Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
compman Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 8. 2005, 23:44:38
Jak lze docílit efektu, který je známý už dříve z HTML (tam to bylo automaticky), a to, aby se mi opakoval nějaký obrázek (bitmapa) o malých rozměrech na pozadí .. (třeba 200x)? Lze to udelat nějakým scriptem, nebo se to musí manuálně přetahat z knihovny..
|
||
Hanz Profil |
#2 · Zasláno: 9. 8. 2005, 00:02:44
V knihovně musíš té bitmapě nastavit Identifier na tvuj_nazev a registrační bod té bitmapy nastav na levý horní roh. Script potom použij tenhle:
for (i=0; i<200; i++) { |
||
compman Profil * |
#3 · Zasláno: 9. 8. 2005, 00:41:01
nejede mi to..asi proto, že jsem něco zkomolil..v knize o actionscriptu2 jen tak v 1/5 a tento typ scriptu ještě neznám....myslím, že chápu systém, jakým to má pracovat, ale nejede mi to, ani když zkouším různé varianty (obměňování tohoto scriptu) ... obrázek mám v knihovně jako graphic, název "background" a rozměry má X=216 a Y=18 pixelů .. můžete mi prosím napsat, jak bude ten script vypadat? (abych pochopil způsob dosazení). Děkuji.
|
||
Hanz Profil |
#4 · Zasláno: 9. 8. 2005, 00:57:10
compman
for (i=0; i<200; i++) { _root.attachMovie("background", "nazev"+i, i); posun_x = _root["nazev"+i]._width*i; setProperty(_root["nazev"+i], _x, posun_x); } Ale nestačí, aby se tak v knihovně jmenoval! Klikni na něj v knihovně pravým tlačítkem a dej Properties.. a tam zaškrtni Export for ActionScript a do pole Identifier napiš background |
||
compman Profil * |
#5 · Zasláno: 9. 8. 2005, 01:06:18
teď už to skutečně něco dělá, ale nezaplní to celý Stage. Zobrazí to buď "řádek" - podle toho _x anebo, kdyz tam dám _y, tak sloupec. obojí mi jaxi nejde dát dohromady, ani když ten celý script napíši 2x s rozdílem položek _x a _y.
|
||
flz Profil |
#6 · Zasláno: 9. 8. 2005, 13:00:11
nezatazuju taketo veci procesor?
|
||
Timy Profil |
#7 · Zasláno: 9. 8. 2005, 13:59:07 · Upravil/a: Timy
flz
určitě... compman Musíš použít dva vnořené cykly: for (i=0; i<20; i++) { for (j=0; j<20; j++) { _root.attachMovie("background", "nazev"+i+j, i+j*25); posun_x=_root["nazev"+i+j]._width*i; _root["nazev"+i+j]._x=posun_x; posun_y =_root["nazev"+i+j]._height*j; _root["nazev"+i+j]._y=posun_y; } } ty čísla v cyklech si uprav podle potřeby (myslím to for (i=0; i<20; i++) aby se ti to roztáhlo na celou plochu, ale pozor na to, že to číslo v attachMovie musí být vždycky větší než ty v cyklech --> _root.attachMovie("background", "nazev"+i+j, i+j*25); jinak se ti kostičky budou kopírovat do stejné hloubky a budou ti přemazávat staré kostičky a nevyjreslí se to tak správně |
||
compman Profil * |
#8 · Zasláno: 9. 8. 2005, 14:53:03
ok..jede to...díky....ale zajímalo by mě, zda je lepší:
1) tento způsob (ale pokud moc zatěžuje processor, tak nevím..) 2)udelat "linii" obrázků vodorovně v externím programu (uložit to jako 1 bitmapu) a potom to jen vložit svisle pod sebe 3)to nakopírovat z knihovny (i když to asi taky bude dost zatěžovat - hodně instancí) 4)vytvořit a uložit bitmapu o rozlišení 800x600 (velikost stage) a poté ji tam vložit celou já teď řeším dilema mezi velikostí (kb) a zatěží processoru...co se vám zdá výhodnejší? |
||
Hanz Profil |
#9 · Zasláno: 9. 8. 2005, 15:00:40
compman
Nejvýhodnější je řešení číslo 3) Zatěžovat to procesor nebude (semozřejmě, že bude, jako všechno, ale je to zanedbatelné). 1) Velmi zatíží procesor -> nedoporučuju. Jen jako krajní řešení 2) Výjde to nastejno jako trojka jen je to datově větší 3) Nejlepší řešení 4) Zbytečně velké |
||
compman Profil * |
#10 · Zasláno: 9. 8. 2005, 15:17:19
díky všem...to vkládání asi bude nejlepší, protože uvažuju, že bych dal u okrajů přechod do černé (použil jinou, upravenou bitmapu), nebo (pokud to jde) obdélník - na začátku _alpha 0 a postupné "ztmavování" až na 100..ovšem...takovéto věci taky docela dost zatěžují...(provedu ještě testy). .. thx all
|
||
Timy Profil |
#11 · Zasláno: 9. 8. 2005, 19:28:40
_alpha je co se týče zatěžování procesoru nejhorší volba, pokud vím, nic nezatěžuje procesor jako změny průhlednosti:-)
|
||
compman Profil * |
#12 · Zasláno: 9. 8. 2005, 20:18:25
textury mi tam trochu neladily při zvětšování a zmenšování stage, ale to jsem vyřešil vložením do HTML .. ostatně... dal jsem to na web.
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0