Autor Zpráva
BookBurner
Profil
Prosil bych odbornější pohled na tento web: http://bratrstvo.org/

o co mi jde:
- hledám hlavně nedostatky co se týče technické stránky, ovšem můžete hlásit nesrovnalosti i po stránce obsahové.
- pokud máte nějaké návrhy na dodatky k webu
- konstruktivní kritiku (pokud se vám něco nezdá nebo chcete něco změnit, povězte alespoň, co to změní na funkci a případně pokud jde o složitější operaci jak na to)
- prosím pište u nápadů a kritiky zdůvodnění, nemůžu web měnit jak mě napadne dle svojí libovůle ale musím vše projednat s Vnitřním kruhem Bratrstva rovnováhy


PS: web je dělán co možná nejkompaktněji, proto se vše odehrává v rámci jedné stránky, ovšem nebráním se rozšíření v rámci dobrých nápadů

PPS: nemusíte rozebírat diskuzní fórum, to vůbec není moje práce :D
Nox
Profil
Nečitelný a na oči velmi nepříjemný web, opravdu se mi to nechce hodnotit dále, vůbec na tom webu nevydržím, což je hodně tragické

ot: Politické uskupení? Zní to spíš jak něco religionistického
MCKAY
Profil
Souhlasím s Noxem, k tomu všemu vstupní strana opruzuje každého klienta.
Bubák
Profil
Na webu jsem nenašel žádný nadpis, jen zvětšené a ztučnělé písmo.
Kód pochází z pravěku webu, ukázka:
<td align="left" width="800" valign="top" rowspan="2">
			
				<p align="left"><b><font size="5" face="Tahoma">Bratrstvo rovnováhy</font></b><font size="4" face="Tahoma"><br>
	<br>
	</font><font face="Tahoma">&nbsp;&nbsp; Samo sebe...
BookBurner
Profil
Beru na vědomí

add barvy: Bratrské barvy jsou rudá a černá, tedy pokud je nějaký návrh na zlepšení čitelnosti při rozumném zachování stávající podoby, sem s tím

add vstupní strana: ta je v současné době pouze provizorní, v budoucnu bude odkazovat na tři různé sekce webů takže bude sloužit jako základní navigace
BookBurner
Profil
Bubák: díky za upozornění, web jsem po stránce php spíchl včera, odlaďování mám naplánované na dnešek, tohle je dobrý začátek :)
Nox
Profil
BookBurner
To jaké jsou barvy pro reprezentaci je celkem irelevantní, to aby to bylo použitelné, čitelné a nenavodilo trvalou slepotu je zásadní...
Klidně tam dejte logo v těchto barvách nebo něco, ale stránky ať jsou čitelné

Pozadí a text by měly mít hodně odlišné barvy (třeba pozadí hodně světlé a písmo tmavé) a nepoužívat tak ostré barvy,
ikdyž třeba něco má být zelené, tak nedat 0,100%,0 ale mírně aspoň ještě jednu barvu a zelenou ztlumit
marfy
Profil
http://www.sovavsiti.cz/kontrast/ - zadej si tam tvoje barvy a ukáže ti to: "NE!" ... takže zvolit jiné barvy
BookBurner
Profil
Mno, přemýšlím že bych mohl nějak zvýraznit centrální oddíl pro text, popřemýšlím odladím web na základě bubákova doporučení a pak se podívám na tu barevnost

add: marfy - i Noxovo doporučení je pro mě podstatnější než nějaký internetový test, ale snaha se cení :)
Alastor_Kopal
Profil
mě červéná s černou velice fascinuje a moc se mi líbí jenomže boužel nemusí to být u každého

1. favicon.ico nejde rozeznat možná zvolit neco jednodušího
2. mám menší monitor takže dole se mi zobrazuje posuvník
3. bylo by možná lepší naučit se CSS
Ofi
Profil
Ta červená mě pálí do očí... víc už si kvůli tomu neprohlédnu... udělej s tím něco a pak budem pokračovat v hodnocení ;-)
BookBurner
Profil
malý pokus s barvou, není tak agresivní pro oči, ale pořád přemýšlím s čím ji sladit

EDIT: po delší debatě s několika lidmi zůstává text červený, změna byla provedena pouze v pozadí aby text nepůsobil až tak agresivně

EDIT2: Alastor_Kopal, upravil jsem velikost stránky pro rozlišení 1024x768 přečuhoval tam jeden kus grafiky
Nox
Profil
Upřímně...když se na to kouknu, tak mě napadá fakt slovo "úchylné", je to fakt strašně agresivní a působí to nepříjemně a nedůvěryhodně...jestli to teda není účel
BookBurner
Profil
To už je možná i o vkusu jednotlivce :). Webům jsem se věnoval cca 5 dní v kuse musím si dát oraz. Takže děkuji všem za připomínky a návrhy, hlavně Bubákovi za jeho podotknutí, Noxovi za připomínku ohledně barev, nakonec jsem to trochu upravil, ale zas nijak zásadně a Alastorovi za připomínku ohledně chyby v zobrazení při menším rozlišení.

Web prozatím zůstane v této podobě a další úpravy budou probíhat za pochodu.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0