

anebo třeba tohle:
<div class="BlockContent">
    <div class="BlockContent-tl"></div>
    <div class="BlockContent-tr"><div></div></div>
    <div class="BlockContent-bl"><div></div></div>
    <div class="BlockContent-br"><div></div></div>
    <div class="BlockContent-tc"><div></div></div>
    <div class="BlockContent-bc"><div></div></div>
    <div class="BlockContent-cl"><div></div></div>
    <div class="BlockContent-cr"><div></div></div>
    <div class="BlockContent-cc"></div>
    <div class="BlockContent-body">


ladislavczech
Ten kód datloval někdo ručně? Nebo je to výstup nějakého ohavného wysiwyg editoru?
Takhle zbastlený kód jsem už dlouho nepotkal.
Nejsem sice zastáncem validity pro validitu a za každou cenu, ale co je moc, to je moc:
Validátor CZ / oficiální W3 validátor
Nadto z hlediska sémantiky je to zoufalství samo.
ladislavczech
Profil
Prosím vás myslím, že tohle bych mohl být zrovna já. http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=2&topic=3811
a) berte v potaz, že stránky ke zhodnocení vkládají do diskuze především začátečníci – buďte proto shovívaví a trpěliví a vyvarujte se především hodnocení typu „no to je příšernost!“, „v tabulkách píše web jen ignorant!“ apod.


Nejsem sice úplnej začátečník, ale nevím co to tady píšete. Tehle kód jsem nepsal já! A jinak co se změní když bude stránka validní? budu mít z toho dobrej pocit nebo co ? Vždyť stránka bude po validaci přece vypadat uplně stejně nebo snad to má nějaké výhody? Nechápu jak z toho můžete být tak vyděšení...
ladislavczech
Profil
Ještě dodám, že web běží na wordpressu a při psaní článků používám většinou wysiwyg editor je to lepší nevím proč bych se měl zbytečně dlouho crcat s html kódem který bych stejně napsal asi blbě...
Miloš
Profil
ladislavczech
Nejde o to, že ten kód není validní, ale o to, že je mimořádně ohavný.
ladislavczech
Profil
To je možný, že je mimořádně ohavný, ale co se ti pořád nelíbí já sice nevím kde se tam vzal a ani nevím k čemu slouží ale vadí to jenom tobě a ostatním programátorům co si to teď čtou, ale běžnýmu návštěvníkovi to asi vadit nebude.
Bubák
Profil
Nadto z hlediska sémantiky je to zoufalství samo.
Tak hrozně bych to neviděl, i když k ideáliu to má daleko. Jeden textový nadpis tam je (psal jsem výše), Text je v odstavcích, menu je jako seznam odkazů.

A jinak co se změní když bude stránka validní?
Jde o to, že kód je prasácký, dokonce i validní kód může být prasácký.

Nechápu jak z toho můžete být tak vyděšení...
Nejsme vyděšení, jen hodnotíme.
drasha
Profil
Web se mi nelíbí vůbec - ze stránek použitelnosti, přístupnosti a ani té vzhledové.

Obsah webu je vcelku praštěný. Troufám si říct, že autor webu ani netuší, odkud se to datum vzalo :). Na druhou stranu si přečetl hodně pohádek o tomto datumu a jen je přepisuje. Takže po stránce obsahové taky nic moc..

Myšlenka je sice krásná, motivovat lidi k tomu, aby přemýšleli nad těma otázkama, ale jednu bys tam mohl přidat a to - Opravdu jsou všichni tak hloupí a neschopní, že tyto otázky ještě nebyly vyřešeny? Jestli si myslíš, že ano, přestaň psát ten web, vyraž do ulic a začni měnit svět ;)

OT: datum, kdy má být podle nějakého Májového kalendáře a čarodejnic převrat, je 20.12. 2012 a ne 21.12. 2012 - to už má být po všem :) A při prvním pohledu na to datum, je jasné, jak asi vzniknulo..
ladislavczech
Profil
!!! „Prosím nekomentujte obsah webu. “ !!!
drasha Tohle snad už přeháníš ne? Mně nezajímá co si myslíš o obsahu webu rozumíš?
A to, že se ti web nelíbí ze stránek použitelnosti a přístupnousti to si myslel jak? Musíš mi říct co se ti přesně nelíbí. Takhle jsi na mně jenom štěkal, jak se ti nelíbí ,,konec světa"!
Miloš
Profil
ladislavczech
Použitelnost a přístupnost.
Nicméně drasha mohl své výhrady konkretizovat.
ladislavczech
Profil
Já si myslím, že můj web je vednoduchý a přehledný až na ten jezdící text pod menu a pořítadlo v headeru ale je to přehledné.
drasha
Profil
ladislavczech
Thread se jmenuje Názor na svet2012.info, takže sem ti řekl můj názor na tu stránku :)

A jestli to mám konkretizovat, sice mě od toho nikdo neplatí, ale budiž:
1. Zobrazení bez obrázků - linky pod textem takřka splývají, zmizela celá hlavička
2. Zobrazení bez stylů, celkem chaotické, nelogické
3. Stránka je prasácky velká ( => http://209.85.129.132/search?hl=cs&source=hp&q=cache%3Ahttp%3A%2F%2Fsvet2012.info%2F&btnG=Vyhledat+Googlem&lr=&aq=f&oq= )
4. V kódu nesnesitelné prasárny typu
<div class="Sheet">
    <div class="Sheet-tl"></div>
    <div class="Sheet-tr"><div></div></div>
    <div class="Sheet-bl"><div></div></div>
    <div class="Sheet-br"><div></div></div>
    <div class="Sheet-tc"><div></div></div>

    <div class="Sheet-bc"><div></div></div>
    <div class="Sheet-cl"><div></div></div>
    <div class="Sheet-cr"><div></div></div>
    <div class="Sheet-cc"></div>
    <div class="Sheet-body">
...
<li class="page_item page-item-191"><a href="http://svet2012.info/seminare/"><span><span>semináře</span></span></a></li>
..
<div class="l">
    </div>
    <div class="r">
        <div>
        </div>
    </div>


Zkrátka je to kód, který napsalo při nejmenším největší prase :)
5. Nesmyslné klíčové slova a popisky stránek
6. Kde sou články?..

Abych to celé shrnul, tak bys ten web měl předělat(spíš si někoho zaplatit) celý od základů. A kdybych to měl ohodnotit jako ve škole, tak při nejlepším 4- a to proto, že mě to tak pobavilo :D
zatinka
Profil
ladislavczech
Promiň, ale co si myslíš ty, je trochu zcestné. Protože jsi autorem webu, je logické, že se v něm orientuješ dobře. Ostatní to tak cítit nemusí. Ptáš se nás na názor a kritiku, ale zatím mi připadá, že ji nechceš přijmout.

1) osobně se mi patkové písmo velmi špatně čte. Ponechala bych ho v nadpisech a menu, ale v textu bych zvolila bezpatku
2) menu je straaašně dlouhé a tudíž zcela nepřehledné. Co takhle založit nějaké kategorie?
3) Položky v menu "Nezařazené" jsou nečitelné, špatný kontrast.
4) zvětši line-height
5) ve stránce Kontakt je na mě příliš mnoho barviček
6) nelíbí se mi tabulka na stránce Semináře, možná by stačilo odstranit rámování
7) absence klikacího loga
ladislavczech
Profil
No tak dík za podrobný výpis toho co se ti nelíbí, ale myslím, že mně až moc odsuzuješ je mi 16 a nejsem žádnej expert ktarý u toho sedí 18 hodin denně. Znovu ti opakuju, že ten kód jsem nepsal já!!! prostě nepsal! A nemůžu za to, že tam je a znovu opakuji že nevím ani k čemu slouží a dost mně zase řekvapilo,že jsi z toho tak vyvalený. No a co že je tam tehle kód ať už slouží k čemu chce určitě funguje stejně jako kdyby jsi ho napsal ty po svém.
Title, meta a keywords jsem nepsal já dělám ten web ješte s jedním člověkem to taky opravím.
Opravdu nevím proč jste tu na mně tak hrubý a celkem i zlý možná to myslíte dobře ale asi ne. Jsem prostě takovej lepší začátečník vy na mně hned vyvalíte hromadu věcí které se vám nelíbí ale to jenom z programátorské stránky určitě na můj web nebudou chodit programátoři a nebudou sledovat zdrojový kód!!! Chodí tam normální lidé a zajímá je jen co je na webu a určitě nebudou zkoumat toto :-D :-D :-D...
<div class="Sheet">
    <div class="Sheet-tl"></div>
    <div class="Sheet-tr"><div></div></div>
    <div class="Sheet-bl"><div></div></div>
    <div class="Sheet-br"><div></div></div>
    <div class="Sheet-tc"><div></div></div>

    <div class="Sheet-bc"><div></div></div>
    <div class="Sheet-cl"><div></div></div>
    <div class="Sheet-cr"><div></div></div>
    <div class="Sheet-cc"></div>
    <div class="Sheet-body">
...
<li class="page_item page-item-191"><a href="http://svet2012.info/seminare/"><span><span>semináře</span></span></a></li>
..
<div class="l">
    </div>
    <div class="r">
        <div>
        </div>
    </div>
ladislavczech
Profil
zatinka
To menu NEZAŘAZENÉ jsem jenom testoval už tam není.
ladislavczech
Profil
Já nevím nemá to cenu sem můžou psát asi jen programátoři a tahle sekce není pro amatéry děkuji všem za názory a tím to asi končím.
drasha
Profil
Tak proč si zakládal ten thread? :D Přece sis nemyslel, že ti všichni budou psát, jak je to krásná stránka a tak :) A nevim, jestli ta stránka uspokojí čtenáře, když já sem tam nenašel žádný článek, který jsem chtěl :( A nenašel sem ani ty, které sem nechtěl :(..
ladislavczech
Profil
Samozřejmě že jsem si nemyslel že mi budetě všichni říkat jak je stránka krásná ale pořád mi tu píšete nesmyslné chyby je mi jedno že nemám validní stránku že mám nepředstavitelně prasácký kód ale hlavní je, že to přece fungue! Dobré upozornění na chyby je třeba odstranění jezdícího textu, počítadlo v headeru atd...
drasha Tak to je jasný, že se ti můj web nebude líbit po obsahové stránce :-D ani se ti nedivím určitě tě zajímá něco jiného.
Na web mi chodí lidé z 90% z vyhledávačů google a seznam a tam přece budou lidi hledat přesně to, co je zajímá a najdou moji stránku a přečtou si to. A články nejsou hotové všechny. Hotové články jsou seřazené od zhora.
Railbot
Profil
ladislavczech
Nechceš hodnotit kód, nechceš hodnotit obsah. Dle tebe je web jednoduchý a přehledný. Tak co po zdejších diskutujících vůbec hodnotit chceš? Pochválit si to zvládneš sám.
ladislavczech
Profil
Railbot
Bože můj říkal jsem příklad co chci hodnotit! Například odstranění jezdícího textu a odpočítávání v headeru nebo přidání klikacího loga tyhle drobné věci potřebuju zhodnotit. ale tohle už vážně nemá cenu že já jsem sem vůbec psal dělám tu ze sebe jenom ****** a už to tu zavřu díky všem za ochotu. (to víte s amatérama je to těžké)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0