Autor Zpráva
Mikuláš
Profil *
Ahoj,
doteraz som kvôli správnemu zobrazovaniu diakritiky pridával do animácie celú latinku. Včera som sa však dozvedel, že na to stačí jediný príkaz na prvom snímku - System.codeUsepage=true.
1. Možem sa na toto na 100%spoľahnúť? Aj v takej Améérike to bude s čťžéíá?
2.Ak použijem netradičný font, ktorý nie je na každom počítači, akým fontom bude nahradený?
3.Aký font používať, aby som mal istotu že to bude všade rovnaké? (niečo ako verdana, príp. arial)
Vďaka.
DoubleThink
Profil *
Pozor!

Nepleťme hrušky a jablka!
Příkaz System.codeUsepage=true nemá žádný vliv na zobrazování fontů ve Flashi.
Pouze zakazuje posílat proměnné ven z Flashe ve formátu Unicode UTF-8 - Flash namísto toho použije kódování stránky (code use page).
Dělá se to proto, že některé apliace si ještě s UTF-8 neporadí.


Pokud ale někam vkládáme fonty (embeded), je potřeba vložit všechny, které se budou používat.
Já třeba vkládám Latin1+Latin2 (případně ještě další sady, pokud je to potřeba)

Pokud Flash narazí na znak v Dynamic Textu (s vkládanými fonty), který ve vložených fontech není tak jej nezobrazí.
Mikuláš
Profil *
no mne bolo jasné že ten príkaz nemôže zariadiť aby sa zobrazili fonty, ktoré na počítači nie sú...
Moja tretia otázka, inými slovami: Keď nechcem vkladať fonty (kvôli veľkosti swf), aký font mám použiť, aký font je na každom počítači?
DoubleThink
Profil *
Buď použiješ pseudotřídu _sans nebo _serif (což je asi nelepší), nebo pak stejne rodiny fontů jako na HTML stránkách.
flz
Profil
Pokud ale někam vkládáme fonty (embeded), je potřeba vložit všechny, které se budou používat.
ja som skusal vytvorit dynamic text field bez toho aby som prilozil fonty a vsetky sa mi zobrazili (ziadny som v animacii nepouzil). to preto lebo ho mam ja v kompe? ako by to vypadalo u niekoho kto ho nema?
Inv
Profil *
ja som skusal vytvorit dynamic text field bez toho aby som prilozil fonty a vsetky sa mi zobrazili (ziadny som v animacii nepouzil). to preto lebo ho mam ja v kompe? ako by to vypadalo u niekoho kto ho nema?

Pokud přiložís jen některé znaky (pomocí tlačítka "Character...") a použiješ dynamic text, nepřiložené znaky se člověkovi, který nemá nainstalovaný font, vůbec nezobrazí.
Pokud zaškrtneš volbu "no characters", dynamický text se zobrazí, ale jen nějakým standartním fontem.
XXX
Profil
Inv
Dobra rada, akorat to jeji nacasovani pokulhava ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.